Horoscopul lunii martie 2015

horoscopul-lunii BERBEC

Bunăvoinţa trebuie cultivată în mod deliberat. Este o stare de spirit şi nu depinde de condiţiile exterioare. Antrenează-te în atitudinea de a spune DA vieţii.

Aştepţi mult de la ceilalţi luna aceasta, aşezându-te, cumva, doar pe tine în centrul atenţiei. E vremea voastră, a Berbecilor, aşa e, şi vrei să fii răsfăţat, luat în seamă, ascultat, respectat de toată lumea. Ai şi tu dreptul, măcar o dată pe an, să te aşezi doar pe tine în prim plan şi să ceri ca restul lumii să graviteze în jurul tău.

Iubirea pare să fie cea care îţi dă aripi, dar vrei ca tu să fii cel protejat, cel mereu înconjurat de grijă şi iubire. E momentul tău de comoditate când vrei ca partenerul să-ţi ofere totul pe tavă, iar tu doar să te bucuri de darurile sale. Merită să pretinzi, doar sunteţi egali în cuplu, şi dacă altădată tu ai fost cel care a oferit totul, acum poţi cere şi tu dividendele vechilor tale investiţii sentimentale.

Copiii sunt foarte importanţi pentru tine acum şi te dedici lor cu multă afecţiune şi grijă, dar pretinzi mult de la ei. Dacă sunt mari, le ceri şi mai mult, să înveţe mai mult, să se comporte mai matur, să facă totul perfect, ceea ce nu strică, de vreme ce ai aşteptări imense de la ei, când vor fi mari. Dacă nu ai copii, te gândeşti acum la un astfel de pas, şi discuţi cu jumătatea ta de o astfel de idee, fiind imediat îmbrăţişată de partener.

Depui multă pasiune şi plăcere în tot ce faci. La serviciu priveşti mai mult spre viitor, poate şi pentru că dai startul unor proiecte noi de la care aştepţi rezultate excelente, dar nu se ridică nimic de la sine. E nevoie de energie pozitivă, de multă implicare, şi când faci ceva cu plăcere, e normal ca roadele să fie dintre cele mai bune. Poţi trata acum o sarcină importantă de serviciu ca pe copilul tău şi de aceea îi acorzi maximă atenţie. Faci totul cu inima deschisă şi aştepţi să crească sub ochii tăi şi sub mâinile tale.

SFAT: începe o cură de slăbire, o dietă nouă, acordă atenţiei bucătăriei, nutriţiei şi alimentaţiei, sau, dacă ai aceste calităţi, talentelor tale din domeniul gastronomic. E domeniul care poate cunoaşte reuşite spectaculoase.

 

 TAUR

Fericirea este o atitudine a minţii, născută din simpla hotărâre de a fi fericit, indiferent de împrejurările externe. Fii hotărât deci să păstrezi această flacără aprinsă pentru totdeauna în inima ta.

Noi aventuri se deschid în faţa ta şi eşti foarte motivat să urmezi glasul acesta care te împinge spre nou, spre ţeluri mai înalte, spre direcţii încă necunoscute. Poţi fi în faţa unui nou început pe mai multe planuri, dar e posibil să iei decizia de a schimba macazul oarecum la nervi, în grabă, la primul impus, pentru că nu mai suporţi o stare de lucruri din trecut. Da, e timpul să pleci, dacă asta simţi că trebuie să faci, indiferent de planul spre care te împinge acest gând.

Poate fi, de exemplu, vorba de nevoia de a schimba ceva în cuplu, să ieşi dintr-o relaţie care nu te mai mulţumeşte şi nu te mai face fericit. Nu uita că fericirea e cea care te îndeamnă acum spre cele mai mari schimbări de sens. Vrei altceva, ceea ce ai nu mai merge, deci ia taurul de coarne şi spune ce anume vrei şi ce trebuie să faci în acest sens. Ambiţia ta se resimte şi aici, în dorinţa ta de a schimba ceva în viaţa sentimentală, arătându-i celui drag că se poate şi altfel. Chiar şi o aventură sentimentală este prin preajmă, care te atrage ca un magnet, dar numai de tine depinde dacă îi dai curs.

