Horoscopul lunii ianuarie 2015

horoscopul-luniiBERBEC

Atmosfera e destul de tensionată în jurul tău. Eşti mereu iritat de ceva, nimic nu-ţi place, toate te enervează şi ai tendinţa de a-ţi da nervii pe cei dragi, pe persoana iubită. Pentru unele cupluri poate fi chiar un moment riscant, când, din nevoia unei schimbări, a unei eliberări de ceva ce nu îţi mai convine, există riscul unei despărţiri sau al unui conflict major, care cere de la tine sau de la jumătatea ta unele decizii tranşante: ori – ori? Pentru cuplurile în care trenează rutina sau deja o stare de război, poate o separare ar fi de bun augur, ca să vă mai faceţi amândoi ordine în gânduri şi în sentimente, dar unde nu se mi poate face nimic, ruptura e mai degrabă eliberarea mult dorită!

Libertatea, independenţa sunt cele două valori care pun inima pe jăratec luna aceasta, şi poate tot anul, deci ori aduci un suflu nou în relaţie, ori… pa! Totuşi, dacă iubirea nu a fost cel mai frumos plan al vieţii tale în ultimele câteva luni, o altă cale poate fi exact ce aveai nevoie, pentru a te simţi din nou bine, liber, vesel. Nu te crampona de o relaţie dacă nu mai merge, orice i-ai face: un alt început ar fi chiar cel mai bun lucru care s-ar putea întâmpla, în relaţiile ajunse pe marginea prăpastiei. Pentru cuplurile în care totul merge bine, noutatea este ca un suflu de sărbătoare, ca o imensă satisfacţie, poate chiar cu unele motive de celebrat, şi vă îndreptaţi amândoi spre un orizont luminos, senin, de la care aşteptaţi enorm, amândoi. Deci ori spui stop, ca să te linişteşti, ori faci un efort să redresezi avionul înainte de prăbuşire! Stă în puterea ta să schimbi macazul spre ceva mult mai bun.

E o perioadă încărcată în plan profesional, poate cea mai tensionată din tot anul, generatoare de evenimente deosebite. Nu privi în jurul tău nici cu suspiciune exagerată, având impresia că ai alături doar inamici şi invidioşi, dar nici nu privi pe toată lumea cu naivitate, ca şi cum toţi ar fi buni. O atitudine la extreme nu e corectă, deci priveşte oamenii cât se poate de just, raţional, lucid, ca să îţi dai seama exact cum sunt ei, fără a-i critica pentru nimicuri, dar şi fără a-i idolatriza fără să merite.

Decepţiile pot apărea în ambele cazuri! Lucrează atent la serviciu, detaşat, dar încrezător în rezultatele visate. Nu crede chiar tot ce ţi se spune, dar nici nu respinge părerile altora. Cu cât eşti mai lucid, cu cât îţi menţii mintea mai limpede şi mai clară, cu atât vei reuşi să iei cele mai mature şi mai solide decizii. Nu e deloc uşoară perioada aceasta, pentru că şi tu ai dorinţele, ambiţiile, scopurile tale majore de atins şi nu eşti lăsat să te mişti în voie, libertatea ta de decizie şi de mişcare fiind mult diminuată de reguli sau legi mai presus de tine, dar dacă faci totul corect, aşa cum ţi se cere şi aşa cum se cuvine, totul va merge bine! Încearcă să nu te revolţi de la fleacuri, dar nici să suferi de mania persecuţiei, acceptând la nesfârşit ceva ce nu îţi place. Fii echilibrat şi corect în manifestările tale, la serviciu, chiar dacă vor exista momente când ţi se va părea că nu mai suporţi presiunea.

Ţine sub control bugetul, nu exagera nici aici în vreo direcţie, ci caută să menţii echilibrul resurselor tale financiare. Dacă vin banii, drămuieşte-i cu cap, pune-i pe căprării ca să fii sigur că ai acoperit toate plăţile. Dar şi dacă trebuie să plece, fii cât se poate de atent la sumele pe care le vehiculezi, ca să nu dai mult într-o singură direcţie, şi să dezechilibrezi balanţa pe alte zece planuri. Împarte banii matur, înţelept, prudent, pentru că ai un talent deosebit în a-ţi manageria banii cu brio. Poate se anunţă şi un venit suplimentar sau, din reorganizarea atentă a sumelor de care dispui, te trezeşti cu o sumă pe care o poţi folosi în altă direcţie, dar nu o da pe capricii, ci pe lucruri absolut necesare.

TAUR

Iubirea are conotaţii cu totul speciale, luna aceasta, de parcă ai retrăi ceva prin care ai mai trecut odată. E o ciudată senzaţie de deja vu, ori pentru că se reia un eveniment din trecut care se repetă aproape întocmai ca în acele vremuri, ori e ceva nou, dar cu fiecare pas pe care îl faci mai departe, ţi se pare totul atât de cunoscut, fără să poţi explica de unde.

