Horoscopul lunii noiembrie 2017

BERBEC
Te simti un pic debusolat în cuplu, nu prea stii ce cauti pe acolo, de parcă doar partenerul conduce căruta. Doar în primele zile esti asa, pentru că după aceea Marte, bine instalat în Balantă, va începe să treacă si el la fapte si să te ajute să te implici mai mult. Nu esti întotdeauna multumit de ce se petrece între tine si persoana iubită, dar evită să dai ordine. Să impui doar propriul tău punct de vedere, ci fii deschis spre un dialog echitabil. Ai o oarecare tendintă de a o face pe durul, pe autoritarul, încât, dacă partenerul nu tine cont de tine, poti riposta ciudat. Ba chiar finalul de lună s-ar putea să fie foarte tensionat, pentru că ai putea avea reactii cam nervoase si uiti si de diplomatie si de amabilitate si sari la hartă pentru nimic. Greu de păstrat armonia în cuplu luna aceasta. Dar ar fi bine să îti asumi si tu mai multe, să iei decizii, să fii o jumătate corectă si echitabilă în tandem, nu lăsa doar pe celălalt să ducă tot greul. Sunteti doi, nu uita asta!

Că-ti place sau nu, ai toată viata ceva de învătat, si aceste ultime luni ale anului sunt ca o scoală pentru tine. Fie că trebuie să înveti ceva nou ca să urci pe un nivel superior în domeniul tău de pregătire, fie că trebuie să umbli prin sertarele trecutului si să-ti amintesti informatii deja acumulate cândva, dar uitate sau nefolosite, tot scoală se numeste. De luna aceasta se schimbă un pic registrul în plan profesional. În zona carierei va intra pe 9 Luna Neagră si va sta acolo câteva luni. Pe unde trece Luna Neagră, ceva se dă peste cap, se dezechilibrează, se subrezeste, ca atare trebuie să fii mult mai atent ca oricând, ca nu cumva imaginea ta să aibă de suferit, ca reputatia ta să fie pătată, ca însăsi pozitia ta profesională să scârtâie. Și dacă tot vorbeam de scoală, tot o scoală va fi si lupta ta pentru stabilitate profesională pentru câteva luni de acum încolo, deci fă totul corect, cu cap, matur, nu da nimic peste cap, asa cum îti place tie, ci rămâi calm si rezervat ca să nu faci vreo greseală. Proba timpului va fi cea mai eficientă, ca atare tot ce rezistă acestor luni care vin înseamnă că e puternic si e potrivit pentru tine. Dacă moare la primul hop, înseamnă că există altceva mai bun undeva.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia BERBEC

TAUR
Dragostea va intra, pentru câteva luni, într-un ciudat con de umbră si când e vorba de umbră, intră aici tot ce nu se vede: secrete, mistere, dubii, semne de întrebare, nesigurantă, ascunzisuri, tenebre, emotii profunde, confuzie, iluzii… Deci nu se prea poate vorbi de fericire în amor, luna aceasta, dar ai noroc de acel Jupiter, proaspăt intrat în Scorpion, care te ajută să sondezi în adâncul acestor tenebre si să scoti la iveală doar ce trebuie. Gândeste-te la aceste luni ca la o terapie la un psiholog care va începe să te descoase – cu voia ta desigur – si vei începe să tot descoperi aspecte bine tinute secrete, de care îti era teamă, pe care nu le acceptai, pe care nu le vedeai. Depinde totusi ce ascunzi pe suflet, pentru că la terapie pot iesi la lumină si lacrimi, si traume, si regrete, si probleme, si motive de supărare… Poate era nevoie de această eliberare, deci caută calea de a-ti deschide sufletul, de a da afară ce tineai acolo, si în niciun caz nu-l împovăra si mai tare cu alte si alte dubii. Dă afară ce te doare sau ce nu mai are rost si încearcă să faci curătenie în suflet. Ce-i drept, s-ar putea să afli si lucruri ciudate în sondarea ta în adâncuri, dar pesemne că era nevoie de această purificare, altfel duci după tine cine stie ce balast emotional. Ai curaj să privesti lucrurile în fată, asa cum sunt, bune sau rele, si să iei măsurile necesare pentru a le repara, chiar dacă ar fi nevoie s-o iei de la zero. Jupiter te ajută să reclădesti totul ca în cântecelul: podul de piatră s-a dărâmat…

