Jucătorii Stelei din 1986, sărbătoriţi la aniversarea a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni

CSA_Steaua-01

Jucătorii, antrenorii şi tehnicienii echipei de fotbal Steaua din 1986 au fost sărbătoriţi, marţi seara, 3 mai, la aniversarea a 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni în cadrul unei festivităţi organizate de Clubul Sportiv al Armatei la Cercul Militar Naţional din Capitală.

Helmuth Duckadam, Miodrag Belodedici, Adrian Bumbescu, Ilie Bărbulescu, Gavril Balint, Ladislau Boloni, Mihail Majearu, Marius Lăcătuş, Anghel Iordănescu, Marin Radu II, Anton Weissenbacher, Tudorel Stoica şi Emeric Ienei au primit din partea Clubului Sportiv al Armatei Steaua câte o diplomă de excelenţă şi un trofeu replică a Cupei Campionilor Europeni.

De la festivitate au lipsit foştii jucători Victor Piţurcă, Ștefan Iovan şi Dumitru Stângaciu, toţi aflaţi în străinătate la echipele pe care le antrenează.

CSA_Steaua-02

Cei prezenţi au ţinut un minut de reculegere în memoria fostului jucător Lucian Bălan şi a fostului preşedinte al secţiei de fotbal a clubului Steaua, Ion Alecsandrescu, ambii decedaţi în ultima perioadă.

La eveniment au asistat ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, cât şi premierul Dacian Cioloş, acesta din urmă ajungând cu o întârziere de 25 de minute.

La momentul premierii, Helmuth Duckadam, cel care iniţial a refuzat invitaţia CSA Steaua, l-a rugat pe ministrul Apărării Naţionale să nu lase să moară echipa de fotbal Steaua. ‘Îi mulţumesc domnului Gigi Becali că a acceptat ca eu să vin aici în această seară şi am o rugăminte la ministrul apărării: Nu lăsaţi această echipă să moară’, a spus Duckadam, în prezent angajat al FC Steaua, grupare finanţată de Gigi Becali care se află de mai mult timp în conflict cu CSA Steaua.

CSA_Steaua-03

De asemenea, în faţa asistenţei, Ladislau Boloni a ţinut să îi mulţumească lui Valentin Ceauşescu, cel pe care l-a numit ‘managerul-prieten’ al echipei Steaua din 1986.

‘Vreau să îi mulţumesc celui care a fost managerul nostru atunci, manager-prieten, prieten-manager, cum doriţi, domnul Valentin, care are un mare, mare merit în realizarea acestei performanţe’, a afirmat Boloni.

La finalul festivităţii, compania Romfilatelia a anunţat introducerea în circulaţie a emisiunii aniversare de mărci poştale intitulată ’30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni’. (Text si foto: Agerpres)