Schimbarea se poate resimţi şi în plan profesional. Dacă un job mai vechi nu mai merge aşa cum trebuie sau dacă se deschide în faţa ta o perspectivă profesională nouă şi incitantă, s-ar putea să nu mai stai pe gânduri şi s-o apuci într-acolo. Probabil toată luna stai în cumpănă dacă e bine, dacă e momentul, dacă s-o faci sau nu, dar ceva te stimulează să porneşti cât mai repede, ca să nu pierzi trenul acesta. Pentru unii poate fi şi o schimbare majoră de sens: altă ocupaţie, alt loc de muncă, alt domeniu de activitate. Deocamdată nu ştii prea bine ce te aşteaptă, dar cât timp voinţa ta este legată de schimbare, cât timp flacăra noului încă te arde, merită să mergi pe acest drum, sperând în rezultate excelente. Eşti grozav de curios unde duce, dar ca să afli, trebuie să faci primul pas pe această cărare nebătătorită. Ai curajul să porneşti spre orizontul care se întredeschide acum în faţa ta!

SFAT: acordă maximă atenţiei şcolii, indiferent de domeniul în care urmezi o perioadă de studiu şi de acumulare de informaţii. Că e la nivel înalt, academic, sau la nivel de începător, înscriindu-te pentru prima oară la un curs care te atrage, vei aduna informaţie foarte uşor şi faci paşi mari spre profesionistul care vei deveni. Orice activitate în directă legătură cu şcoala – examene, concursuri, teze, lucrări, jurizări, conferinţe, olimpiade, înscriere la şcoli noi etc – te au în centrul atenţiei şi te pot favoriza.

 

 GEMENI

Adevărata bucurie nu este o stare emoţională. Este ceva lăuntric, ceva ce ţine de suflet. Păstrează bucuria în toate activităţile tale!

Veştile bombă pot apărea, luna aceasta, de unde nici nu te aştepţi şi în orice plan al vieţii tale. Surprizele pot veni prin intermediul unor oameni cu care ai şansa să discuţi faţă în faţă, deschis, cu maximă sinceritate, deci fii pregătit să afli şi lucruri foarte tranşante, adevăruri şi realităţi ferme care te pot lăsa fără replică, dar e mai bine să le cunoşti acum decât să mergi mai departe într-o minciună sau o iluzie.

În cuplu, de exemplu, ai ocazia de a vorbi pe şleau cu jumătatea ta, spunându-vă unul altuia tot felul de aspecte pe care, înainte, poate le-aţi mai ascuns, le-aţi ambalat în nişte nuanţe ceva mai indulgente ca să nu vă supăraţi reciproc, dar de data aceasta se cere sinceritate maximă între voi. S-ar putea ca adevărul spus verde-n faţă să nu sune tocmai plăcut, dar după ce va trece efectul primei impresii-şoc, vei descoperi că a fost mult mai bine să afli totul rapid, fără anestezie, decât să tot ocoleşti adevărul. Recunoşti deschis dacă eşti vinovat de ceva sau partenerul îşi exprimă părerea fără perdea, ceea ce te va uimi la prima vedere, dar vei aprecia mult mai mult că spune lucrurilor aşa pe nume, decât să vă tot ascundeţi după deget. Un astfel de gest, atât de tranşant, poate face ordine în inima ta, deci poate fi şi momentul unor decizii foarte cinstite între voi. Aşteaptă-te şi la veşti uimitoare, venite pe nepusă masă între tine şi partener, dar vei admite faptul că e mult mai bine aşa!

Şi la serviciu te poţi aştepta la decizii bruşte, de exemplu vine şeful şi-ţi dă o veste care te lasă fără direcţie, o perioadă, dar vei reuşi să te adaptezi noii decizii. Tot felul de lucruri cu efect de surpriză se pot petrece acum la serviciu: demisii spectaculoase, numiri în funcţie de pe o zi pe alta, sarcini neaşteptate sosite pe o agendă şi aşa plină, decizii fără drept de apel, discuţii cinstite în care poţi descoperi cine îţi este inamic şi cine aliat, deci acceptă adevărul aşa cum vine, ca din senin, ca un fulger. Dar efectul e, în cele din urmă, în beneficiul tău pentru că te ajută să înţelegi mai bine situaţia, să înveţi din mers, să nu fugi după iluzii sau direcţii imposibil de atins. Cel care îţi spune acum, direct şi autoritar, nu, o face pentru că aşa e bine pentru tine!

