Latura morbidă a lui Michael Jackson

Michael Jackson

Un raport al poliţiei legat de o percheziţie efectuată la proprietatea lui Michael Jackson în 2003, dezvăluind latura morbidă a regelui pop şi aplecarea spre pedofilie, a ieşit recent la lumină, relatează AFP.

Superstarul, care a murit în 2009, a fost achitat în 2005 de acuzaţiile de agresiune sexuală în urma unui răsunător proces de 14 săptămâni. Raportul, publicat marţi de site-ul de celebrităţi Radar Online, a fost redactat în cadrul acestui dosar şi conţine detalii privind numeroase cărţi, reviste şi documente confiscate din Neverland, vastul domeniu ascuns printre podgoriile din câmpia californiană în apropiere de Santa Barbara (vestul SUA).

Raportul poliţiei notează că documentele confiscate pe domeniul artistului nu ţineau de ilegalitate, dar puteau face parte dintr-o strategie de „pregătire” prin care pedofilii „reuşesc să diminueze inhibiţiile victimelor lor şi să le faciliteze agresiunea”.

Șeriful comitatului Santa Barbara a precizat că Radar Online nu a obţinut oficial aceste documente prezentate drept probe la procesul din 2005.

„Unele documente şi fotografii par să fie copiate din rapoartele întocmite de personalul şerifului, amestecate cu conţinuturi provenite de pe internet sau din alte surse”, notează biroul şerifului într-un comunicat.

Unele documente reproduse de Radar Online arată imagini cu caracter pornografic ale unor tineri adulţi, scene sado-maso, fotografii cu caracter morbid, precum cea a unei copile fardate, având legată de gât o eşarfă cu nod. Materialele confiscate de poliţie relevă şi existenţa unor imagini prezentând mutilări corporale.

Potrivit Radar Online, care citează un anchetator neidentificat, Michael Jackson s-ar fi aflat în posesia unor „imagini şocante de tortură a unor copii”. „Documentele confiscate de poliţie prezintă o imagine înfricoşătoare şi sumbră a lui Jackson”, notează sursa citată de Radar Online.

Administratorii succesiunii regelui muzicii pop au denunţat publicarea acestor documente în preajma comemorării morţii sale la 25 iunie. ( Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Michael Jackson)