Jennifer Rush: „The Power of Love”

jennifer-rush

Jennifer Rush (numele real Heidi Stern) s-a născut la 28 septembrie 1960, în New York. Tatăl ei era tenor şi a cântat în marile opere din lume, iar mama era pianistă.

Înainte ca familia să se mute în Europa datorită concertelor pe care le avea tatăl ei, Jennifer a studiat vioara la Julliard School of Music în New York şi a început să manifeste interes pentru poezie şi compoziţie de muzică.

Ea mărturisea că a fost influenţată de Aretha Franklin, Chaka Khan, Gladys Knight şi Joni Mitchell. Tatăl a fost cel care a plătit înregistrarea primului demo cu care a mers la CBS Germany, pentru primul contract de înregistrare. A cucerit topurile şi fanii mai repede decât alţi artişti din acea vreme, lansând hit după hit, potrivit site-ului artistei, www.jennifer-rush.com.

Succesul ei a început la mijlocul anilor ’80, când single-ul ”25 Lovers” a atras atenţia posturilor de radio şi a devenit primul ei hit comercial în toată Europa. Acest single şi următorul, ”Ring Of Ice”, au apărut pe albumul de debut ”Jennifer Rush”, în 1984, şi au depăşit toate aşteptările, rămânând în Top 75 din Germania timp de 100 de săptămâni.

Melodia ”The Power of Love”, la compunerea căreia a colaborat şi Jennifer, a fost lansată ca single şi a urcat rapid în topurile muzicale din Scandinavia până în Africa de Sud, a intrat în Top 10 în 16 ţări, în US Billboard Charts şi în Guinness Book of Records drept cel mai bine vândut single al unei soliste în istoria muzicii pop britanice. Versiunea în limba spaniolă a melodiei, ”Si Tu Eres Mi Hombre Y Yo Tu Mujer” a devenit hitul numărul 1 în Spania, în acelaşi timp în care versiunea în limba engleză era pe locul 3. ”The Power of Love” a cucerit lumea, fiind vândută în milioane de exemplare.

În timp ce ”The Power of Love” încă era în topuri, Jennifer Rush a început să lucreze la al doilea album, ”Movin”, care a fost lansat în 1985, odată cu single-ul ”Destiny”, care a devenit cel mai mare hit single din Germania. ”Movin” a urcat pe primul loc în topurile din Germania, pe locul 3 fiind albumul ”Jennifer Rush”, fiind vândut în peste 2,5 milioane de exemplare numai în Germania şi a devenit cel mai bine vândut album al anului 1986.

Totodată, a urcat pe primul loc în topuri din multe ţări din Europa, câştigând discuri de aur şi de platină. Primul turneu de promovare ”Movin’ In Concert” a fost sold out, fani din întreaga lume venind s-o asculte pe Jennifer Rush live.

Următorul album a fost ”Heart Over Mind”, produs de Desmond Child, Andy Goldmark, Bruce Roberts care imediat după lansare a urcat pe primul loc în topurile europene, a intrat în Top 10 pe toate continentele, inclusiv în SUA şi Japonia.

Single-ul ”Flames of Paradise”, cântat de Jennifer în duet cu Elton John, a devenit un mare hit şi a intrat în US Billboard Top 40. Albumul ”Heart Over Mind” a primit discuri de aur, platină şi a devenit cel mai bine vândut album al lui Jennifer Rush la acel moment. În Germania, albumul a staţionat pe prima poziţie în top timp de 12 săptămâni şi s-a vândut în peste 2,5 milioane de exemplare. A urmat turneul european de promovare a albumului, cu recorduri de spectatori prezenţi la concerte, toate fiind sold out.

În 1988, a fost lansat albumul ”Passion”, produs de Ric Wake, Michael Omartian şi Harold Faltermeyer. Au fost precomandate 250.000 de exemplare înainte de a fi lansat, ceea ce i-a adus un disc de aur chiar înainte de lansare. Albumul a urcat imediat pe locul 3 în topurile din Germania şi în Top 10 în toată Europa. Albumul conţine un duet cu Michael Bolton, ”Same Heart”.

Jennifer Rush a început să se implice în proiecte caritabile şi sociale. Single-ul ”Yes We Can”, la care a colaborat cu Joe Cocker, Chaka Khan şi alţi câţiva artişti a fost lansat în toamna anului 1989. Tenorul Placido Domingo a solicitat-o pe Jennifer să cânte în duet ”Til I Loved You”, care a fost lansat ca single al proiectului său ”Goya… A Life In Song”, duetul urcând pe locul 17 în topurile britanice.

Următorul album a fost ”Wings of Desire” a fost produs de Christopher Neil, Phil Ramone şi Michael J. Powell şi s-a vândut în peste 500.000 de exemplare în Germania şi a urcat în top 10 în multe ţări europene.

Curând a scos un best of numit ”The Power Of Jennifer Rush”, care a inclus şi două melodii în limba spaniolă care nu fuseseră lansate până la acel moment. Următorul album de studio, ”Jennifer Rush ’92” a fost produs de Desmond Child şi Rick Nowels şi a promovat trei single-uri — ”Out Of My Hands”, ”Tears In The Rain”, dar si un cover după Queen, ”Who Wants To Live Forever”, la care Jennifer a colaborat cu Brian May.

A urmat ”Das Farbenspiel des Winds”, versiunea în limba germană a melodiei ”Colors Of The Wind”, tema muzicală care a câştigat Oscarul din filmul de animaţie ”Pocahontas”. În 1997 Jennifer Rush a lansat ”Credo”, album parţial înregistrat în Africa de Sud, folosind coruri sud-africane tribale. Albumul a reprezentat un succes, urcând rapid în topurile europene.

Un an mai târziu, a înregistrat albumul ”Classics”, la care a colaborat cu Orchestra Filarmonicii din Ungaria. A urmat un turneu internaţioanal, în 1999, cu trupa sa rock, turneu intitulat ”Classics in Concert”.

După succesul înregistrat cu ”Stronghold — The Collector´s Hitbox”, Jennifer a revenit în studio în 2010 pentru înregistrarea albumului ”Now Is The Hour”. Compoziţiile de pe acest album au fost semnate de Joergen Elofsson, Alandra Burke, Natasha Bedingfield, Niara Scarlett, Sharon Vaughn. Pe album sunt incluse balade ca ”I Never Asked For An Angel”, sau „Still”, piese cu influenţe rock precum „Eyes Of A Woman” sau influenţe latino — „Betcha Never”, dar şi unele cu un sound apropiat de cel disco-pop — „Down On My Knees” sau „Echoes Love”.

În 2013 a efectuat un turneu în Africa de Sud pentru cinci concerte în Cape Town şi Johannesburg, toate sold out. Tot atunci a primit din partea Sony Records mai multe discuri de platină pentru vânzări record în Africa de Sud de-a lungul carierei.

La 30 de ani de la primul album lansat, în 2014, Jennifer Rush a sărbătorit în mijlocul fanilor cei 30 de ani de carieră, pe scenă, mai precizează site-ul artistei. (Text: Agerpres, Foto: pinterest.com , Video: youtube.com)