SFAT: Cere ajutor de la o persoană care ştie să citească şi alte dimensiuni ale vieţii, pentru că ai nevoie de un sfat sub altă formă decât ţi-ar oferi cineva drag sau apropiat. Cere deci părerea unui psiholog, a unui terapeut, a unui duhovnic, a unui astrolog, astfel de oameni care se folosesc de alte instrumente decât cele la care ai acces în fiecare zi. Bate la uşa unui astfel de om pentru că ai putea afla lucruri importante despre tine sau despre destin. Dar îţi trebuie ceva curaj ca să deschizi o mică fantă spre ceea ce te aşteaptă, dar un om avertizat e un om informat care ştie încotro să meargă!

 

 RAC

Ţine-ţi sub control viaţa, energia, personalitatea, pentru că ordinea la care te supui de unul singur are drept scop buna funcţionare a vieţii tale. Auto-controlul este cheia tuturor reuşitelor, pentru că aşa ştii foarte bine cât, ce, în ce investeşti şi în final, şi ce iese din această investiţie.

Starea de epuizare pe care o resimţi te pune pe gânduri încât te gândeşti dacă nu cumva a venit momentul să începi ceva nou, abandonând calea pe care mergeai, dar nu trebuie să foloseşti această variantă! Mai ai răbdare, eşti încă pe drumul către un succes deplin, chiar dacă, momentan, eşti frânt de oboseală, ai rămas fără resurse şi simţi că nimic nu se mai mişcă. Ba da, lucrurile sunt încă în coacere, cum s-ar spune, şi în curând vei culege recolta cea îmbelşugată. Noroc că apare totuşi o scânteie care-ţi dă curaj să continui, ceva care să te motiveze, un fel de garanţie că totul se va clarifica în curând şi se va întrezări deja succesul.

Acelaşi sentiment îl ai în cuplu, pentru că starea apăsătoare în care ai stat o vreme pare să se risipească, şi apare la orizont ceva promiţător. Continuă să investeşti tot ce ai mai bun în tine, nu te lăsa copleşit de o stare trecătoare de pesimism, de apatie, de dezinteres, pentru că dacă scazi ritmul acum, rezultatele visate se vor îndepărta şi mai tare. Acum e momentul să torni gaz pe foc, să te implici şi mai şi, să dai tot ce ai în suflet, pentru că relaţia voastră capătă contur din ce în ce mai frumos. O eventuală relaţie aflată abia acum la început pare să înflorească datorită încrederii, optimismului, bucuriei cu care i te dedici. Mai mult: dacă o vreme ai fost singur şi ai trăit din amintiri, acum parcă se luminează orizonturile, pentru că o nouă şansă de iubire se iveşte în calea ta. Profită de noua ocazie!

La serviciu, prelunga stare de stagnare, insatisfacţie şi stres se încheie, datorită unui vis nou care ia amploare în mintea ta. Eşti motivat să mergi mai departe într-un proiect epuizant, mare consumator de resurse, un plan care, deşi o vreme a înaintat ca melcul, acum pare să ia amploare într-un ritm mai alert, ceea ce-ţi dă un chef fantastic de muncă. Atunci când ai o motivaţie atât de atractivă la orizont, e şi normal să depui eforturi susţinute ca să ajungi mai repede la roadele visate. Datorită energiei pe care o investeşti, datorită voinţei de a depăşi hopurile prin care ai trecut, eşti recompensat din belşug cu laude, cu bani, cu succese, cu aprecieri făcute în mod public, şi toate acestea te împing şi mai tare de la spate să urci şi mai sus, să vrei şi mai mult, să mergi şi mai departe. Continuă: viitorul arată bine!

SFAT: Ţine-te de ceea ce făceai deja, nu renunţa la nimic, pentru că eşti pe drumul cel bun. A fi constant, a fi fidel, a te crampona, în sensul pozitiv, de un ţel propus mai demult este recomandabil pentru tine acum, ca atare nu e momentul să te gândeşti neapărat la schimbări de direcţie, ci la continuitatea drumului început cândva. Constanţa combinată cu răbdarea va duce la rezultate demne de laudă, deci mergi mai departe!

 

 LEU

Pentru a atinge starea ta de bine, încearcă să nu cauzezi nici cel mai mic rău celui de lângă tine. Fă tot posibilul ca bucuria ta să nu genereze tristeţea altuia, câştigul tău – eşecul altuia, urcuşul tău – coborâşul altuia. Dacă nu aduci vătămări nimănui, atingi starea de binefăcător echilibru.

