Ierihon, cel mai vechi oraş locuit permanent

ierihon-03

Ierihonul, despre care se crede că ar fi cel mai vechi oraş locuit permanent al lumii, este situat în Palestina.

Numit şi cetatea palmierilor datorită întinselor plantaţii cu acest arbore tropical, Ierihonul este situat în Valea Iordanului, la aproximativ 10 km nord de Marea Moartă şi la aproximativ 8 km vest de Iordan.

ierihon-01

Oraşul Ierihon a intrat în istoria biblică odată cu sosirea poporului evreu în pământul făgăduinţei, deşi recentele cercetări arheologice confirmă că Ierihonul este una dintre cele mai vechi cetăţi din lume având o vechime de aproape zece mii de ani, potrivit www.jerusalem.ro.

ierihon-04

Pe parcursul secolelor, oraşul a fost rezidit de mai multe ori, în locuri diferite, după asediile care s-au abătut asupra lui, după cutremurele de pământ şi alte catastrofe.

ierihon-02

Oraşul Ierihon este o adevărată fortăreaţă naturală, fiind înconjurat de Muntele Nebo în est, Munţii Centrali în vest şi Marea Moarta în partea de sud. Este irigat în abundenţă de râul Iordan, aflat la câţiva kilometri spre vest, dar şi de izvoarele ce coboară de pe pantele Munţilor Centrali, acesta este şi motivul pentru care beneficiază de o vegetaţie abundentă. (Text: Agerpres, Foto: crestinortodox.ro)