Da, poate fi o datorie karmică la mijloc, de parcă evenimentele prin care treci sunt ori un mod de a echilibra unele datorii moştenite din alte vieţi pe care le echilibrezi prin iubire, ori cel din faţa ta, chiar dacă îl ştii deja de o viaţă vine cu o surpriză, cu o atitudine nouă dar care ţi se pare atât de cunoscută, totuşi, pentru că reia ceva din alte vieţi când tu şi jumătatea ta aţi mai avut o întâlnire marcantă. E vremea evenimentelor karmice în cuplu şi în iubire, acceptă-le ca atare, fii pregătit să le faci faţă, deoarece, când e vorba de karmă, nu te aştepta numai la daruri şi recompense, ci şi la – hai să nu le spunem chiar pedepse – dar cel puţin la unele îndatoriri crescute prin care tu şi partenerul tău mai învăţaţi ceva despre relaţia voastră şi despre rolul vostru pe lume, unul faţă de altul.

E un moment ideal ca una din poverile pe care o căraţi amândoi pe umeri – din această viaţă sau din alte vieţi – să fie reparată, şi să vă eliberaţi amândoi de ceea ce nu lăsa relaţia voastră să evolueze tocmai bine. Priveşte cu luciditate spre trecut şi repară ceea ce duci după tine şi nu-ţi dă pace, pentru că abia după aceea te vei simţi mai bine! Poate fi luna în care un mare balast de natură karmică poate fi aruncat, finalmente, peste bord, şi astfel balonul în care călătoriţi împreună să se poată ridica din nou mai uşor către nori!

Munca e în continuare una din preocupările tale majore, dar priveşti sarcinile tale de serviciu cu o dorinţă crescută de a repara ceea ce n-a mers bine în ultima perioadă. Găseşti leac la o mulţime de lucruri mărunte care te iritau, care nu-şi găseau încă rezolvarea, care nu erau aşezate la locul potrivit, dar acum ai puterea de a lua mai curajos taurul de coarne şi a lua unele măsuri mai tranşante. Pentru mulţi poate fi ca o schimbare de direcţie în plan profesional, dar care necesită un dram de curaj.

Dacă îl ai şi dai startul unei noi aventuri profesionale, roadele nu vor întârzia să apară, pentru că e o lună în care cel care are curajul să privească până departe, cu spirit vizionar, are cel mai mult de câştigat. Lasă deoparte frica de a schimba sau de a încerca ceva nou, pentru că acum cei care îţi înfrâng fricile pot reuşi! Priveşte în perspectivă la cel care vei fi peste câţiva ani, nu doar la cel care eşti acum sau în perioada imediat următoare şi aruncă săgeata direct acolo, cât mai departe!

Acela e punctul ochit cu cele mai mari şanse să se materializeze cu succes. Dar până atunci, rezolvă lucrurile cele mai nesemnificative, de zi cu zi, de la serviciu, pentru că ele ar putea să devină la un moment dat iritante, fiind prea multe şi prea mărunte pe umerii tăi. Începe cu cele mai banale sarcini, şterge-le de pe listă, ca să te poţi concentra mai apoi asupra unor proiecte mai mari.

Reuşeşti să mai achiţi o serie de datorii pe care le tot duci după tine de ceva vreme, ba ai şi un sentiment plăcut de redresare financiară, de echilibrare. Te simţi mai bine, stresul dispare când vine vorba de bani. Afacerile tale pot prospera luna aceasta, poate fi o lună cu încasări şi venituri bune, cu investiţii costisitoare, dar, ceea ce e mai important, cu idei inspirate pe care merită să le pui la treabă. Coci tu un plan excelent în minte ce va avea efecte profitabile în viitor, dar trebuie să ai răbdare până apar roadele visate.

E un demers de lungă durată, ceva asemănător muncii pământului: pregăteşti solul, pui seminţele în pământ, îngrijeşti şi întreţii cultura şi abia la final apare şi recolta! Poate că aceasta va apărea prin a doua parte a anului, nu imediat, dar merită efortul, pentru că sună promiţătoare direcţia! Munceşte, investeşte, şi vei câştiga!

GEMENI

Simţi o presiune pe umerii tăi când vine vorba de iubire, de parcă s-ar decide acum soarta relaţiei tale. Dacă abia acum apare cineva în calea ta ca prin minune, resimţi o atracţie ciudată, puternică, irezistibilă, ba chiar şi o senzaţie că nu e prima pară când voi doi vă întâlniţi, că vă ştiţi din alte timpuri, din alte vieţi. Pentru iubirile deja vechi, e nevoie acum de o schimbare de atmosferă, deci ia-ţi inima în dinţi să alege altă cale, alt ton, altă energie pentru ca voi doi să mergeţi mai departe în alt ritm.