Luna aceasta, nu ai motive de îngrijorare în nici un plan al vieţii, de parcă toate ar fi cumva ocrotite de o stea norocoasă. Practic, vei trece de fiecare dată prin locul potrivit în momentul potrivit pentru a primi exact ceea ce ţi se potriveşte şi de care ai nevoie. Primeşti din multe direcţii numai veşti bune, garanţii demne de încredere, informaţii utile, şi toate acestea îţi inspiră ţie sentimentul că toate merg bine, că există rezolvare la orice situaţie şi că eşti în permanenţă protejat de undeva de sus de o aripă nevăzută.

În iubire, de exemplu, toate procesele de conştiinţă pe care ţi le-ai făcut în ultima perioadă dau roade, pentru că descoperi ori că ţi-ai făcut griji inutil, şi că relaţia mergea absolut normal, ori că toate problemele vechi s-au rezolvat demult, deci poţi să revii la starea ta de calm şi siguranţă. Norocul planează peste relaţia ta şi toate eventualele hopuri anterioare dispar ca prin farmec. Sentimentul de noroc chior te va însoţi de multe ori în plan sentimental, de parcă nu ai depune nici un efort pentru a rezolva ceea ce nu merge, ci totul se aşează pe făgaşul cel bun de la sine. De fapt, gândirea pozitivă e cheia succeselor în plan sentimental, pentru că îţi spui în sinea ta că totul se îndreaptă într-o direcţie favorabilă, şi chiar aşa va fi! Partenerul este alături de tine necondiţionat, cu bucurie, cu deschidere, cu sinceritate, şi această atmosferă luminoasă te îndeamnă să speri vremuri din ce în ce mai bune pentru amândoi. Evenimentele acestei luni au o conotaţie pozitivă, de parcă ai primi veşti dintre cele mai bune despre viitorul sentimental. Cel pe care l-ai putea întâlni acum are rolul de a-ţi alunga teama, nesiguranţa, îngrijorarea: tu l-ai chemat, cu gândurile tale de până acum, deci e pe calapodul aşteptărilor tale.

Şi la serviciu te mai poţi relaxa un pic, pentru că tot ce ai construit până acum cu maximă conştiinciozitate şi inteligenţă îşi arată acum efectele. Descoperi că ai la dispoziţie mai multe soluţii bune pentru a depăşi eventualele provocări, că eşti susţinut, ori de cei din jurul tău, ori de propriile tale resurse mentale, ori de sus, din astral, că norocul te acompaniază în toate, deci te poţi manifesta în voie în carieră, fără motive de stres şi grijă. Poate fi luna unui eveniment de vârf în plan profesional, pentru că toată strategia gândită de tine în ultima perioadă, toate informaţiile acumulate şi transformate în experienţă, tot ce a născut propria ta minte a dat roade. A venit vremea succesului! Nimic n-a fost întâmplător din eforturile tale anterioare, ai urmat o cale foarte bine gândită, dar nu numai munca ta a contat, ci şi un dram de noroc pe care l-ai atras în calea ta prin gândire pozitivă. Ai de ce să fii mulţumit!

SFAT: Încearcă să fii liber, să faci ce vrei, să te mişti în voie, să iei decizii, fără să ţii cont de nimeni altcineva decât de propria ta conştiinţă. Tu singur deţii toate resursele adecvate drumului pe care mergi, deci nu lăsa pe nimeni să-ţi spună ce să faci sau încotro să mergi. Nu vei da randament sub comanda altora, pentru că eşti cel mai bun când ai independenţă totală! Dacă nu o ai, redobândeşte-o prin forţe proprii. Dacă o ai, foloseşte-o!

 

 FECIOARĂ

Nu e o noutate devotamentul cu care faci totul, iar acest cuvânt cheie te va însoţi în orice sarcină pe care ţi-o asumi cu inima deschisă. Eşti dedicat ţelului ales şi nu te abaţi de la calea ta!

Lucrurile evoluează lent şi sigur pe toate planurile în viaţa ta, dar nu te poţi abţine să nu arunci şi o privire spre trecut, spre punctul de start al unor proiecte. Dorinţa de a face comparaţii, de a te raporta la alte timpuri sau alte persoane, te ajută, pentru că descoperi, cu această ocazie, că ai crescut, că ai înaintat vizibil, că ai evoluat foarte bine. Comparativ cu cel care erai acum un an sau acum câteva luni, ai motive clare de satisfacţie, pentru că observi rezultate clare că eşti cu un cap deasupra, cu câţiva paşi mai înainte, cu ceva mai bun decât atunci. Fii mândru de progresul tău şi vorbeşte lumii despre el!

