Horoscopul lunii ianuarie 2016

 horoscopul-luniiBERBEC
Din cauza opoziţiei dintre Luna Neagră şi Uranus, acesta din urmă aflat în zodia ta, nu te simţi tocmai bine, ai mereu impresia că cineva te critică, stă la pândă, are ceva împotriva ta, de aceea şi tu, la rându-ţi reacţionezi destul de agresiv la orice afront. Cu asemenea tensiune în aer, pot apărea conflicte la tot pasul, şi la serviciu, şi în cuplu, deci mare grijă ce spui, cum ripostezi, ce gesturi bruşte faci. Noroc de Saturn care îl ţine în frâu pe Uranus şi nu-l lasă să se manifeste chiar aşa de liber – că ar putea strica multe – ca atare poţi depăşi orice situaţie conflictuală cu un dram de umor! Ia-o în glumă şi aşa poate nimeni nu pune la suflet atitudinea ta cam agresivă.

Acea opoziţie anunţată deja e cel mai mare inamic pentru viaţa de cuplu. Nici tu nu eşti prea amabil, dar nici partenerul nu tace, încât e normal să apară situaţii deranjante, chiar periculoase pentru relaţiile mai proaspete, de parcă abia acum descoperiţi amândoi cum sunteţi fiecare (adevărata faţă, adevăratele defecte etc), cum e viaţa în doi. Noroc că iese Marte din zona căsniciei repede, deci butoiul cu pulbere nu mai e atât de exploziv ca în luna anterioară, de exemplu. Vorbeşte deci calm şi matur cu persoana iubită, nu mai căuta doar flăcările inimii şi fluturaşii din stomac (cam lipsesc luna aceasta), pentru că acum contează modul serios şi sobru cu care fiecare discută despre propriile sale responsabilităţi în iubire şi căsnicie. Stai de vorbă cu cel drag şi puneţi ţara la cale la modul cel mai raţional posibil, fără a visa doar pasiune şi vâlvătaie… Întâlnirea lui Venus cu Saturn cere discuţii despre principii, convingeri, despre ce aşteaptă fiecare de la celălalt şi ce investeşte el însuşi în relaţie, ca atare pot avea loc acum discuţii dintre cele mai solide şi mature între voi doi, pentru a trasa direcţia de viitor a relaţiei voastre.

Soarele stă, în cea mai mare parte a lunii, în zona dedicată carierei, dar nu e în cea mai veselă poziţie, pentru că acolo se întâlneşte cu Pluto (se întâmplă an de an cam în perioada aceasta a anului de prin 2009 încoace, deci nu e chiar o noutate), dar de data aceasta e prins în corzi de careul cu Uranus din zodia ta şi luna Neagră din Balanţă, semn că tu eşti „capul răutăţilor”, tu eşti sursa conflictelor, a ambiţiilor neconstructive, a criticilor acerbe, a incapacităţii de a coopera eficient, deci trebuie să ţii cu mai multă atenţie sub control produsul muncii tale. Norocul tău e totuşi Jupiter, bine amplasat în zona locului de muncă, ce te ajută să canalizezi imensa ambiţie spre găsirea unui loc de muncă, de exemplu, sau spre schimbarea direcţiei în carieră, către altă meserie sau altă profesie. Mulţi Berbeci îşi pot găsi abia acum calea cu adevărat, dar rezultatul nu vine frumos şi calm, ci precedat de o serie de furtuni intense ori cu tine însuţi, ori cu lumea. eşti pregătit?

TAUR
Urmărind-o pe Venus, guvernatoarea ta, vedem că ea are o întâlnire specială cu Saturn în zodia Săgetătorului. Nu s-a mai întâmplat de foarte mulţi ani, iar dacă ai sub 30 de ani, poate niciodată în această zodie, deci e ceva special pentru tine! Evenimentul astral te ajută să-ţi schimbi convingerile, să descoperi că viaţa poate fi privită şi din alt unghi decât înainte, deci poţi spune că te schimbi chiar tu, că nu mai eşti acelaşi ca înainte. Te eliberezi de ceea ce te ţinea blocat, te rupi de idei preconcepute, de reguli şi limite acceptate anterior, şi, timp de vreo 2 ani de acum înainte, modul tău de a gândi, ideologia, credinţele, tiparele tale mentale se modifică profund, descoperind o valoare esenţială pe care înainte poate nu ai folosit-o suficient: gândirea pozitivă!