Dacă e să fie cineva harnic si responsabil, luna aceasta, se pare că de tine e vorba. Marte în zona locului de muncă te ajută să-ti vezi de treaba ta, cu plăcere chiar, iar acest final de an va fi unul plin de activitate pentru tine. Ce-i drept, nu prea dai randament de unul singur, bine ar fi să faci parte dintr-un colectiv, dintr-o echipă, măcar dintr-o pereche, deci să intri într-o cominatie de forte echitabilă, în care să găsesti pe cineva cu interese similare. Vei pune mare pret pe ideea de cooperare, de reciprocitate, ascultând părerea celuilalt, având sansa de a atrage alături un om cu care te întelegi bine si care vine în ecuatie cu ceea ce nu ai tu. Că vor mai exista si unele animozităti, da, e firesc, pentru că nu poti fi de acord cu tot ce ti se propune, dar bine ar fi să pui pret pe această tovărăsie pasnică, reciproc avantajoasă, fără ca vreunul să facă lucruri pe la spate, fără stirea celuilalt. Sinceritatea, loialitatea, corectitudinea vor conta cel mai mult pentru o lun spronică si harnică. Poate ai sansa de a folosi acum niste informatii acumulate deja în anii de studiu, le-ai tinut acolo, nefolosite, si abia acum se iveste ocazia de a le scoate de la naftalină si a arăta ce stii. Chair dacă ai destui rivali prin preajmă, fă un pas în fată si spune: eu stiu!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia TAUR


GEMENI
Luna trecută, si Marte si Venus s-au aflat în Balantă, si încă mai sunt aici amândouă odată în prima săptămână din noiembrie, ca atare, dacă ai impresia că a rămas ceva neechilibrat, nerezolvat, nereparat, neclarificat în plan sentimental, ar fi un moment bun să treci la fapte. După ce Venus părăseste Balanta, îl vei mai avea o vreme pe Marte aici, si va lăsa ceva din nota sa dinamică si plină de viată peste inima ta. Nu a mai fost de vreo doi ani si ceva pe aici, ca atare se poate vorbi, finalmente, de una dintre cele mai vii perioade în plan sentimental. Pui mai mult pret pe viata în doi, pe căsnicie, pe bucuria de a fi în doi, si dacă există o jumătate lângă tine, momentele pot fi frumoase. Mai ai parte de un avantaj luna aceasta: Luna Neagră părăseste Săgetătorul pe 9, iar în cazul tău e vorba de o relaxare a atmosferei în cuplu. Luna Neagră a generat probleme în ultimele 10 luni, practic e prima oară din acest an când simti că se mai ridică ceata de peste viata în doi. Te vei simti mult mai bine fără Luna Neagră planând peste căsnicia ta, care a intervenit de multe ori ca un judecător sever, ca o oglindă realistă, deci ce a fost mai greu a trecut. Ba chiar de luna viitoare scapi si de Saturn, deci bucură-te că lucrurile încep să revină încet la normal în viata sentimentală. Dacă se ridică obstacolele, e vremea să iei taurul de coarne si să vii cu un suflu nou în iubire, dar de tine depinde cum reaprinzi flacăra, cum iesi din zona crespusculară în care ai cam stat blocat în ultima perioadă.