Inclusiv relaţia sentimentală a progresat major în ultima perioadă şi ai multe motive de mulţumire când vezi ce rol joci în viaţa celui drag şi ce face el pentru tine. Se vede că relaţia voastră s-a dezvoltat continuu până a ajuns aici, că aţi trecut prin suficiente probe de încercare ce au consolidat relaţia, că aţi învăţat enorm unul de la altul şi aveţi curajul să vorbiţi despre relaţia voastră ca despre ceva bine conturat, cu fundament solid în urmă. Nici nu vă vine să credeţi cât timp a trecut, cât de mult v-aţi maturizat împreună, cât de schimbaţi sunteţi acum, după ce v-aţi adus fiecare contribuţia la succesul relaţiei voastre. Discutând despre trecut cu seriozitate şi luciditate, despre cum era iubirea voastră odinioară, acum puteţi spune că e net superioară, că sunteţi mai conştienţi de rolul asumat şi mai responsabili, gata să mergeţi mai departe pe teren mai sigur. Pentru mulţi, poate fi momentul unui angajament de viitor, al unei logodne, cununii religioase sau al unei cereri în căsătorie, momentul unei decizii prin care fiecare îi promite celuilalt loialitate şi fidelitate. Acest gest asigură continuitatea relaţiei voastre pe un teren mult mai stabil, decât înainte, ca o etapă nouă în relaţia voastră.

Discuţiile pe care le ai cu superiorii au rolul de a face lumină în mintea ta şi te ajută să descoperi soluţii la problemele pe care le duci după tine de ceva vreme. E un moment în care ai şansa să discuţi despre palmaresul tău profesional, despre ce ai făcut în trecut, despre etapele parcurse până aici, pentru că, prin comparaţie cu cel care erai odinioară, acum ai multe atuuri în plus care te pun într-o lumină favorabilă. Orice activitate prin care îţi demonstrezi experienţa acumulată până acum te aşează pe un teren mult mai bun decât înainte, deci se poate vorbi de evoluţie, de progres, de o ascensiune vizibilă. Eşti mai bun, mai sigur pe tine, mai experimentat şi ai ocazia să arăţi roadele acestui urcuş în cadrul unui eveniment profesional care te pune într-o lumină bună. Şefii te laudă, te promovează, te remarcă: ai crescut în ochii lor! Profită de acest moment de glorie când lumea discută despre tine cu alt ton, prin care se vede că te apreciază mai mult ca odinioară. Orice comparaţie între tine şi ceilalţi te poate alege pe tine ca favorit, deci nu te teme de competiţii.

SFAT: Rolul tău major e să aduci lumină în sufletele celor care trec prin momente dificile. Cuvântul tău e plin de iubire, de ocrotire, de linişte şi alungă temerile celor fricoşi, deruta celor rătăciţi, suspiciunea celor nesiguri, deci foloseşte-te de instrumentele tale de lumină pentru a alina suflete. Oricare ar fi calea prin care reuşeşti să faci asta – prin artă, prin credinţă, prin educaţie, prin îngrijire, prin ocrotire – cel care se află acum lângă tine primeşte prin intermediul tău mari doze de lumină divină!

 

 BALANŢĂ

Poţi privi renunţarea ca pe o investiţie care, iniţial, poate să pară o pierdere, dar care, cu timpul, îşi înmulţeşte de multe ori valoarea iniţială. Fii dispus să renunţi la principii, la orgolii, la temeri, pentru a merge mai departe.

Emoţiile sunt la cote maxime, luna aceasta, tot ce simţi, e mult amplificat, fie emoţii pozitive, fie emoţii negative. Simţi că în fiecare clipă eşti în legătură directă cu sufletul tău care receptează tot ce îi transmiţi precum o antenă extrem de sensibilă la orice stimul. Presimţirile sunt cele care îşi atrag atenţia asupra unor aspecte pe care raţiunea nu le descoperă, ca atare bizuieşte-te, luna aceasta, mai mult pe simţurile tale subtile. Că e o frică fără o explicaţie anume că e o fericire fără motiv, toate vin din adâncul inimii tale care percepe totul extrem de fin!

