Lentile de contact inteligente

lentile-contact-inteligente

Compania Samsung a depus un brevet de invenţie pentru o pereche de lentile de contact high-tech, proiectul trimiţând cu gândul la lentilele de contact conectate lansate în 2014 de gigantul Google şi care erau concepute pentru a ajuta persoanele cu diabet zaharat prin măsurarea în timp real a nivelului de zahăr din sânge, informează site-ul presse-citron.net.

Samsung lucrează la realizarea unor lentile de contact inteligente cu cameră integrată, adică cu un senzor video pentru a filma ceea ce vede ochiul. Lentilele de contact dispun de o antenă pentru a fi sincronizate cu smartphone-ul acesta fiind cel care face prelucrarea şi gestionarea informaţiilor. Lentilele integrează, de asemenea, senzori de mişcare.

Practic, lentilele de contact inteligente ale celor de la Samsung dispun de o cameră, senzori de mişcare, un transmiţător şi un ecran capabil să afişeze o interfaţă interactivă, utilizatorul controland gadget-ul prin simple clipiri. Dacă această tehnologie va merge într-adevăr mai departe, viitorul unor căşti sau ochelari 3D ar putea fi pus în discuţie, anticipează presse-citron.net.

Publicaţia online notează că faptul în sine de a obţine un brevet de invenţie nu înseamnă în mod necesar producţia şi comercializarea noii creaţii tehnologice. Prin urmare, lentilele inteligente Samsung ar putea să rămână în cutii şi numai timpul va putea decide soarta lor.

Multe site-uri au comentat la vremea respectivă că lentilele de la Google au fost doar un proiect menit să atragă atenţia asupra subsidiarei sale destinate domeniului sănătăţii, însă, în cele din urmă, ele vor apărea pe piaţă, fapt care le dă speranţe comentatorilor că aceeaşi soartă o vor avea şi lentile inteligente create de Samsung. (Text: Agerpres, Foto: theverge.com, Video:youtube.com)