Dacă e să meargă ceva bine, atunci e vorba mai ales de planul profesional. Tu esti printre cei norocosi: proaspăt intratul Jupiter în Scorpion începe să adune în jurul său armata de ostasi curajosi gata să schimbe totul. Acolo în Scorpion e cea mai mare vânzoleală luna aceasta, deci la serviciu. Să nu te mire că se întâmplă lucruri noi, ciudate. Simti că s e miscă din nou lucrurile, că se reasează apele, si poate aveai nevoie de această atmosferă. Orice se poate întâmpla sub imperiul surprizelor aduse de Jupiter, iar Neptun, bine instalat în zona carierei, te îndeamnă că tintesti sus, să nu te multumesti cu putin, să-ti urmezi visele, să lasi imaginatia să zboare unde vrea ea, pentru că de acolo vor apărea si marile tale succese. N-ar fi rău să iei o decizie de zile mari în carieră chiar la început de lună, pentru că poate fi startul spre un nivel superior, la care poate ai visat toată viata, dar tot nu se ivea momentul să pornesti. Acum ai si curajul, si ambitia, si speranta de mai bine, deci trebuie doar să crezi în visele tale si să începi să le pui în practică, să le scoti din zona de vis sau de teorie, si să începi să găsesti instrumentele de a le transpune în fapt. Că o faci singur sau ai pe cineva alături să te completeze, că mai ai câte ceva de învătat pe parcurs, oricum va fi bine pentru tine, dar ti se cere curajul de a spune: acum!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia GEMENI

RAC
De luna trecută a început o nouă etapă în viata ta sentimentală, odată cu mutarea lui Jupiter în Scorpion, dar acolo în Scorpion e mare vânzoleală luna aceasta, semn că exact iubirea e în centrul atentiei si pentru tine. Esti mult mai activ emotional, mai curajos, dar poate si ceva mai gelos si posesiv, pui mai multă pasiune si energie în sentimentele tale si ceri enorm si de la persoana iubită: ori totul, ori nimic. Pe 7 vine si Venus acolo să mai îmblânzească un pic tonul, ca, pe la mijlocul lunii, să ai parte de un eveniment de zile mari pentru inima ta. Un evenimenr rarisim, când cei doi mari benefici de pe cer, Jupiter si Venus, îsi dau întâlnire după vreo 12 ani de asteptare chiar în zona dedicată sentimentelor pe harta ta, ca atare ar putea fi un moment excelent pentru emotii speciale, pentru o întâlnire pasională, pentru un coup de foudre, cu riscul – sau cu sansa, depinde ce cauti… – de a te îndrăgosti nebuneste, cum nu ai mai simtit de mult. Visezi frumos, ai sperante mari de la viitor, esti atins de romantism, rău de tot, nu dormi noptile de dor, esti mult mai idealist, vezi lucrurile într-o notă roz, mult mai frumoasă, ce te face să ridici castele mari. Acum depinde dacă acele castele au sanse să prindă contur sau vor fi de nisip si se vor dărâma singure, ca atare numai de tine depinde cât de mult investesti în această sansă de iubire. Nu uita că pe 9 va intra si rău famata Lună Neagră în Capricorn, si se va ocupa de viata de cuplu, ca atare acea mare pasiune de care citeai mai sus ar putea fi un pic… în afara relatiei oficiale, deci ai grijă cui deschizi inima. Poti fi coplesit de acea nouă pasiune, îti poate lua mintile, te face să zbori dar… nu e obligatoriu legată de jumătatea de acasă. Cu Luna Neagră, timp de câteva luni de acum înainte, planând peste armonia cuplului tău te poti astepta la câteva probe de încercare, deci e foarte contradictorie atmosfera. Luna Neagră poate răci un pic relatia de acasă, dar o poate înflăcăra pe cea… din afara casei, cea ascunsă, secretă, deci ai grijă în ce te bagi. Cum esti mai dornic de iubire ca oricând, mai bine reaprinzi focul din relatia ta firească decât să cauti pasiune în bratele altcuiva.