Sigur că planul sentimental e cel care primeşte cea mai mare cantitate de emoţie, datorită acestor trăiri intense, ca atare te implici în iubire cu toată fiinţa. Oferi mult, dar ceri la fel de mult, şi ai dori ca partenerul să te aşeze doar pe tine în centrul universului său, clipă de clipă. Ceri mult, iar pretenţiile tale nu pot fi satisfăcute aşa cum ai dori, ca atare mai învaţă să renunţi la unele pretenţii imposibile, altfel se transformă în egoism, egocentrism, individualism, posesivitate, gelozie, emoţii care nu prea au ce căuta într-o poveste frumoasă de iubire. Fii deschis la dragostea celuilalt, vezi clar iubirea lui, oferă şi tu, dar nu-i cere să se dedice doar ţie, în fiecare minut. Vei descoperi că amândoi aveţi nevoie, uneori, şi de spaţiu sau timp personal, ca să nu vă sufocaţi unul pe altul.

Şi cariera are nevoie de cantităţi mari de iubire, pentru că, dacă nu pui suflet în ceea ce faci, nici roadele nu vor fi la nivelul aşteptărilor. Sunt momente când stai şi peste program, când munceşti peste puterile tale, când investeşti tot ce ai mai bun în tine, şi la asemenea investiţie de energii pozitive, e normal ca rezultatele să fie demne de laudă. Sunt câteva momente când nu prea eşti sigur de tine, de calităţile tale, de sensul pe care mergi, de aceea ai nevoie de stimulente de la ceilalţi. Dacă îi vezi pe colaboratori, pe clienţi, pe superiori că te privesc cu simpatie, te dedici întru totul muncii tale, pentru că ai nevoie de foarte puţin ca să fii mulţumit: de apreciere sinceră. Rămâi concentrat clipă de clipă pe sarcinile pe care ţi le-ai asumat, nu obosi, nu-ţi pierde interesul, deci păstrează cumva controlul total asupra fiecărui pas ce trebuie de urmat şi ai să vezi că totul va evolua de minune.

SFAT: Nu te lua după aparenţe. S-ar putea să ai în faţa ta o situaţie incompletă, care nu şi-a atins potenţialul, un om necizelat, deci nu te grăbi să etichetezi ceva ca fiind de calitate inferioară. Cu efortul de rigoare din partea sa şi cu răbdarea de rigoare din partea ta, vei descoperi că omul sau situaţia din faţa ta, prin continuă evoluţie şi educaţie, îşi va arăta strălucirea. Ai deci răbdare şi continuă să crezi că în interiorul unei pietricele banale se află cel mai frumos diamant! Aşteaptă să-l descoperi!

 

 SCORPION

Deschide-te! Deschide-te ca o floare ca să-ţi arăţi frumuseţea. Deschide-te ca o carte să îţi demonstrezi cunoaşterea. Deschide-te ca o uşă pentru a-ţi dovedi prietenia. Tot ce faci, trebuie să se deschidă în faţa binelui, a luminii, a adevărului, deci luptă cu tot ce te-ar putea închide la loc în carapacea ta.

Ce-ar fi să te gândeşti la planurile acestei luni ca la un program de vacanţă? Imaginează-ţi că nu ai nici un fel de grijă, ci ai starea potrivită pentru a petrece o lună întreagă la malul mării, într-un decor însorit. Ai dreptul să fii copil, luna aceasta, să te joci în nisip, ridicând castele, să te arunci în valuri şi să te laşi purtat de ele, să te laşi încălzit de razele soarelui! Nu-i aşa că sună frumos? Ai şansa de a vedea numai partea frumoasă, veselă şi libertină a lucrurilor, aşa că e bine să găseşti numai frumuseţea, strălucirea, divertismentul şi iubirea în tot ce vine către tine. Fii flexibil, curgător precum apa! Fii luminos şi solar pentru că tu emani această energie pe oriunde treci. Fii cu zâmbetul pe buze, observând că tot ce faci conţine un motiv de joacă. Viaţa ta e o aventură, acum şi o trăieşti cu bucurie şi entuziasm de copil care abia acum le descoperă prima oară!

Şi iubirea e joacă de copil sau floare la ureche, deci nu are rost să îmbraci haina omului matur, care trebuie să facă angajamente şi să respecte reguli. Iubirea poate fi minunată aşa, liberă şi veselă, atrăgându-l pe cel drag în jocul tău eliberat de orice limite. Te bucuri de frumuseţea iubirii şi te scufunzi în emoţii, lăsându-te dus de val încotro vrea ea, iubirea. E posibil ca abia acum să te îndrăgosteşti lulea, dar nu iei lucrurile în serios deocamdată, ci accepţi totul ca pe o escapadă frumoasă, în care te cheamă celălalt. Jucaţi-vă de-a iubirea împreună, râdeţi împreună, dansaţi şi cântaţi de bucurie, pentru că veţi avea timp suficient, mai târziu, să vă asumaţi şi sarcini de adulţi. Acum e perfect să te comporţi ca un adolescent care se îndrăgosteşte pentru prima dată şi totul îl uimeşte! Vezi frumuseţea iubirii cu ochi creduli şi romantici, cu puritate şi naivitate, cu veselie şi chef de aventură, pentru că dragostea merită primită cu surle şi trâmbiţe în simplitatea ei. Nu cere perfecţiune, nu cere maturitate, nu cere reguli, ci libertate totală de manifestare!

