Horoscopul săptămânii 1-7 octombrie 2018

BERBEC
Tot aştepţi de undeva o îndrumare şi, până acum, te-ai bazat mult pe intuiţia ta, dar de data aceasta parcă nu mai vine nimic de acolo, parcă vocea ta interioară a muţit şi nu-ţi mai transmite nimic, nici da, nici ba. Dacă tu singur nu găseşti cele mai bune idei salvatoare, întreabă în jurul tău, caută răspunsul în cărţi, bate la uşa unui expert, a unui specialist, a unui consilier a cărui meserie chiar aceasta este: să te asculte, să înţeleagă ce se petrece cu tine şi apoi să-ţi ofere cele mai eficiente sfaturi.
Poţi spune că devii mai înţelept săptămâna aceasta datorită intervenţiei unei astfel de persoane cu mai multă experienţă de viaţă, deci cel mai greu şi mai important lucru pe care trebuie să-l faci e să cauţi persoană potrivită. Nu oricine are talentul de a da sfaturi bune, deci tu la cine apelezi la nevoie? Nu uita că sfatul cel mai bun e cel care se cere şi eventual mai are şi un preţ semnificativ.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia BERBEC

TAUR
Te simţi exclus, ţinut la distanţă, dat la o parte dintr-un colectiv în care, oricât te-ai strădui, parcă nu-ţi găseşti locul. E un mare efort de adaptare pentru tine, dar momentan nu găseşti niciun punct comun pentru a te putea apropia mai repede.
De fapt, dai dovadă de puţină timiditate, nu eşti foarte sociabil şi nici nu găseşti subiecte comune de discutat cu aceştia care să le atragă atenţia, cumva, asupra ta, care să le deschidă interesul faţă de persoana ta.
Norocul tău vine de la unul din membrii acestui grup care te vede puţin stingher şi reuşeşte să te invite să i te alături, ceea ce îi va facilita mai mult comunicarea cu restul lumii. De atât ai nevoie pentru a deveni unul de-al lor, de cineva din interior care să-ţi facă introducerea, care să te ţină sub aripa sa şi care să te ajute, astfel, să te integrezi mai repede.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia TAUR

GEMENI
Ai lăsat unele lucruri să se mişte în voie, fără control, şi nu au dus acolo unde trebuia. Descoperi acum că hazardul, în unele situaţii, nu e cea mai bună soluţie.
Mult mai bine ar fi fost să ai o strategie bine pusă la punct, un control mai strict asupra lucrurilor, pentru că libertatea deplină nu a dus în cea mai eficientă direcţie. Acum îţi baţi capul să repari ce s-a stricat şi regreţi că nu ai intervenit mai devreme, pentru că s-ar fi putut face ceva dacă nu ai fi amânat atât de mult acţiunea.
Îţi faci griji peste griji, dar această preocupare crescută e de fapt salvatoare: cu cât te preocupă mai mult problema, cu atât mai repede îi vei găsi rezolvarea, deci nu mai amâna: ia taurul de coarne, analizează atent, stai o noapte – două cu picioarele într-un lighean cu apă rece, confruntă-te cu fisura, cu eroarea, cu eşecul ce a declanşat haosul de acum şi ia imediat măsurile necesare, măcar în ceasul al doisprezecelea. Se poate redresa situaţia dacă te ocupi de ea de urgenţă şi n-o mai laşi în voia sorţii.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia GEMENI


RAC
Nu indiferenţa e soluţia cea mai bună la problema cu care te confrunţi. A sta pasiv pe margine ca şi cum nu te-ar interesa situaţia nu va avea efectele scontate, deci cel mai bine e să participi trup şi suflet, să te implici mai mult, pentru că numai tu ştii cum se rezolvă problema.
Unii îţi spun să nu te bagi, să te prefaci că nu vezi, să rămâi rece ca şi cum n-ar fi problema ta, dar e, e şi problema ta, deci nu te lăsa influenţat de cei care îţi spun că detaşarea e calea. Ar fi atitudinea struţului care îşi ascunde capul în nisip şi spune că nu există niciun pericol, deci mai bine iei problema în propriile mâini şi o rezolvi de unul singur.
Nu are cine să ţi-o rezolve şi nici nu va trece de la sine, pentru că deţii chiar tu instrumentele optime în această situaţie. Vei fi mândru de felul cum rezolvi totul, doar dacă îţi asumi sarcina şi o duci la capăt cu propriile mâini.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia RAC