Luna Neagră – cea care se mută pentru câteva luni în zona căsniciei si va subrezi un pic relatia de cuplu – a stat în ultimele 10 luni în zona locului de muncă, dar gata, pe 9 scapi de ea din acest sector al hărtii natale si odată cu plecarea ei se poate spune că se mai clarifică lucrurile. Mai mult, de luna viitoare scapi si de Saturn, cel care ti-a tot dat lectii grele de viată în ultimii doi ani si ceva, deci încep să se linistească multe aspecte în plan profesional si îcnepi si tu să privesti totul în tonuri mai optimiste. E un respiro mult asteptat, pentru că e prima oară anul acesta când Luna Neagră nu mai veghează peste locul de muncă. Mai mult decât atât, aproape toată luna Uranus din zona carierei si Saturn din zona locului de muncă îsi dau constructiv mâna si te ajută să evoluezi, să faci pasi mari înainte sau mai sus, spre scopurile tale. Te fac i mai îndrăznet, mai sigur pe tine, pui în aplicare ce stii, ce ai învătat, experienta acumulată si, dacă se iveste vreo ocazie care te-ar putea pune mai bine în lumină, te vei implica imediat. Nu se stie când vei mai avea asemenea configuratie astrală benefică unei promovări, unei ascensiuni, unui scces de proportii, ca atare profită de sansele care se ivesc si arată cu tupeu că esti cel mai bun, cel mai tare, cel mai potrivit pentru o functie sau sarcină grea, cel mai bine pregătit pentru ce urmează. Se poate vorbi de un elan binevenit în carieră, deci hai, aruncă-te! Dacă mai e si un domeniu pe placul tău, cu atât mai bune vor fi rezultatele.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia RAC

LEU
E ultima lună când Saturn si Luna Neagră mai stau împreună în zona dedicată iubirii, pentru că, de pe 9, în sfârsit poti răsufla si tu usurat că scapi mai întăi de mica piază rea numită Lilith. A influentat nu tocmai fericit viata ta sentimentală tot anul, deci acum e prima oară din an când poti să privesti lucrurile într-o notă mai optimistă. De luna viitoare te lasă în pace si Saturn, deci începi să-ti îndrepti spatele împovărat de tot felul de griji si probleme în ultima perioadă. Ce a fost mai greu a trecut, ca atare pregăteste-te de intrarea Soarelui în Săgetător la finalul lunii, pentru a te face să zâmbesti din nou, să te bucuri din nou de iubire, să te joci din nou, să iesi din zona sumbră, să vezi ce a rămas bun după aceste luni cât timp cele două partenere nefaste – Saturn si Luna Neagră – ti-au pus la încercare inima. Pune mai mult accent pe intimitate în plan sentimental, stai mai mult doar în compania celui drag, pentru că ultimele luni au răcit un pic relatia si poate că vă era dor unul de altul. E un moment bun să refaceti unitatea cuplului, să vă refaceti declaratii de iubire, să vă dedicati mai mult unul altuia si apoi împreună familiei voastre, pentru că ati fost un pic înstrăinati. Vorbiti, discutati, petreceti timpul liber laolaltă, ocupându-vă de chestiunile casnice, puneti tara la cale, dati-vă unul altuia explicatii menite să alunge temerile si dubiile, pentru că lucrurile încep să meargă din ce în ce mai bine.

Începi luna cu bateriile încărcate, după ce Soarele s-a întâlnit, la final de octombrie, cu Jupiter în Scorpion, deci, cât timp păstrezi acest tonus ridicat, toate ar trebui să meargă de minune. Totusi, nu uita că e o lună mai deosebită datorită unui eveniment astral rarisim, care are loc o dată la 9 ani: Luna Neagră părăseste zona dedicată iubirii, asa cum ai citit mai sus, dar se mută pentru aproape un an în zona dedicată locului de muncă. Nu sună tocmai optimist, deci bine că te-ai încărcat cu energie, curaj, fortă, ambitie si rezistentă de la Jupiter, ca să faci fată cu brio la eventualele provocări de care vei avea parte. Luna Neagră vine cu o subrezire a planului profesional, tocmai de aceea lucrurile vor evolua mult mai lent si mult mai anevoios decât înainte. Ți se pune la încercare răbdarea în primul rând, vei simti că se dezechilibrează unele lucruri, timpul nu-ti mai ajunge, nu reusesti să te misti în voie, ceva te tine ca într-o menghină. Știi cum se spune: să nu fii niciodată sigur de nimic, nici de lucrurile care par bătute în cuie, pentru că acele planuri ce păreau mai bine conturate si construite, mai bine înrădăcinate în plan profesional încep să se cutremure. Dintr-o dată nu mai esti atât de sigur de jobul tău sau poate nu mai esti multumit de ce se petrece acolo. Îl consideri o corvoadă, o obligatie, te duci la serviciu fără plăcere, muncesti mult si cu prea putine rezultate, deci începe o perioadă mai greoaie la serviciu. O iei usurel, de parcă înaintezi cu frâna trasă, de parcă ceva te trage înapoi, ca o ghiulea grea prinsă de picior, fiind si un avertisment să fii prudent, să nu te aventurezi, să nu risti, să nu faci lucruri pe care mai târziu să le regreti. Grăbeste-te încet!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia LEU