Jupiter se află încă în zona iubirii pentru tine, dar de data aceasta vine la pachet cu un eveniment unicat: se întâlneşte cu Nodul Nord. Acesta nu e o planetă, dar este un simbol al destinului, al predestinării, al sensului principal spre care trebuie să-ţi îndrepţi atenţia. Da, iubirea este unul din planurile care cer maximă concentrare de forţe, deci apleacă-te asupra relaţiei de suflet, analizeaz-o la rece, cu mintea limpede şi un dram de detaşare şi descoperă ce trebuie schimbat la tine pentru ca relaţia să devină mai puternică. Dacă eşti în căutarea iubirii, deschide bine ochii şi urechile, pentru că vin spre tine informaţii şi şanse care te pot duce spre relaţia cea mai importantă a vieţii tale, pentru că unii Tauri sunt foarte aproape de întâlnirea jumătăţii sorite, a acelui suflet pereche pe care l-au aşteptat toată viaţa, dar iubirea nu vine ca un bonus facil, ci cere şi ceva eforturi de la tine, eforturi de a te schimba, de a iubi altfel (nu uita de conjuncţie lui Venus cu Saturn, anunţată mai sus), deci nu mai eşti acelaşi ca până anul trecut: iubeşti altfel, priveşti diferit iubirea, aduci un suflu nou în modul de a iubi şi relaţiona pentru a avea succes în iubire.

Marte intră luna aceasta în Scorpion, în zona căsniciei, şi va sta aici multă vreme, ba chiar va şi retrograda aici lunile viitoare, ca atare undeva între 3 ianuarie – 6 martie (şi apoi din nou între 27 mai – 2 august) Marte va deveni un mic dictator pentru a instala o nouă guvernare în cuplu. Citeşte cuvântul guvernare ca pe ceva bun, ca pe o schimbare de regim, ca pe o atitudine nouă, pentru că se cere o decizie majoră pentru a duce căsnicia pe un alt nivel, mai profund, mai solid, diferit decât înainte, cu totală angajare de ambele părţi. Din păcate acelaşi Marte va fi cel vinovat şi de unele din cele mai zbuciumate furtuni în cuplu, încât unii Tauri, care nu ştiu sau nu pot să se schimbe, riscă să piardă relaţiile la care şi-au adus aportul… Ai curaj deci să faci schimbările necesare!

Dacă pleacă Marte din zona dedicată serviciului exact când se întoarce toată lumea la lucru după sărbători – pe 3 ianuarie – acesta e un avantaj pentru a scăpa de stresul de luna trecută, dar din păcate mai rămâne acolo, timp de câteva luni, Luna Neagră, ceea ce nu e tocmai cel mai plăcut musafiri. El vine cu conflicte, cu bârfe, cu nimicuri transformate în dezastre generatoare de haos, ca atare începutul de an e o reală bătălie la serviciu. Competiţia îşi arată şi latura urâtă, agresivă, deci să nu te mire că, dintr-o dată, descoperi oameni care au ceva cu tine, rivali ascunşi în umbră, situaţii cu iz conflictual care cer multă atenţie de la tine: atenţie la detalii, la cifre, la reguli, la instrumentele de lucru, deci cam la tot ce manevrezi zi de zi la locul de muncă. Atmosfera pare atât de tensionată, încât te duci la serviciu zi de zi cu senzaţia aceea care se potriveşte perfect cu vorba: curaj, găină, că te tai… e o glumă, aşa e, dar nu e departe de starea de stres, apăsare, oboseală care se resimte peste sarcinile tale de serviciu. Retrogradarea lui Mercur de luna aceasta îţi cere să arunci o privire înapoi, să vezi ce ai uitat să duci la bun sfârşit, ce informaţii ai scăpat din vedere, ce ştiai cândva, dar nu ai folosit, deci încearcă să te întorci cumva la lucruri învăţate mai demult, care se cer a fi trecute acum din nou în revistă.

GEMENI
Guvernatorul tău Mercur e vedetă anul acesta, pentru că va retrograda de 4 ori, deşi de obicei dă înapoi ca racul doar de 3 ori într-un an. Prima sa retrogradare vine între 6-25 ianuarie undeva la graniţa dintre Vărsător şi Capricorn, semn că cere de la tine o reorganizare, o trecere în revistă a concepţiilor în care crezi, a ideilor fixe, a principiilor după care îţi ghidezi viaţa, ca nu cumva să fii ori mult prea original pentru vremurile acestea şi lumea să te trateze ca pe un ciudat, ori mult prea învechit, deci e vremea să te modernizezi un pic. Renunţă la încăpăţânarea de a o ţine doar pe a ta cu orice preţ, flexibilitatea ta caracteristică trebuie să revină la lumină şi să fie aplicată pe toate planurile. Adaptează-te mediului, timpurilor, societăţii, oamenilor (buni, răi, cum or fi) din jurul tău; nu-i poţi schimba tu pe ei, dar tu da, te poţi schimba mai uşor!