Şi în carieră se resimte un aer primăvăratec şi plăcut, ca şi cum ai duce la îndeplinire toate sarcinile fără nici un efort. Totul provine din atitudinea tonică şi pozitivă cu care accepţi orice provocare, fără a vedea în spatele lor nici intenţii ascunse, nici rivalitate, nici orgolii prosteşti, nici hopuri de netrecut. Iei tot ce ai de făcut ca pe un motiv de distracţie şi-ţi duci la capăt datoria cu zâmbetul pe buze, fluierând. Uşurinţa aceasta se resimte în orice sarcină de serviciu şi, dacă mai ai şi libertate totală de acţiune, atunci rezultatele vor fi excelente. Te adaptezi oricăror activităţi, da, pentru că nu le priveşti ca pe nişte poveri, reuşeşti să le duci mult mi repede la capăt. Norocul tău e acest entuziasm copilăresc dus la extrem pentru că tu vezi deja succesul în tot ce atingi. Faci totul cu plăcere, cu suflet, cu pasiune şi e normal că succesul vine către tine. Poate fi o lună de succes deplin în carieră, dar, culmea, nu ajungi acolo nici prin ambiţie, nici prin stres, nici prin efort susţinut, ci prin noroc, de parcă totul duce acolo unde vrei doar pentru că vrei tu să fie aşa. Bucură-te de această atmosferă lejeră şi fii liber să faci totul cum vrei!

SFAT: Însoţeşte orice activitate a acestei luni de muzică, primeşte muzica în viaţa ta, sau participă la orice acţiune colectivă ca un instrumentist dintr-o orchestră. Nu eşti singur, sunteţi mai mulţi, deci trebuie să vă armonizaţi acţiunile ca partitura să iasă perfect. Spune fiecare cuvânt, fiecare afirmaţie cu un ton melodios şi cald. Imaginează-ţi că eşti un instrument muzical care trebuie acordat, trebuie mânuit cu pricepere şi talent, pentru că ceea ce se aude trebuie să gâdile urechile care te ascultă. Ţie cum ţi-ar plăcea să sune dacă tu ai fi urechea care primeşte şi nu sursa care emite acele sunete?

 

 SĂGETĂTOR

Nu face nimic la voia întâmplării, ci concentrează-te pe tot ce ai de făcut. În lipsa concentrării, gândurile, energia, inspiraţia, hotărârea – toate forţele tale interioare – se risipesc. Concentrarea reprezintă focalizarea întregii tale atenţii asupra scopului imediat următor. Zoom!

La cât suflet pui tu în toate, luna aceasta, ar fi culmea să nu-ţi iasă ca la carte. Nu faci nimic aşa, în dorul lelii, doar ca să scapi de sarcină, ci da tot ce ai mai bun în tine, conştient că numai de investiţia ta maximă de energie depinde şi succesul. Dăruieşti cu toată inima, creezi cu toată inima, te implici cu toată inima, deci tot ce vine din inimă la tine, pur şi simplu, arde! De fapt, această energie pe care o torni în orice activitate parcă se intensifică şi mai şi: cu cât evoluezi mai mult, ceva amplifică pasiunea, te motivează şi mai tare, te stimulează să ţinteşti şi mai sus! Profită de această intensitate maximă a tuturor energiilor îndreptate spre tine sau emise de tine în exterior, pentru că tot ce faci cu înflăcărare ţi ardoare nu poate fiu decât demn de apreciere.