FECIOARĂ
Si asa viata sentimentală trecea de ceva vreme prin momente mai dificile, acum lucrurile pot deveni si mai fragile, pentru că pe 9 revine în zona dedicată sentimentelor Luna Neagră. Nu a mai fost pe aici de vreo… 9 ani si nici nu este un musafir binevenit. Va fi ceva mai greu de luna viitoare, când va intra în Capricorn si Saturn, îl ai deja si pe Pluto acolo, deci pregăteste-te pentru câteva luni de hopuri si probe pentru iubirea ta. Nu înseamnă că vin dezastrele, n-o lua chiar asa, dar ceva se schimbă, începi să simti altfel dorul, lipsa celui drag, distantarea lui – ori la nivel geografic, ori la nivel emotional – se instalează o oarecare răceală între tine si partener, ba chiar, pentru unele cupluri deja subrezite în ultimii ani, nu e exclus să fiti pregătiti de un rămas bun – eliberator totusi – descoperind că vrei altceva, că e mai bine să te rupi decât să astepti ceva ce nu poti primi. E o trezire la realitate, o revenire cu picioarele pe pământ, descoperind cum merge viata ta sentimentală cu adevărat, ce nevoi ai, ce lipseste, ce dai si ce primesti, iar din acest calcul la rece, asa cum faaci tu de obicei cu talent, ai putea ajunge la niste concluzii foarte bune pentru inima ta, aducătoare de liniste, de claritate, de stabilitate. Uneori un divort, o despărtire, o mare probă de încercare e cel mai bun lucru care se poate întâmpla pentru a restabili linistea în viata ta, deci nu te teme de aceste probe, pentru că ce vine după ce se calmează din nou apele e mult mai bun. Acceptă probele cu detasare, cu maturitate, constient că trebuiau să vină odată si-odată, pentru a face curătenie, ordine, lumină în acest sector al vietii. Ceea ce e bun, ceea ce vă leagă, ceea ce vă face să înaintati cot la cot se va consolida si va reyista, dar ceea ce nu e bun se cutremură cu sansa de a le sterge definitiv. Ai curaj să visezi la vremuri mai bune, cere de sus, de la ceruri, ceea ce vrei să primesti, dar ai răbdare. Până se concretizează, durează, căci nimic nu se ridică sau repară într-o lună.

Se resimte stresul la serviciu, pentru că nu reusesti să te exprimi coerent, de câte ori vrei să spui ceva, se trezeste cineva să se opună, să te contrazică, să-ti pună la îndoială ideile, de aceea atmosfera la locul de muncă poate fi un pic apăsătoare. Totusi, exact aceste opoyitii te fac să fii mult mai ferm pe pozitie, să nu te lasi, ci lupti pentru părerile tale. Esti mult mai categoric si mai intransigent acum încât ceea ce spui, ceea ce decizi, ceea ce emiti nu lasă loc de întoarcere. Dacă ai spus ceva, asa rămâne, chiar dacă pe unii îi miră vaga agresivitate din ton. Dacă nici material nu esti prea motivat, cu atât mai enervantă e atmosfera, dar îti vezi se treabă, harnic si responsabil, asa cum esti de obicei, asteptând si momente mai bune. Fiind final de an, e posibil să fie un moment al bilanturilor, al restantelor, al încheierii de capitole, al aducerii aminte a acelor aspecte pe care nu le-ai dus la capăt asa cum trebuia, deci, dacă tot nu se petrece nimic nou, te poti întoarce un pic în trecut, la etape mai vechi ale unor proiecte, la restante nerezolvate cândva sau poate acum ai starea necesară de a analiza mai profund pasii parcursi si să descoperi eventuale erori, interpretări gresite sau influente nefaste din afară, pregătit să faci ordine si aici, mult mai critic si mai riguros, punând adevărul, legea, corectitudinea, morala pe primul plan al valorilor, ca să faci totul ca la carte.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia FECIOARĂ

