Kim Jong-un ar fi băut 10 sticle de vin într-o singură noapte

kim-jong-un

Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, se pare că este un mare pasionat de vinuri franţuzeşti de calitate.

Potrivit fostului său specialist în sushi, liderul nord-coreean s-ar fi lăudat că a băut ”zece sticle de Bordeaux” într-o singură noapte, informează Direct Matin.

Kenji Fujimoto, un chef japonez ,care susţine că îi cunoaşte pe membrii familiei prezidenţiale din 1982, a dezvăluit detalii de la o cină la care a luat parte dictatorul nord-coreean. Potrivit acestuia, Kim Jong-Un are o mare pasiune pentru mâncare şi băutură deosebită şi ar fi consumat zece sticle cu vin de Bordeaux într-o singură noapte.

Fujimoto a declarat pentru postul sud-corean KBS că liderul de la Phenian a venit la cină însoţit de şase femei atrăgătoare şi a băut vin scump de Bordeaux. Dictatorul s-ar fi lăudat cu acest prilej că a băut ”zece sticle de Bordeaux” într-o singură noapte, cu câteva zile înainte.

Cheful, care a lucrat pentru familia lui Kim timp de 13 ani, a zburat în 2001 în Japonia — pe motiv că trebuia să cumpere ingrediente pentru sushi — şi a rămas acolo. De-a lungul anilor, el şi-a construit o carieră scriind cărţi despre foştii săi patroni, scrie şi The Independent. În ciuda faptului că susţine că viaţa i-a fost pusă în pericol, Fujimoto a reuşit să facă mai multe călătorii înapoi în Coreea de Nord în ultimul deceniu.

Pe lângă pasiunea pentru vinuri, despre Kim Jong-un se mai spune că este un fumător înrăit şi un mare fan al brânzei elveţiene, în special Emmental.

În 2014, liderul de la Phenian a trimis o echipă de oficiali nord-coreeni la o şcoală franţuzească de gastronomie pentru a învăţa arta producţiei de brânză , fiind supărat de incapacitatea chefilor săi de a repproduce în mod corespunzător aromele europene, conform UPI.

Potrivit unor zvonuri bazate pe aspectul fizic al lui Kim Jong-Un, dictatorul ar suferi de hipertensiune, gută şi diabet.

Potrivit unor surse de la Phenian, Kim Jong-un ar fi luat 40 de kilograme în greutate de când a venit la putere din cauza ”poftelor sale culinare şi a înclinaţiei sale pentru consumul excesiv de alcool”, notează Direct Matin. (Text: Agerpres, Foto: theonion.com)