LEU
Simţeai că ţi se pregăteşte ceva, că se umflă încet-încet un balon care, la un moment dat, tot ar fi făcut poc. Se umple paharul, se întinde coarda, arde fitilul, spune-i cum vrei, pentru că exact acesta e sentimentul care te încearcă acum, că nu mai e mult şi totul sare în aer.
Evident că ţi-e puţin frică, tocmai de aceea stai ca pe ghimpi, că nu ştii cât mai e până ce bomba explodează. Şi chiar va exploda, pentru că totul ajunge într-un punct de maxim şi nu mai poate continua la fel.
Pregăteşte-te deci pentru o răsturnare de situaţie, pentru o surpriză de proporţii, pentru o schimbare radicală de sens, care te obligă s-o iei în cu totul altă direcţie, probabil chiar de la zero.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia LEU

FECIOARĂ
Nu mai suporţi singurătatea, ai ajuns într-un punct în care ai musai nevoie de cineva alături care să te susţină, să te asculte, să te observe, pentru că prea ai vâslit singur, în derivă. Ai putea lua acum nişte decizii ciudate pentru unul ca tine, ca şi cum ai spune: gata, nu mai vreau să fiu singur, fac orice să scap de starea de izolare.
Poate chiar tu te-ai retras în lumea ta şi ai închis uşa. Poate alţii te-au cam dat deoparte până ce ai înţeles că e mai bine să te retragi de tot. Dar acum pui capăt acestei situaţii şi nu mai stai pe margine, retras.
Intri cu forţa, la o adică, sau îţi revendici dreptul de a fi primit în acel mediu la care visezi. Iei decizia de a te alătura unui grup de persoane, de a te implica într-o relaţie, de a accepta pe cineva în viaţa ta, şi simţi cum se schimbă totul în jurul tău. Era chiar aşa de greu să deschizi iar poarta?
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia FECIOARĂ


BALANŢĂ
Dacă simţi că nu-ţi mai găseşti locul într-un anumit mediu în care nu mai există înţelegere, armonie, pace, mult mai bine ar fi să părăseşti acel spaţiu.
Nu te ţine nimeni cu forţa, nici într-o relaţie de dragoste, nici într-o prietenie, nici într-o relaţie profesională şi, dacă vezi că nimic nu mai merge de la o vreme şi totul e dat peste cap, eşti liber să pleci. O faci spre binele tău, nu considera fuga ca pe un eşec, căci nu e motiv de suferinţă şi regret, ci de eliberare.
Tu eşti cel mai mare iubitor de armonie dintre toate zodiile, ca atare nu dai randament în acele domenii în care planează haosul, dezorganizarea, conflictul. Decât să te stresezi inutil, mai bine găseşti scuza cea mai potrivită de a te retrage şi de a-ţi vedea de liniştea ta, mult mai importantă decât efortul de a rămâne în acel mediu. Fii pregătit să pleci, dacă e cazul.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia BALANŢĂ

SCORPION
Ceva te ia total prin surprindere şi deşi tu eşti zodia cea mai pregătită pentru situaţii de criză, care se poate replia imediat chiar şi în cel mai crunt dezastru, de data aceasta îţi cam pierzi cumpătul şi controlul. Nu ştii ce să faci, te cam paşte disperarea, dar vei găsi alinare şi sprijin la cineva care a trecut printr-o situaţie similară cândva.
Nu căuta sprijin la cei cărora totul le merge bine acum, pentru că nu au cum să te înţeleagă, deci dacă eşti bolnav nu vorbi cu sănătosul, dacă eşti nefericit nu vorbi cu fericitul, dacă eşti sărac nu vorbi cu bogatul, pentru că ei nu au cum să simtă acelaşi lucru.
Vorbeşte cu cei din aceeaşi tabără, cu aceleaşi probleme, care te pot îndruma cel mai bine, tocmai pentru că au simţit-o şi ei pe pielea lor exact la fel.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia SCORPION