Mare noroc că pleacă năvalnicul Marte din zona sufletului tău, chiar dacă a avut şi efecte pozitive pe ici, pe acolo, animând atmosfera în iubire. Dar dacă tot pleacă, rămâne acolo să se manifeste cam aiurea Luna Neagră, ba chiar şi zgândărită de Uranus – eveniment unicat în viaţă – ca atare te poţi aştepta la una din cele mai agitate perioade! Iubirile care încep acum nu prea au şanse să reziste sau să menţină fericirea, iar cele deja existente pot fi supuse acum unui mare test de încercare. Dacă treci de această perioadă cu cel drag încă alături, înseamnă că sunteţi sorţiţi să rămâneţi împreună şi aţi mai depăşit cu brio un mare hop! E un aspect unic, nu vei mai trece niciodată prin aşa ceva, tocmai de aceea trebuie să-l tratezi cu prudenţă, cu diplomaţie şi tact, cu compasiune şi blândeţe, încercând să restabileşti echilibrul.

Se cam dau toate peste cap de la un cuvânt aruncat în vânt, de la un gest nervos, de la incapacitatea unuia sau altuia de a se angaja ferm, de a arăta celui drag cât de pregătit e pentru a merge mai departe împreună. Relaţiile fragile se pot rupe acum, dar mai bine aşa, decât să duci mai departe ceva ce oricum nu are şanse de izbândă pe termen lung. Căsniciile sunt pe teren mult mai sigur, de vreme ce Saturn le ocroteşte tot anul, dar nu înseamnă că cei deja căsătoriţi scapă de tensiunile perioadei. Şi lor li se pun la încercare fidelitatea, seriozitatea, capacitatea de a implicare, modul de a respecta convingerile, libertatea şi dorinţele celuilalt. E o perioadă excelentă pentru ca tu şi jumătatea ta să staţi serios de vorbă despre relaţia voastră, pentru că Venus şi Saturn nu s-au mai aşezat de foarte multă vreme la masa tratativelor în acest mod (pentru cei mai tineri, de fapt, niciodată), deci e un moment cheie pentru a înţelege mai bine, amândoi, pe ce teren mergeţi. Dacă puneţi în prim plan legile scrise sau nescrise ale vieţii în doi, eşti salvat!

Dacă vrei un film de acţiune, atunci ai parte de aşa ceva din plin la serviciu, şi nu doar luna aceasta, ci aproape jumătate de an de acum încolo, ceea ce e o noutate pentru tine. Marte intră în Scorpion, în zona locului de muncă – nimic special până aici, se întâmplă asta cam o dată la aprox. 2 ani, dar îi place aşa de mult aici, încât se încăpăţânează să stea mai întâi până pe 6 martie şi, pentru că la vară va şi retrograda un pic, se întoarce aici între 27 mai – 2 august! Numără şi tu câte luni vei avea „generatorul de tensiune” în funcţiune la serviciu! Generatorul de tensiune poate fi şi aducător de succes, de energie, de ambiţie de a trece peste toate, dar tot el poate strica şi atmosfera după principiul ce-i prea mult strică: naşte stres, conflicte, combativitate, rivalitate, răutăţi, manifestări agresive, ca atare sub influenţa lui Marte timp de atâtea luni de acum înainte (ce să mai zicem că şi retrogradează aici, lucru de care nu ai mai avut parte niciodată, deci e ceva nou!) numai de pace şi linişte nu poate fi vorba. Cum tu, de fapt, eşti croit – profesional vorbind – după un şablon dinamic şi tensionat, după chipul şi asemănarea lui Marte, chiar faci faţă situaţiei şi poţi folosi energia în exces şi în beneficiul tău. Marile tale planuri profesionale întârzie să se materializeze luna aceasta, dar nu din cauza ta, ci a altora care intervin cu interdicţii, legi, reguli, amânări, dar nu renunţa la ele, continuă să le alimentezi. Într-o zi se va debloca şi calea ta spre succes, deci luptă cu cei care-ţi tot pun beţe-n roate (mai ales legile şi instituţiile statului).

