Hotelul „Imperial” din Viena a fost vândut cu 78,88 milioane euro

Hotel-Imperial-Viena-01

Un investitor din Emiratele Arabe Unite a plătit aproape 80 de milioane de euro pentru a achiziţiona faimosul hotel „Imperial” din Viena, frecventat de peste un secol de vedete şi şefi de stat, relatează AFP.

„Hotelul este ca un palat regal în cel mai frumos oraş din lume”, a declarat investitorul Khalaf Ahmad Al Habtoor, un obişnuit al hotelului, citat de cotidianul Kurier.

Hotel-Imperial-Viena-02

Omul de afaceri, care a achiziţionat recent şi hotelul „Hilton London Wembley” din Londra, a declarat că a cumpărat „Imperial” pentru suma de 78,88 milioane de euro de la grupul american „Starwood”, care va continua să-l gestioneze.

Al Habtoor a explicat că a fost fermecat de acest palat de 138 camere – dintre care 59 de suite – cu vedere la Ring, legendarul bulevard al capitalei Austriei, în care s-a cazat ca simplu client, aşa cum au făcut-o înaintea sa celebrităţi precum Thomas Mann, John F. Kennedy, Regina Elisabeta a Angliei sau Mick Jagger.

Hotel-Imperial-Viena-03

În noiembrie anul trecut, hotelul „Imperial” a găzduit discuţiile internaţionale privind Siria, în prezenţa şefului diplomaţiei americane John Kerry, un client constant al hotelului. (Text: Agerpres, Foto: imperialvienna.com)