BALANŢĂ
Cum să nu te simti bine si luna aceasta cu Marte si Venus în curtea ta, ambele planete care se ocupă de viata în doi. Bine, nu e totul perfect nici din acest punct de vedere, pentru că si Venus si Marte vor forma opozitii cu Uranus la început si final de lună, dar sunt… ultimele opozitii pe care Uranus le face cu cele două planete. Ultimele, pentru că de anul viitor Uranus va părăsi zodia diametral opusă tie, Berbecul, deci nu va mai viza la fel viata de cuplu. Practic, poti spune că eventualele furtuni care mai dezechilibrează viata în doi sunt ultimele, ca de la anul să simti si tu că se mai linistesc lucrurile, că se instalează pacea si armonia. E cam ultima oară când viata în doi cere schimbare, curaj, initiativa, fortă de decizie, dar poate si ultima oară când atmosfera e atât de aprinsă în relatia dintre femeie si bărbat. Cel mai mult ar avea de câstigat luna aceasta cuplurile căsătorite vechi, mature, care au deja un trecut solid în spate, pentru că ajungeti la niste concluzii menite să restabilească o anumită ordine în casa voastră. E vremea unor decizii, a unor declarasii, a unor angajamente cu bătaie lungă, pentru că se presupune că în acesti unltimi ani ai învătat destule despre voi doi ca să stii mai bine ce ai de făcut, deci spune cu mai mult curaj si cu sinceritate ce ai de gând să faci, ce tine de tine pentru ca viata voastră în doi să devină mai solidă. Cu Marte în zodia ta ai toate resursle necesare de a trece la actiune, de a face ceva, nu doar de a spera ceva, deci ceea ce pornesti acum poate avea efecte benefice pentru tine si partenerul tău deopotrivă dacă ai curajul să spui ce doresti. Fără Liuna Neagră în Săgetător esti mai clar în exprimare si multiplele interpretări gresite din ultimele luni dispar, deci grăbeste-te să spui clar si concis celui drag ce planuri ai.

La cât de activ esti, datorită prezentei lui Marte în zodia ta, ar fi bine să canalizezi această energie spre muncă, sau spre orice alte activităti care cer un consum mai mare de efort din partea ta. Se nasc niste planuri noi în mintea ta, care merită puse în aplicare cât mai repede, pentru că acum ai si energia fizică, si dorinta/ambitia, si inspiratia, si speranta, si instrumentele necesare pentru a trece cu brio la fapte. Dacă ai si ceva palpabil de câstigat de pe urma eforturilor, cu atât mai mare determinarea, deci ai curaj să te apuci serios de treabă, pentru că ar iesi bine. Ce-i drept, se vor ivi pe parcursul lunii suficiente oprelisti din partea celor care nu te au la suflet – concurenti, rivali sau poate chiar asociati care văd altfel lucrurile decât tine – dar merită să te concentrezi pe ce ai de făcut, pentru că roadele ar fi foarte bune, poate chiar neasteptat de bune. Apucă-te de orice actiune în care e nevoie de implicare, de efort, de curaj, ba chiar si de ceva risc, pentru că ar iesi cel mai bine.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia BALANŢĂ