RAC
Îţi vin idei importante, luna aceasta, acordă-le atenţie, nu te trata ca pe nişte informaţii oarecare care-ţi trec prin cap sau pe lângă ureche. De undeva, de unde nici nu te aştepţi, se poate ivi o soluţie salvatoare, o idee revelatoare, sau poate fi vorba chiar de o întâlnire edificatoare ce te poate lansa într-o direcţie complet nouă. Fii deci atent la tot ce auzi, citeşti, afli, la orice informaţie transmisă sau la oamenii care-ţi trec prin cale, pentru că pot fi sursa unor decizii de zile mari. E vremea să afli sau să înveţi ceva nou şi extrem de important, de aceea mintea ta trebuie să fie permanent alertă, atentă, concentrată, pe recepţie! Nu sunt simple cuvinte, ci mesaje ce te pot ajuta să schimbi macazul.

Ţi se părea că viaţa sentimentală a alunecat în rutină şi nimic nou nu se mai întâmplă? Nici vorbă, ia să vezi ce vine odată cu luna aceasta! De vreo 2 ani n-a mai trecut Marte prin inima ta, ca atare sosirea lui e demnă de ovaţii! Şi da – şi nu: dacă doar ar trece pe aici şi ar anima spiritele, ar fi bine, dar el vine şi… nu mai pleacă timp de câteva luni bune! O perioadă destul de lungă, anormală pentru un tranzit marţian, ca atare pregăteşte-te pentru cele două episoade intense oferite de Marte anul acesta: unul începe pe 3 ianuarie şi se termină pe 6 martie, şi, pentru că se simte aşa de bine lângă inima ta, la vară retrogradează şi revine aici între 27 mai – 2 august. Nu uita că e vorba de Marte în Scorpion şi, pe cât de iubitor eşti tu de intimitate, tihnă, pace, pe atât de năvalnic te va face să te comporţi Marte. Sub influenţa acestui tranzit prelungit şi insistent, fluturii din stomac o vor lua razna, te vei îndrăgosti pe bandă rulantă, te aprinzi ca o torţă şi de stingi la fel de repede, treci de la o extremă la alta în iubire cât ai spune peşte, deci, ce mai, va fi una dintre cele mai agitate, dificile, intense perioade pentru inima ta.

Dacă-ţi place stilul, atunci e exact pe genul tău, fiecare zi aducând o nouă aventură, dar dacă eşti totuşi acel rac cuminte şi iubitor de linişte, n-o să-ţi placă! Marte aici poate să şi strice unele relaţii, pentru că pot apărea la lumină şi aspectele neplăcute ale acestei zodii, cum ar fi un dram de egoism, gelozie şi posesivitate, energii distrugătoare, tendinţe răzbunătoare, invidii şi altele la fel de drăgălaşe pe care nimeni nu le iubeşte. Tocmai pentru că ştii ce inamici se ascund în spatele acestui tranzit marţian, ai mare grijă: nu da drumul la câini (metaforic vorbind)! Cum şi Pluto se află în zona căsniciei, tensiunea turnată acum în cantităţi uriaşe de năprasnicul Marte poate genera un adevărat haos în viaţa sentimentală încât mulţi Raci… vor ajunge pe marginea divorţului. Dar nu te speria: acelaşi Marte poate să şi reaprindă inima, sentimentele, flacăra iubirii, în cazul în care partenerul te acuza de monotonie, rutină, răceală, distanţă, deci ce-ar fi să-i arăţi că mai poţi fi şi pasional, mai ştii să-l cucereşti, mai ai şi sentimente adevărate în bagaj… Cu Marte aici poţi să te şi îndrăgosteşti lulea!

Ai multe de făcut acasă, dar ai şi multe de făcut la serviciu, încât de multe ori se va da o luptă între cele două planuri ale vieţii tale, iar una din ele fiind mereu neglijată… Nu le poţi face pe toate perfect, de aceea vor fi momente când munca de la serviciu va deveni mai importantă, mai urgentă, mai dificilă şi i te vei dedica prioritar. Poate fi luna în care ai un fel de revelaţie cu privire la locul de muncă, încât întrebările care te cam bântuie de la o vreme (îmi place ce fac, e ceea ce mi-am dorit?) s-ar putea să primească răspunsuri. Eşti destul de aproape de momentul când vei putea lua decizii majore, categorice cu privire la sensul de mers în carieră, ba chiar, într-un moment cam impulsiv totuşi, ai putea abandona o cale profesională deja începută, pentru a porni spre o cu totul alta.

