Încălţăminte cu şireturi care se leagă singure

HyperAdapt 1.0-Nike

Fanii trilogiei „Înapoi în viitor” sunt mulţumiţi după ce Nike a prezentat miercuri,16 martie, la New York, prima încălţăminte sport cu legare automată a şireturilor, amintind de cea purtată de Marty McFly în al doilea film al seriei.

Botezată HyperAdapt 1.0, încălţămintea revoluţionară are captatori la nivelul călcâiului, care activează legarea de îndată ce piciorul a intrat bine în gheată. Disponibile în trei culori (negru, alb sau gri), ghetele vor fi în magazine aproape de sfârşitul anului, potrivit PDG-ului Nike, Mark Parker. Ar putea fi prin urmare un frumos cadou de Crăciun. Încălţămintea poate fi procurată totuşi începând din vară, cu condiţia înscrierii gratuite în club Nike.

În 21 octombrie 2015, chiar în ziua în care Marty McFly apărea în viitor în film, Nike dezvăluia Air Mags, modelul pe care îl purta eroul trilogiei. Modelul a fost disponibil totuşi în ediţie limitată, profiturile fiind vărsate fundaţiei actorului Michael J. Fox (Marty McFly în film), care luptă împotriva bolii Parkinson. (Text: Agerpres, Foto: captura Youtube, Video: youtube.com)