Japonezii au astupat în doar o săptămână o groapă gigantică apărută subit într-o intersecţie

fukuoka-aslfatare-01

Un drum din oraşul japonez Fukuoka s-a redeschis, marţi, 15 noiembrie, după ce o groapă gigantică apărută în asfalt în urmă cu o săptămână a fost astupată, informează Xinhua News.

Traficul a fost reluat, la prima oră, pe porţiunea de drum aflată în apropierea unei staţii aglomerate din districtul Hakata. De asemenea, furnizarea utilităţilor a fost restabilită în totalitate, iar ordinul de evacuare din clădirile din vecinătate a fost anulat.

După ce au verificat rezistenţa terenului, experţii în structura solului au declarat că zona nu prezintă nici un risc pentru populaţie.

Surparea gigantică a apărut dintr-o dată la 8 noiembrie. În ciuda mărimii neobişnuite a găurii, 30 de metri lungime, 27 de metri lăţime şi 15 metri adâncime, nici o persoană nu a fost rănită în momentul scufundării solului, însă 800 de gospodării, ca şi aeroportul Fukuoka, au fost afectate de întreruperea curentului electric.

fukuoka-aslfatare-02

Autorităţile au dat vina pentru groapa imensă din carosabil pe lucrările de extindere a unei linii de metrou, iar primarul oraşului Fukuoka, Soichiro Takashima, a cerut înfiinţarea unei comisii care să investigheze cauza incidentului, mai arată sursa citată.

La o zi de la apariţia gropii, o echipă de muncitori a început lucrările de acoperire a acesteia, operaţiunea necesitând circa 7.000 de metri cubi de pământ, potrivit media locale. Pentru aceasta, a fost folosit un amestec de pământ cu ciment astfel încât ”plomba” gigantică să se întărească rapid. (Text: Agerpres, Foto: AP, Video: youtube.com)