E o luptă între ce-ţi transmite inima că ai vrea să lucrezi – deci poate fi vorba şi de vocaţie aici – şi ceea ce faci deja de câţiva ani, încât e foarte probabil ca unii Raci să spună, într-un moment destul de impulsiv de altfel: punct şi de la capăt! Iar aceasta poate însemna chiar şi o demisie pe nepusă masă, şi o alegere bruscă, şi un job neaşteptat pe care trebuie să-l decizi rapid, deci simţi pe umerii tăi un fel de greutate în privinţa marilor alegeri iar ce vei alege va deschide un capitol nou în viaţa ta profesională. Ca orice schimbare, e urmată şi de o zonă de disconfort, de haos, de dezorganizare, de căutare de direcţie, dar după un timp de adaptare, se vor reaşeza apele şi vor cere o nouă strategie pe termen lung. Poate chiar şi de o perioadă de studiu, pentru a învăţa ceva nou.

LEU
Soarele se întâlneşte luna aceasta cu un mare profesor de viaţă, cu Pluto, ceea ce te face să te simţi ciudat. Simţi un fel de apăsare, de greutate pe suflet, de parcă ceva se rearanjează în viaţa ta. Iei pe umerii tăi responsabilităţi mai grele decât înainte, conştient că numai de tine depinde direcţia în care mergi şi roadele de la capăt. Eşti agitat, dar totodată prudent, eşti nervos, dar totodată retras, deci ai manifestări foarte diferite mai ales la începutul lunii, cât timp Soarele, guvernatorul tu, e prins în corzi de Pluto şi Uranus. Îţi revii spectaculos după ce Jupiter va trimite spre Soare un frumos trigon, ceea ce nu s-a mai întâmplat de vreo 4 ani, ca atare profită de cea de a doua decadă a lunii pentru a-ţi recăpăta forţele şi, mai ales, încrederea că tot ce faci, are o direcţie bună.

Iubirea e unul din planurile cele mai interesante luna aceasta. Saturn era deja acolo încă de anul trecut, deci nu e o noutate, dar noutatea e întâlnirea dintre Venus şi Saturn de aici, din zona dedicată iubirii, eveniment pe care sigur nu l-ai mai trăit de foarte multă vreme (vorbim de decenii aici) sau poate niciodată dacă eşti foarte tânăr. Momentul sună bine pentru cei care îşi caută jumătatea, pentru cei care speră la o relaţie adevărată, solidă, profundă, pentru cei care sunt deja alături de cineva de ceva vreme dar nu erau prea siguri de direcţie. Această întâlnire planetară stimulează relaţiile solide, definitive, predestinate, adevărate, profunde, deci fii pregătit şi deschide-ţi sufletul cu optimism, entuziasm, energie!

Nici nu ştii de unde sare iepurele pentru că poate fi şi o perioadă a surprizelor, a întâlnirilor neaşteptate. Pui mare preţ pe iubire, pe valorile vieţii de cuplu, şi dacă ai acum şansa de a întâlni pe cineva nou, atracţia poate fi instantanee. Deciziile pe care le iei acum legate de iubire, de viaţa în doi, de cuplu sunt grele, majore, de destin, tocmai de aceea nu trebuie nici să te grăbeşti şi nici să te temi de consecinţe. Asumă-ţi alegerile făcute şi discută cu cel drag despre sensul în care visezi să mergeţi. Ceea ce e interesant e că sunt favorizate acum relaţiile la distanţă, deci cu persoane din alte ţări, poate chiar din alte culturi sau religii, deci nu e tocmai o iubire facilă, ci una care implică şi unele eforturi din partea ta.

Apăsarea se resimte în principal la serviciu, pentru că ai avea multe de spus, dar nu eşti tocmai corect înţeles de ceilalţi. Ba chiar simţi şi nervozitatea colegilor îndreptată spre tine, unele atitudini superioare şi cam agresive din partea celor cu care discuţi sau alături de care munceşti, ca atare, în prima jumătate a lunii, te duci la serviciu cu inima strânsă, de parcă acolo nu te aşteaptă nimic plăcut, ci mai degrabă colaboratori critici, şefi autoritari, colegi care vor să se impună şi cum nici tu nu eşti prea cuminte de felul tău, orgoliile tale fiind la cote maxime, e şi normal ca disputele să se işte din orice confruntare de idei. Dacă eşti convins că ai dreptate, o ţii pe a ta, dar ce te faci dacă şi ceilalţi cred la fel despre ei? Pregăteşte-te deci de controverse şi discuţii contradictorii aprinse! Eşti favorizat dacă ceea ce lucrezi e pe placul tău, dacă ai o profesie exact pe şablonul dorinţelor tale, ca atare vei avea câştig de cauză doar dacă te numeri printre cei norocoşi care lucrează în domeniul care se pliază exact pe sufletul lor. Dacă însă jobul e doar o obligaţie în care nu investeşti niciun pic de pasiune şi plăcere, sigur vor fi alţii mai bine pregătiţi care se vor impune asupra ta.