SCORPION
Ai toate motivele să te simti bine, luna aceasta, doar e luna ta de top. Fată de alti ani, îl ai acum în vizită si pe Jupiter, proaspăt intrat în zodia ta, alături de Soare si Mercur, căruia i se mai adaugă, pe 7, si Venus, ceea ce sună bine, pentru că cel putin câteva zile, cât Venus si Jupiter, cei doi mari benefici, îsi vor da întâlnire în zodia ta – si nu s-a mai întâmpla de acum 12 ani! – lucrurile ar trebui să meargă de minune. Marea întâlnire planetară e programată în jurul datei de 13 noiembrie, moment în care si Neptun îsi va trimite razele blânde din altă zodie de apă, chiar din zona dedicată iubirii. Clar, e un moment deosebit, care ar trebui să genereze valuri-valuri de emotie, de iubire, de pasiune, de romantism chiar, ceea ce nu s-ar zice că te reprezintă. Deci, dacă asteptai de undeva o minune care să reaprindă inima, acum chiar se poate întâmpla! Totusi, nu te grăbi ca, la asemenea fiori ai iubirii care ar putea să pună stăpânire pe tine, să te si gândesti la căsătorie, nu da fuga la altar, pentru că o relatie, începută sub imperiul acestei frenezii planetare, are nevoie de mult timp pentru a se clădi, pentru a se consolida, pentru a demonstra că durează. O eventuală grabă s-ar putea solda cu probleme mai târziu, pentru că totusi e o emotie un pic impulsivă, pasională, care s-ar putea să nu fie si foarte stabilă. Bucură-te de fluturii din stomac, pentru că s-ar putea să spui că nu ai mai trăit asa ceva niciodată până acum (foarte probabil, pentru că Jupiter si Neptun nu si-au mai unit fortele în acest fel poate niciodată) dar nu este exclus, cu planeta ta guvernantă într-o zonă un pic mai ascunsă, să fie totusi vorba de… aventuri amoroase, si mai putin de relatii profunde. De aceea e nevoie de timp, pentru că, dacă relatia trece proba timpului, înseamnă că e ceea ce trebuie. Dacă focul se stinge rapid, după consumarea pasiunii, atunci te-ai lămurit… Pretuieste ceea ce simti, arată ce simti, fă declaratii aprinse, primeste gesturi clare de amor, pentru că s-ar putea să nu fie ceva obisnuit, ci senzatii, sentimente, trăiri cu totul aparte.

Primele zile ale lunii – ca si ultimele zile din lună, de altfel – sunt cam tensionate la serviciu, de parcă nu reusesti să te manifestti asa cum ai dori. S-ar putea să descoperi că, în spatele unor chipuri plăcute si prietenoase de la locul de muncă se aflau inamici notorii, încât ai putea fi foarte dezamăgit să descoperi că vreun coleg cu care te întelegeai bine avea pentru tine si unele gânduri nu tocmai plăcute. Câteva zile, te simti blocat într-o zonă în care ai vrea să faci multe, dar nimic nu iese, poate din cauza neâncrederii pe care o ai, trecător, în propria persoană. Asteaptă a doua decadă, când vei mai reusi să iesi din zona de tăcere, de penumbră, de izolare, si să spui ce ai de spus. Dacă mai ai si vreun sef sever, să nu te mire că toată luna va sta cu ochii si cu gura pe tine, ceea ce, dacă nu esti pregătit emotional, s-ar putea să te deranjeze si să te inhibe mai mult, decât să te motiveze. Nu uita că pe 9 intră Luna Neagră în zona decicată comunicării, si te va face, timp de câteva luni, să vorbesti mai putin sau scurt si la obiect, ceea ce te va face mai greu de înteles. S-ar putea să lasă o imagine contradictorie: Jupiter te dinamizează si te ambalează, în timp ce Luna Neagră te va face să te retragi, să devii mai atent – poate mai econom – la ce spui, deci depinde de tine cum folosesti rigorile la care Luna Neagră te va supune. Tot ea te-ar putea face si mult mai sever, încât – desi erai genul de om categoric care spune lucrurilor pe nume – vei deveni si mai intransigent, mai radical, fără jumătăti de măsură.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia SCORPION