Dragostea poate fi cea care poate beneficia perfect de această intensificare a sentimentelor. Poate întâlneşti acum pe cineva care îţi aprinde călcâiele şi, ca la tot ce-i nou şi te atrage, simţi că vrei să înaintezi repede-repede spre următoarea etapă a poveştii de dragoste. Poate, înainte de a te aprinde din nou ca o torţă, ar fi bine să închizi nişte capitole din trecut, să te debarasezi de amintiri, să închei o relaţie care nici nu merge, nici nu moare. Înainte de ceva nou, ţi se cere o detoxifiere: eliberare de emoţii acumulate în trecut, curăţarea inimii de regrete şi nostalgii care nu-şi mai au rostul, eliberarea de permanente comparaţii cu foste iubiri, deci, dacă reuşeşti această totală curăţare a inimii de balastul nefolositor, vei vedea că flacăra cea nouă se va ridica până la cer! Nici să ajungi repede la scopul tău nu e tocmai adecvat, mai bine laşi iubirea să curgă lent, în ritmul firesc, dar aşa eşti tu: ca focul! Arzi, consumi tot combustibilul şi apoi rişti să te stingi, ca atare cântăreşte câtă pasiune merită să investeşti.

Pasiune depui şi în muncă, pentru că se naşte un plan nou în mintea ta şi nu te laşi până nu-l construieşti prin forţe proprii. Totuşi, ar mai fi câteva aspecte din trecut pe care nu le-ai terminat aşa cum trebuie, le-ai trecut pe linie moartă, şi mai devreme sau mai târziu, te vor chema înapoi la ele, ca atare nu te apuca de ceva nou dacă vechile proiecte nu au fost îndeplinite complet. Altfel, toată energia aceasta care te copleşeşte acum se va risipi, pentru că faci un pas înainte şi doi înapoi, având încă datorii neachitate în urma ta. Nu te poţi abţine să nu spui da la noi şi noi propuneri, chiar dacă agenda ta poate fi deja plină, pentru că te vezi în stare să duci pe umeri şi mai multe sarcini. Da, poţi, dar stresul se va acumula şi, la un moment dat, ai să vezi că eşti afundat în propria neputinţă. Învaţă să te eliberezi mai întâi de unele sarcini, înainte de a prelua altele!

SFAT: Tu poţi fi ghid pentru alţii, pentru că ai deschidere spre lumi, alte dimensiuni, alte etaje alte existenţei, la care alţii nici nu se gândesc sau nu au curajul să pornească. Arată-le prin exemplu personal cât de vastă e lumea, cât de înalte sunt cerurile, cât de frumoasă e viaţa. Într-un fel sau altul, poţi fi îndrumător spiritual pentru alţii care nu au descoperit că viaţa nu e reprezentată doar de concretul cotidian, ci de ceva ce se simte doar cu sufletul. Dacă nu eşti tu profesorul, atunci ai putea apela la un astfel de om, mult mai înţelept, mult mai pregătit, mult mai citit, pentru a face noi paşi în dezvoltarea ta spirituală. Mergi la cursuri sau la seminarii, citeşte şi studiază, pentru că aşa vin spre tine învăţăminte capitale!

 

 CAPRICORN

Introspecţia înseamnă să te vezi dintr-un centru al calmului interior, lipsit se orice influenţă mentală, deschis la ceea ce poate să fie în neregulă în privinţa ta. Coboară mai mult în adâncul tău, în mintea, sufletul sau spiritul tău, să te vezi aşa cum eşti cu adevărat, fără să te laşi condus de factori perturbatori. Ce descoperi? Cum eşti tu cel real?

Cel mai bine, luna aceasta, e să te retragi cumva din iureşul cotidian şi să-ţi vezi de viaţa ta sau de treaba ta fără să dai nimănui socoteală. Ai nevoie de această, să-i zicem, izolare sau retragere în lumea ta personală, pentru că numai tu eşti cel care poate face ordine acolo. Nu trebuie să ceri ajutor de la nimeni, pentru că ştii să te descurci de minune şi pe cont propriu. Eliberează-te de influenţe din afară, de oameni care se ţin scai de tine, pentru că ştiu că pot obţine ceva pe seama ta, de idei dictate de alţii ca fiind legi ce se cer respectate. E momentul să te descătuşezi de ceea ce te ţinea blocat şi să-ţi dobândeşti libertatea de a face totul aşa cum crezi că este bine pentru tine.

Această atitudine e perfect aplicabilă şi în iubire, pentru că ai nevoie de linişte pentru a descoperi ce nu merge bine în viaţa de cuplu şi, după ce vei găsi hiba, să iei măsurile de rigoare cu multă detaşare şi înţelepciune. Taci şi faci, nu te cerţi cu jumătatea ta, nu analizezi tot ce spune sau faci, ci preferi să rezolvi problemele fără să ceri nimănui părerea. La final, vei expune concluzia cu încredere că ai făcut ceea ce trebuie. Mizezi mult pe prietenia dintre tine şi cel drag, nu neapărat pe iub