FECIOARĂ
Te simţi important luna aceasta pentru că în zodia ta are loc o întâlnire astrală unicat care sigur îşi lasă şi asupra ta amprenta într-un mod aparte! Nodul Nord şi Jupiter îşi dau întâlnire în zodia ta, ceea ce vă poate oferi vouă, Fecioarelor, auspicii fără precedent, decizii de destin, schimbări de sens, evenimente care vă inspiră că destinul vă oferă acum o altă viaţă. Fii pregătit să iei decizii capitale, dar pe care nu le vei lua în pripă, pentru că te gândeşti deja de câteva luni la ele, iar acum a venit doar momentul să spui clar şi ferm ce ai ales. Nu e de joacă, tocmai de aceea trebuie să fii sigur pe tine, chiar dacă luna aceasta, guvernatorul tău Mercur va da un pic înapoi, prin retrogradare, şi care te-ar putea face să te îndoieşti cumva de alegerile făcute. Ai ales? Gata, mergi pe calea decisă, pentru că vor apărea curând şi efectele. Nu vor fi spectaculoase, nici ieşite din comun, pot fi modificări banale de zi cu zi care oferă o altă structură vieţii tale.

Atmosfera e cam apăsătoare în plan sentimental, poate acele decizii la care te gândeşti au oarecare legătură şi cu zona aceasta. Conjuncţia Soare-Pluto din zona dedicată iubirii – deşi nu e prima oară când are loc de prin 2009 încoace – vine la pachet şi cu un aspect tensionat de la Berbec, de aceea e mai degrabă o lună dificilă în iubire din cauza disputelor egoiste, a conflictelor dintre parteneri, a părerilor foarte diferite, a manifestărilor impulsive sau agresive.

Cum Mercur revine, prin retrogradare, în zona iubirii, e foarte posibil să revină în discuţie probleme din relaţii mai vechi, amintiri mai mult sau mai puţin plăcute, neînţelegeri de demult sau poate chestiuni nerezolvate la vremea potrivită care au acum şansa de a fi echilibrate dacă faci totul cu calm, cu respect pentru cel de lângă tine, cu prudenţă, cu capul limpede, pentru că da, raţiunea va lua cele mai bune decizii, nu inima! Unele relaţii, care au depăşit cu brio ultimele provocări, discută acum tot mai serios despre căsătorie, despre întemeierea unei familii, despre copii! Discută cu jumătatea ta cu seriozitate, arată-i cât de ferm eşti, cât de decis eşti să faci schimbările necesare, discută despre viitorul căsniciei voastre şi ai curajul să visezi departe. Curajul schimbării e cheia în cuplu, deci nu te teme să discuţi cu partenerul tău despre ce consideri că nu e-n regulă şi să luaţi măsuri drastice cât mai repede.

Deşi guvernatorul tău intră în zona dedicată serviciului chiar din primele zile ale anului, parcă se răzgândeşte repede şi intră în retrogradare foarte repede, astfel încât stă în Vărsător (la serviciu deci) doar în prima decadă a lunii, urmând să revină aici luna viitoare. Acest dus-întors planetar nu e chiar în avantajul tău, pentru că pierzi cumva din acea fermitate care ţi se cere. Acum decizi ceva, mâine deja ţi-ai schimbat părerea, dar poate e bine să te mai gândeşti o dată, deoarece se pot ivi alternative şi mai bune. Nu toate deciziile luate azi sunt cele optime, deci fii deschis şi la alte opţiuni. Din păcate, atmosfera e destul de încărcată la serviciu, ai uneori impresia că nu eşti apreciat aşa cum se cuvine, că valoarea ta e pusă la îndoială, că lumea nu înţelege corect ce spui, deci fii mai atent la ceea ce transmiţi, pentru că pot apărea animozităţi aprinse la serviciu ce se pot solda chiar cu situaţii neprevăzute, cum ar fi rupturi de contracte şi colaborări care, înainte, mergeau bine. Gesturile abrupte sunt posibile în plan profesional din cauza impulsivităţii de moment, ca atare stai şi chibzuieşte îndelung înainte de a te apuca de treabă.

