IMDb.com închide forumul de discuţii

Portalul de internet IMDb.com dedicat industriei de film îi anunţă pe utilizatorii săi într-un mesaj postat online că va opri de la data de 20 februarie funcţionarea forumului unde împătimiţii filmului puteau discuta despre personajele lor preferate sau despre multe alte teme legate de lumea filmului, scrie theverge.com.

Potrivit anunţului postat de IMDb.com (The Internet Movie Database), ”forumul de mesaje al site-ului şi sistemul de transmitere a mesajelor private între utilizatori nu vor mai funcţiona de la data de 20 februarie pentru că acestea nu mai oferă o experienţă pozitivă şi folositoare pentru cei mai mulţi dintre cei peste 250 de milioane de utilizatori lunari ai noştri de la nivel mondial.”

The Verge scrie că acesta este sfârşitul unei ere pentru iubitorii filmului.

Portalul IMDb funcţionează din anii ’90, când la acel moment internetul nu era decât un loc de discuţii între utilizatori. Între timp, au apărut tot mai multe forumuri dedicate schimbului de mesaje între utilizatori, iar odată cu ”explozia” reţelelor de socializare utilizatorii de internet s-au îndreptat către acestea pentru a discuta despre industria filmului. Chiar şi în cazul IMDb, utilizatorii săi folosesc mai des paginile sale dedicate de pe reţelele de socializare pentru a posta comentarii legate de lumea filmului.

Cei de la IMDb au transmis online anunţul pentru ca în această perioadă de tranziţie, care se va încheia la 19 februarie, utilizatorii forumului să aibă posibilitatea să schimbe datele de contact prin care să poată comunica ulterior închiderii forumului şi sistemului de comunicare prin mesaje private.(Text: Agerpres, Foto: basarakdag.com)