Iulie – luna donatorului de organe

interventie-chirurgicala

Asociaţia Transplantaţilor din România va împlini în luna iulie 20 de ani de activitate, iar cu acest prilej membrii asociaţiei vor organiza ceremonii religioase de pomenire a donatorilor în mai multe localităţi din ţară.

„Din 16 iulie 2014, Asociaţia Transplantaţilor din România dedica ziua de 16 iulie donatorului de organe. Luna iulie 2016 este specială, deoarece în această lună Asociaţia Transplantaţilor din România împlineşte 20 de ani de activitate, iar noi, membrii asociaţiei, dedicăm luna iulie donatorilor de organe, ştiuţi şi neştiuţi. Spiritul lunii iulie 2016, Luna Donatorului de organe, va fi acela al recunoştinţei, mulţumirii şi comemorării. În 20 de localităţi din ţară, membrii ATR, beneficiari ai unui transplant, vor organiza ceremonii religioase de pomenire a donatorilor — îngeri, la care invităm să participe pe toţi cei care sunt doritori”, se arată într-un comunicat.

Vor participa la ceremonii donatori, familii de donatori, medici specialişti, coordonatori de transplant, iar acolo unde este posibil ceremoniile vor avea loc în bisericile din spitale.

„Pentru că Oradea este principalul reper în ceea ce priveşte activitatea de donare, prima ceremonie va avea loc la Oradea, vineri, 1 iulie, ora 11,00, la ‘Biserica cu Luna’ din central oraşului”, precizează sursa citată.

În 16 iulie 1996, prin decizie a Judecătoriei sector 1 s-a constituit Asociaţia Transplantaţilor din România. (Text: Agerpres, Foto: avsurgery.com)