Jean-Michel Jarre va susţine un concert la Cluj-Napoca

Jean-Michel Jarre

Jean-Michel Jarre va susţine un concert la Cluj-Napoca, pe 11 noiembrie, în cadrul turneului său mondial – „Electronica”, potrivit paginii de Facebook a artistului.

Turneul mondial „Electronica” începe pe 4 octombrie în Cardiff şi include oraşe precum Londra, Oslo, Stockholm, Viena şi Paris. De asemenea, artistul îşi va mai prezenta show-ul şi în vară, în festivaluri din Spania, Italia şi Franţa.

Cel mai recent concert susţinut de Jarre în România a avut loc în 2010, la Sala Polivalentă din Capitală.

Jean-Michel Andre Jarre s-a născut pe 24 august 1948. El este compozitor şi instrumentist (claviaturi, theremin şi altele) şi este considerat unul dintre pionierii muzicii electronice şi ai curentului „New Age”.

Până în prezent a vândut peste 80 de milioane de albume în lumea întreagă. Pe lângă crearea propriilor piese, artistul francez a semnat şi muzica de pe coloana sonoră a unor filme. Este cunoscut pentru producţia spectaculoasă a pieselor sale, dar şi pentru concertele live memorabile, ce reunesc muzica şi jocurile de lumini.

El a susţinut concerte în locuri precum Oraşul Interzis, în Beijing (2004), în Gdansk, la celebrarea a 25 de ani de la înfiinţarea grupării poloneze de rezistenţă Solidaritatea (2005), şi în deşertul Sahara, pentru a promova proiectul Naţiunilor Unite „Water for Life”.

Printre albumele sale se numără „Metamorphoses”, „Revolutions”, „Magnetic Fields” şi „Oxygene”.  (Text: Agerpres, Foto: flickr.com, Video: youtube.com)