La „Oktoberfestul asiatic” berea este servită de roboţi

Qingdao-bere-robot

Festivalul Internaţional al Berii Qingdao, supranumit şi ”Oktoberfestul asiatic”, care are loc în această perioadă în mai multe locaţii din China, este un eveniment catalogat drept unic şi spectaculos, informează Xinhua News.

Spre deosebire de alte festivaluri de gen, care au loc anual în lume, în China, sticlele de bere sunt deschise de roboţi care toarnă licoarea cu precizie în pahare, spre deliciul turiştilor veniţi de pe tot globul pentru a asista la spectacolele unice din cadrul evenimentului. În plus, maşinăriile umanoide servesc şi îngheţată.

La ediţia din acest an a festivalului care se desfăşoară anual din 1991, organizatorii au pregătit şi un moment special, în care tot roboţii au fost în prim-plan. Astfel, turiştii au avut ocazia să ia parte la un spectacol oferit de 1.007 de astfel de maşinării care au bătut din picioare şi s-au mişcat în ritmul muzicii în încercarea de a înregistra un record mondial pentru titlul de ”Cei mai mulţi roboţi care dansează simultan”.

Având o înălţime de 43,8 cm, aceştia au fost controlaţi cu ajutorul unui singur telefon mobil şi au trebuit să danseze un minut întreg pentru a putea ”râvni” la titlu, potrivit Guinness World Records.

Câţiva roboţi au fost descalificaţi pentru că nu s-au mişcat deloc sau au căzut, însă majoritatea membrilor trupei robotizate au reuşit să se sincronizeze pe ritm timp de 60 de secunde, iar evenimentul a fost un succes.

Spectacolul a fost organizat de Ever Win Company Ltd. care a dorit să-şi promoveze astfel produsele într-un mod inedit. Astfel, compania a reuşit să depăşească de departe recordul precedent de 540 de roboţi dansatori, pe care îl înregistrase la începutul acestui UBTECH Robotics Corp.(Text: Agerpres, Foto: en.people.cn, Video; youtube.com)