BALANŢĂ
Planeta ta guvernantă, Venus, are o întâlnire specială cu Saturn luna aceasta. Nu s-a mai întâmplat de foarte mult timp, de câteva decenii chiar, tocmai de aceea resimţi marea întâlnire planetară cu un fel de entuziasm şi nerăbdare. Discuţi cu pasiune despre ce-ţi doreşti tu cel mai mult, şi partenerul poate fi persoana cea mai potrivită pentru a-ţi alimenta visele. Uneori, tu însuţi eşti principalul inamic ce pune beţe în roate, ca atare, dacă tu nu ai încredere în forţele tale, lasă-i pe cei care ţin la tine să te împingă de la spate.

Discuţiile cu persoana iubită te stimulează să-ţi faci planuri mari, chiar dacă uneori tu singur dai înapoi şi te îndoieşti că ar duce undeva. Lasă-l pe partener să conducă de data aceasta căruţa, tu doar fii alături de el şi mergi în direcţia indicată de el. Dacă te opui, fii sigur că vor apărea conflictele. Opoziţia dintre Luna Neagră şi Uranus care cuprinde şi zodia ta nu e chiar un beneficiu, deci poţi spune lucruri nechibzuite, poţi dezechilibra balanţa, poţi face gesturi impulsive sau poţi provoca situaţii conflictuale în cuplu, de aceea adu-ţi aminte ce te învaţă Saturn: să gândeşti pozitiv, să pui suflet, să tratezi cu umor unele situaţii dificile, să fii creativ şi să te eliberezi de blocajele din comunicare, pentru că nu te reprezintă.

Există totuşi şi un mic pericol în iubire luna aceasta: să fii atras de altcineva decât de partenerul oficial şi să încerci o relaţie din afara căsătoriei (sau din afara relaţiei de iubire deja existente) doar ca să-ţi verifici calităţile de cuceritor. Le ai, deci rezultatele ar fi pozitive, dar ce va simţi cel drag acasă e greu de explicat, de aceea te poţi gândi şi la… rupturi, dacă nu ştii să dregi repede busuiocul! Ispita îşi cam bagă coada în prima parte a acestui an, dar riscul unei erori din grabă, din impulsivitate e mai mare acum. chiar dacă simţi uneori nevoia să te eliberezi de rutină, gândeşte-te permanent şi la celălalt, nu doar la tine. poate ţie ţi-e bine aşa, cu fluturi noi în stomac, dar lui?

Ai vise mari în minte cu privire la munca ta, dar eşti conştient că nu deţii încă toate informaţiile necesare, toate documentele necesare pentru a lucra în domeniul la care visezi. Dacă tot ai descoperit că ceva lipseşte de la dosar, apucă-te să aduni acele diplome, autorizaţii, documente care îţi vor susţine după aceea succesul. Înscrie-te la cursuri, urmează o (nouă) facultate, studiază intens, stai de vorbă cu oamenii mai experimentaţi, mai maturi, mai învăţaţi, de exemplu cu profesori, îndrumători, mentori, pentru că de undeva se va ivi o soluţie excelentă pe care o vei putea pune în aplicare curând. Luna Neagră în zodia ta îţi atrage atenţia asupra lipsurilor, hibelor, punctelor slabe, deci e mai bine să le analizezi la rece şi să iei măsurile necesare pentru a le repara.

Ai acum şansa de a te privi într-o oglindă foarte cinstită şi să descoperi propriile limite şi imperfecţiuni, ca să scapi de ele. Luna Neagră trece rar prin zodia ta, o dată la 9 ani, ca atare acum e momentul să te vezi aşa cum eşti, cu bune şi rele, şi să echilibrezi balanţa, să ştergi ce nu te onorează. Ca atare poate fi vorba şi de felul cum te prezinţi în carieră, deci deciziile pe care le iei acum, deşi par drastice, nu au decât rolul de a te face să devii mai bun şi să scapi de defecte! Ai curajul să te priveşti şi prin ochii celorlalţi: şefi, colaboratori, colegi, inamici, prieteni!