SĂGETĂTOR
Primele zile ale lunii pot fi destul de animate în plan sentimental, dar animatie rimează si cu agitatie, deci să nu te mire că apar dispute aprinse între tine si partenerul tău, de parcă descoperi că nu sunteti pe aceeasi lungime de undă, că fiecare asteaptă altceva de la celălalt, că nu priviti spre viitor cu aceleasi gânduri. De aceea e nevoie să discutati foarte serios încotro vreti să mergeti, ca să găsiti calea de mijloc. Dacă prima parte a lunii agită femeile, finalul de lună agită bărbatii, deci e greu de spus cum se calmează spiritele în asemenea dezechiluibru de forte. E ultima opozitie pe care Venus si Marte le vor forma cu Uranus, pe ultima lui sută de metri în Berbec – la anul va iesi din Berbec si nu va mai anima la fel zona iubirii, asa cum a făcut-o din 2011 încoace – ca atare, dacă ai decizii de luat, aspecte de lămurit în cuplu, discutii de purtat despre sensul comun de mers de acum înainte, de explicatii de dat, de initiative de cuplu de pornit, profită de energia un pic impulsivă a acestei luni pentru a pune tara la cale, a remedia ce e dezechilibrat, a restabili armonia acolo unde totul pare dat peste cap. E posibil să fie nevoie de o zdruncinătură bună înainte de a aseza totul la loc mai bine.

E si luna ta specială, când Soarele bate la poarta ta si-ti cere găzduire pentru o lună, dar nu doar Soarele vine aici. Mai ai parte si de Mercur în ograda ta după 5 noiembrie. De regulă, lui Mercur îi trebuie mai putin de o lună pentru a zăbovi într-o zodie, dar de data aceasta te alege pe tine pentru a sta mai mult, deoarece, luna viitoare, va intra în retrogradare si va sta alături de tine până la anul! Rareori ai parte de o retrogradare mercuriană în zodia ta – ea se va produce în decembrie – dar luna aceasta vine Mercur în vizită si preiei ceva din caltătile sale: mai comunicativ, mai mobil, mai agil, mai istet, mai pregătit de comunicare si relationare, mai decurcăret, deci te va ajuta de minune în carieră. Îti oferă tot ce ai nevoie pentru a-ti duce cu bine la capăt sarcinile asumate si să arăti ce stii si ce poti. Finalul de lună e chiar interesant pentru că e ultima oară când Mercur si Saturn vor sta alături în zodia ta, când primesti de la Saturn tot ce a acumulat el în ultimii doi ani si ceva, cât timp te-a supus atâtor lectii de viată. Se presupune că esti în fata unui examen în care trebuie să demonstrezi ce ai învătat în ultimii 2-3 ani de experiente deloc usoare la care Saturn te-a supus, deci e vremea când primesti nota finală, când iei decizii cu privire la viitorul tău profesional sau extragi unele concluzii mature despre nivelul la care ai ajuns. Poate e chiar momentul unor mari decizii profesionale, spunând, clar si răspicat, în urma unei mature analize, încotro vrei să nergi ani de zile de acum înainte. Mai mult, mai ai parte de un eveniment marcant luna aceasta: te părăseste Luna Neagră! Ura! Ea si cu Saturn, simultan în zodia ta, pe parcurusl lui 2017, nu au fost deloc usor de tolerat, ca atare pe 9, finalmente, scapi de Luna Neagră – luna viitoare scapi si de Saturn, alt moment de bucurie – deci s-ar putea vorbi de o calmare a apelor după furtuna în care ai trăit anul acesta. Încetul cu încetul, se clarifică orizonturile, te mai linistesti si tu, începi să-ti recapeti fortele (Jupiter te ajută să te si odihnesti putin), deci consideră aceeastă lună – ca si următoarea – ca pe o eliberare, ca pe un respiro, ca pe o convalescentă după boală grea. La figurat vorbind, desigur…
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia SĂGETĂTOR

CAPRICORN
Luna Neagră bate la poarta ta pe 9. Nu e un musafir asteptat, noroc că vine rar pe aici – odată la 9 ani – ca atare încearcă să-l suporti câteva luni, cât timp va sta chirias nepoftit în casa ta. Cu Luna neagră aici – iar de luna viitoare si cu Saturn în ograda proprie – intri într-un proces de durată la care, până acum au fost supusi Săgetătorii si vei demonstra cât te-ai maturizat, si dacă n-ai făcut-o, vei intra ca elev la o scoală a vietii foarte serioasă, cu lectii deloc simple. Foarte posibil ca, dintre lectiile pe care le vei primi să se afle si iubirea. Dar până una alta, primele zile ale lunii pot fi mai agitate în plan sentimental, atmosfera d