SĂGETĂTOR
Prietenul la nevoie se cunoaşte şi eşti alături de cineva drag cu tot sufletul. Trece printr-un moment dificil şi prezenţa ta îi face bine, pentru că tu îl compătimeşti, plângi alături de el sau îl laşi pe el să-şi verse oful pe umărul tău. Tu nu-l judeci, nu-l opreşti, nu-i întorci spatele, ci chiar vede că inima ta e sincer deschisă pentru probleme sale, iar atitudinea ta altruistă va fi balsamul de care are nevoie.
Nimic nu te va bucura mai tare decât să-i vezi din nou zâmbetul pe chip, dar ştii care e paradoxul situaţiei? Oricât ai suferi alături de el, oricâte eforturi ai face pentru a-i ridica moralul, nu te aştepta să facă şi el la fel pentru tine. Dacă o faci, fă-o necondiţionat, fără a aştepta nimic în schimb, ca să nu fii vreodată dezamăgit de lipsa de recunoştinţă a celui care acum profită de prietenia ta. El are nevoie, tu ai leacul, deci, dacă vrei să i-l dai, dă-i-l pe gratis!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia SĂGETĂTOR


CAPRICORN
Te afli în plin proces de transformare, şi eşti conştient că ceea ce se naşte acum în viaţa ta necesită timp, nu se poate schimba peste noapte. Ia-o încet, etapă cu etapă, şi nu trece la următorul nivel decât după ce eşti sigur că ai lăsat în urmă totul în regulă, pe teren stabil.
Eşti mulţumit de ceea ce vezi cu ochii tăi, de ceea ce clădeşti chiar tu în propria viaţă, şi eşti mândru să vezi că şi alţii descoperă efectele acestor transformări profunde la tine.
Lumea spune despre tine că te-ai maturizat enorm, că eşti altul, că eşti mai calm, mai responsabil, mai raţional – chiar dacă aşa eşti tu de felul tău – dar da, eşti diferit decât cel care erai acum câţiva ani, iar acum se văd clar rezultatele. Odată cu schimbările survenite la propriul tău eu încep să apară şi schimbările palpabile din viaţa ta, pentru că tu le-ai generat încă din momentul când ai hotărât transformările.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia CAPRICORN

VĂRSĂTOR
Nu îţi place mediul în care te afli, parcă ai fi printre străini, printre oameni care nu te înţeleg şi nu te apreciază şi, dacă ai putea, ai părăsi imediat acest spaţiu. Te simţi prost printre aceşti oameni, sunteţi complet diferiţi şi nu reuşeşti să discuţi cu nimeni, sunteţi incompatibili, de pe alte lungimi de undă.
Totuşi, oricât de mult ai visa să pleci de aici, eşti nevoit să mai rămâi cu ei, să stai alături de aceşti oameni încă o perioadă. E sacrificiul pe care trebuie să-l faci, ca în zicala aceea care nu sună tocmai frumos: fă-te frate cu dracul până treci puntea.
Aşa şi tu, faci parte din acest colectiv, chiar dacă nu eşti de acord cu ei, până ce-ţi atingi interesele şi faci compromisuri obligatorii pentru ceea ce vrei să obţii la capăt.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia VĂRSĂTOR

PEŞTI
Nu te simţi în apele tale, probabil te şi încearcă unele simptome ciudate de boală şi chiar dacă încerci tot felul de reţete, nici una nu are efect.
Te-ai săturat să încerci atâtea regimuri de slăbire, atâtea diete care promit miracole, atâtea medicamente minune care nu ajută la nimic şi eşti gata să le arunci pe fereastră. Dacă vezi că nu se arată roadele acestor eforturi, cel mai bine e să te împotriveşti, să le spui nu, să spui stop şi să foloseşti metodele tale personale.
Nimeni nu te cunoaşte mai bine decât tu personal, deci refuză sfaturile contradictorii care vin din jurul tău – că ar trebui să faci aia sau să încerci aia – nu! Refuză părerile care se bat cap în cap şi caută să te vindeci cu propriile instrumente, pe care le ai sigur la dispoziţie. Nu mai asculta de alţii şi nu te mai lua după nimeni! 
(sursa foto: kolkata24x7.com)
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia PEŞTI

Horoscopul va este oferit de acvaria.com