Limbajul florilor: numărul firelor oferite

buchet-flori

În limbajul florilor, trandafirul roşu exprimă o iubire intensă şi, se speră, eternă. Însă, fie că sunt albi, galbeni, roz sau roşii, numărul lor transmite şi el un mesaj. Prin urmare, numărul florilor oferite variază în funcţie de împrejurări, scrie passionsante.be.

De obicei se oferă flori într-un număr impar, însă există şi cazuri când numărul lor poate fi par, dacă se doreşte transmiterea unui anumit mesaj fiindcă nu numai tipul şi culoarea semnifică ceva, ci şi numărul de fire.

De exemplu, un fir de trandafir este sinonim cu dragoste intensă la prima vedere, iar două se oferă pentru a cere iertare. În jur de zece trandafiri înseamnă mulţumiri aduse persoanei iubite sau însoţesc o cerere în căsătorie. Cine este galant poate oferi în dar şi două duzini de trandafiri, iar trei duzini reflectă o iubire mare şi alcătuiesc un buchet de logodnă. Toate măsoară însă dragostea!

Numărul de trandafiri poate evoca şi un element important al relaţiei, cum ar fi lunile sau anii petrecuţi împreună, aniversarea unei întâlniri, căsătoria sau cifra purtătoare de noroc a cuplului.

Rozul evocă tandreţe şi blândeţe, albul reprezintă dragostea pură, portocaliul este carnal, iar galbenul trimite mai degrabă la împăcare.

Amestecul de culori permite exprimarea unui amestec de sentimente: trandafiri roşii şi roz pentru o iubire ca în prima zi, albi şi portocalii pentru o relaţie durabilă, iar roşii şi galbeni pentru o împăcare dorită.

Buchetul poate fi personalizat cu o carte de vizită, se pot adăuga o bijuterie, o cutie cu bomboane, o mică sticlă de şampanie sau o sticluţă cu parfum, în funcţie de imaginaţie şi…inimă. (Text: Agerpres, Foto: livemans.com)