SCORPION
Hei, Marte bate la poarta ta! Deschide-i, că vine acasă, cu bagajul plin de experienţe, de senzaţii, de trăiri şi vrea să le deşarte în curtea ta! De obicei Marte e grăbit, îi trebuie câteva săptămâni să tranziteze o zodie, dar de data aceasta se simte aşa de bine la tine încât vrea să stea, nu glumă, şi o va face insistent. Prima dată între 3 ianuarie – 6 martie şi, prin retrogradare, din nou între 27 mai – 2 august (iar retrogradările lui Marte în Scorpion sunt rarisime, deci clar că are ceva special pentru tine în plan anul acesta, începând chiar cu luna ianuarie! Chiar dacă în primele zile ale lunii eşti destul de dezorganizat, de haotic, pentru că cei doi guvernatori ai tăi, Marte şi Pluto, se împung reciproc, dar după ce Marte se va instala bine mersi în zodia ta, energie e la ea acasă. Dar ai grijă, energia lui Marte în Scorpion nu e deloc una blândă, constructivă, uşor de dus, ci poate tinde şi spre tot felul de excese, de „prea mult”, de „prea de tot”, deci ai grijă încotro investeşti această fantastică energie marţiană. Canalizeaz-o spre binele tău, spre succes, spre afirmare, spre noi începuturi curajoase, spre muncă, spre victorie!

Mare visător eşti, iar luna aceasta visele tale devin şi mai puternice, poate pentru că ai descoperit pe cineva nou care te atrage sau speri din toată inima o poveste de iubire adevărată cu acel om. Ai şanse s-o începi, deci insistă, pune-te în lumină, pentru că prietenul tău Marte îţi amplifică sex-appealul, atracţia spre iubire, senzualitatea, deci tot tacâmul pentru a deveni un cuceritor, dar care este şi un mare romantic deopotrivă. Te poţi îndrăgosti din nou, deci canalizează-ţi energia din belşug pentru a cuceri inima celui la care visezi, dar fă-o frumos, lin, nu te grăbi, ca să nu sperii cu uriaşa cantitate de energie pe care o pui în joc. Unele persoane ar putea fi surprinse de patosul tău, de îndrăzneala ta, deci calm, calm, calm! Ai putea avea un moment de asemenea grabă şi impulsivitate încât… te-ai putea căsători după 3 zile de relaţie, deci la asta mă refer când vorbesc de grabă, ceea ce, sigur, e un exces şi… ce-i prea mult strică!

Şi căsnicia cunoaşte acum un aer nou, matur, ce inspiră securitate, stabilitate, încredere, respect, pentru că întâlnirea lui Venus cu Saturn de luna aceasta (una rarisimă în Săgetător, ultima similară a avut loc acum 20 şi ceva de ani) te aşează la discuţii cu partenerul tău de viaţă pentru a arăta fiecare concret ce investeşte în această relaţie. E vremea angajamentelor deci, a sincerităţii, a adevărurilor, indiferent cum ar suna ele, deci e un moment excelent pentru a repara ce n-a mers bine, a restabili echilibrul, a alunga animozităţile, a vă recunoaşte fiecare limitele şi erorile, deci fă-o sincer, cu inima deschisă, fără să te ascunzi după deget. Şi dacă adevărul a ieşit la lumină, ia şi măsurile cele mai înţelepte pentru a trece peste ele cu succes. Cei care au deja o relaţie de luni sau ani de zile, se gândesc acum foarte serios la căsătorie, considerând că au probat relaţia prin toate testele posibile, depăşind cu bine orice hop.

Greu reuşeşti să-ţi păstrezi calmul şi la serviciu, pentru că da, nervii planează în aer. Nu prea ai prieteni alături de tine, ci ai mereu senzaţia că în spatele vorbelor se ascund şi răutăţi, şi animozităţi, şi neînţelegeri, deci ai grijă ce spui şi mai ales cum spui. Ai limba ascuţită şi eşti irascibil, încât e şi normal să-ţi faci inamici ori de câte ori deschizi gura. Dacă îţi aminteşti de aceste vorbe – raţiune, răbdare, cumpătare, calm – vei depăşi cu brio orice conflict de la serviciu. Apar suficiente provocări la locul de muncă ce să aruncă în aer butoiul cu pulbere pe care stai, deci când ştii că atmosfera conţine vapori periculoşi, nu te joci cu focul, nu-i aşa?

Vezi-ţi de treaba ta chiar dacă-i rutinantă şi plictisitoare, pentru că nu acum e momentul marilor succese. Înveţi, pas cu pas, etapă cu etapă, ceva ce va folosi cândva în carie