Într-un hotel-capsulă, clienţii se pot caza printre mii de cărţi

Un hotel din Japonia sfidează tendinţa ascendentă a interesului faţă de cărţile electronice şi le dă posibilitatea clienţilor care apelează la serviciile sale să se relaxeze printre mii de volume în format tradiţional, informează Reuters.

Unitatea de cazare „Book and Bed” din Tokyo, o variantă a faimoaselor hoteluri-capsulă din Japonia, le oferă oaspeţilor spaţii de cazare comune, de dimensiunea unui dulap, înşiruite şi integrate printre rafturi cu cărţi.

Pereţii, tavanul şi cea mai mare parte din decor sunt pline cu 3.200 de volume scrise în diverse limbi.

De asemenea, o încăpere comună serveşte drept salon pentru vizitatorii de peste zi care pot beneficia la rândul lor de experienţa lecturii ca într-o bibliotecă, însă în condiţii mai comode.

„Sunt mulţi vizitatori care stau într-un spaţiu mare, aşa că putem comunica între noi şi ne putem relaxa”, a declarat pentru sursa citată Natsuki Suno, studentă venită la hotel într-o pauză de studii.

Hotelul, care s-a deschis în urmă cu 18 luni, include 60 de spaţii cubice de cazare dotate cu o saltea şi o lampă pentru citit.

Kei Asai, director executiv al unităţii de cazare „Book and Bed” a declarat că prin inţiativa sa a dorit să ofere ceva mai mult decât un simplu hotel-capsulă tradiţional.

„Motivul pentru care am venit cu acest concept este că am vrut să stau într-un astfel de hotel în care poţi adormi în timp ce te bucuri de ceva distractiv”, a explicat el.

În funcţie de încăpere, preţurile pentru o noapte de cazare variază între 3.800 de yeni (33 de dolari) şi 4.800 de yeni (42 de dolari). Vizitatorii de peste zi pot citi tolăniţi pe perne în schimbul sumei 500 de yeni. (Text: Agerpres, Foto: Reuters, japantrends.com)