Înşelătorie ieşită din comun: pisici rase şi vândute drept exemplare de Sphynx

sphynx

O femeie din Canada a transmis un avertisment pe reţelele de socializare cu privire la un fenomen pe care îl consideră îngrijorător, în care pisici rase şi cu mustăţile smulse sunt vândute drept exemplare de Sphynx, o specie de feline de companie lipsite de blană, informează CBC News.

Joanne Dyck, din Alberta, a povestit pentru sursa citată că a plătit 700 de dolari către un site cu anunţuri pentru ceea ce a crezut că era un pui de Sphynx, o rasă celebră deoarece exemplarele sale sunt complet lipsite de blană, fiind recomandate în special persoanelor alergice la părul de pisică. Ea a botezat puiul Vlad, însă, pentru că acesta nu se înţelegea cu pisica pe care o avea deja, l-a dat spre adopţie altei iubitoare de animale.

Spre surpriza acesteia, însă, după o săptămână lui Vlad a început să-i crească o blană de nuanţă portocalie. În plus, motanul nu se simţea bine aşa că a fost dus la veterinar unde s-a descoperit că avea infecţii la nivelul pielii cauzate de tăieturi. Personalul medical a informat-o pe noua proprietară a lui Vlad că blana acestuia fusese rasă şi că acest lucru îi produsese rănile.

Societatea pentru Protecţia Animalelor din Calgary o îndeamnă acum pe Dyck să depună o plângere la poliţie pentru ca acest caz să poată fi anchetat. Acuzaţiile de înşelăciune ar putea fi însoţite de cele de abuz de animale deoarece Vlad a fost chinuit, nu numai pentru îndepărtarea părului, ci acestuia i-au fost smulse şi mustăţile şi sprâncenele.

Joanne Dyck a declarat că de la data publicării avertismentului pe reţelele de socializare, au apărut încă două cazuri de persoane care au căzut victime acestui tip de înşelătorie. Vlad se bucură de noua locuinţă, în timp ce blana lui continuă să crească, mai arată sursa citată. (Text: Agerpres, Foto: AP)