E o lună în care simţi că tu şi cel drag faceţi un pas înainte, urcaţi mai sus cu o treaptă, deci este o evoluţie frumoasă, dar care are la bază cele mai simple şi mai ne vinovate gesturi, nu pretinde evenimente ieşite din comun, iubiri pasionale, flăcări mistuitoare în iubire, ci bucură-te cu lucrurile mărunte şi tandre în doi, ele vor crea viitorul! Viaţa de cuplu trece pe un nivel mult mai serios, e clar un progres pentru voi doi, dar nu mai e de joacă, de acum duceţi amândoi pe umeri nişte responsabilităţi serios asumate, poate chiar şi unele dificultăţi în plus faţă de anii anteriori,.

Pentru că Saturn va cere enorm de la tine şi de la jumătatea ta în următorii 2 ani şi ceva, începe o etapă mult mai profundă pentru voi doi şi doar relaţiile solide, serioase, consistente, cele în care amândoi vă implicaţi cu adevărat, sunt şi cele care vor evolua şi vor ajunge la împlinire cele fragile şi care nu erau dictate de destin, riscă să se destrame, dar chiar şi aşa, tot spre binele tău este, pentru că numai printr-o eliberare poţi face un pas înainte. A rămâne blocat într-o relaţie defectuoasă n-ar fi, de fapt, decât o ghiulea de picior ce nu te lasă să mergi mai departe, deci mai bine fără!

Ai curajul să visezi până departe! Cum te vezi tu peste câţiva ani în jobul pe care îl ai? Mai bine zis, te vezi făcând acelaşi lucru şi peste un an şi peste 3 şi peste 5? Proiectează-te peste timp şi priveşte-te cu detaşare, fără influenţe din afară. Poate încă de anul trecut simţeai nevoia să faci o schimbare de direcţie, dar îţi lipsea curajul sau inspiraţia, dar imboldul poate veni chiar acum, pentru că un vis nou se naşte în mintea ta, îţi doreşti atât de mult ceva mai mult, mai sus, mai departe, încât ar fi păcat să te mulţumeşti cu ce ai doar din comoditate sau teama de a încerca şi altceva. Lasă-te condus de visul care se naşte acum în mintea ta şi trasează-ţi şi o strategie pe care s-o urmezi cu sfinţenie, pentru că te va duce acolo unde îţi doreşti tu cel mai mult.

Evident, nu toate visele sunt posibile, deci trebuie să fii realist, dar nici extrem de cârcotaş, pentru că dacă iei la bani mărunţi orice idee, orice soluţie, orice cale ce se iveşte, dacă sapi şi după ce nu se vede, e normal să apară şi renunţarea, şi decepţia, şi insatisfacţia. Caută să păstrezi un echilibru între vis şi realitate, între ce doreşti să primeşti şi ce poţi oferi, şi vei ajunge mai uşor la împlinirea scopurilor tale. E un moment bun să înveţi lucruri noi, să cunoşti principii noi, să deschizi căi necunoscute de cunoaştere şi extindere a orizonturilor tale, şi apoi să te bucuri de tot ce ai început. Cel mai greu e să dai startul, pentru că după aceea pas cu pas, idee după idee, prin inspiraţie şi vis, lucrurile se clădesc în cea mai frumoasă formă.

Eşti supărat să vezi cu unii nu ştiu să pună la bătaie bugetul propriu pentru a ajunge la interese comune. Nu eşti prea încântat de situaţia financiară, pentru că ai impresia că numai tu eşti cel care duce tot greul. Poate ceilalţi, care ar trebui să contribuie şi ei la diversele investiţii sau cheltuieli, mai mult profită de tine, dar nu mai trebuie să tolerezi situaţia aceasta! Spune-le franc în faţă că nu mai ai bani ca să-i întreţii şi pe ei, că ei vin doar la culegerea roadelor, dar te lasă pe tine să munceşti.

Ai acel sentiment ciudat că cineva te foloseşte, profită de bunăvoinţa ta, de banii tăi, şi tu cheltuieşti tot ce ai, iar celălalt se bucură de ce oferi tu. Stop, închide robinetul de generozitate, gata cu darurile, cu sponsorizările, cu împrumuturile necondiţionate, nu mai munci pentru altul, nu mai accepta un venit de nimic şi nu mai plăti tu toate facturile familiei. Mai sunt şi alţii cu aceleaşi obligaţii ca şi tine, nu numai cu drepturi şi cu profitul! Arată-le că ai luat măsuri severe, ca să ştie că nu trebuie să mai tragă de tine atâta.

RAC

Trebuie să tragi o linie foarte clară între sentimentele pure, adevărate, şi simpla atracţie fizică, pentru că nu e vorba de acelaşi lucru! Ceea ce poţi resimţi acum poate fi o pasiune fulgerătoare, devoratoare, periculoasă, dar dacă ai fi mai atent, ţi-ai da seama că nu are nimic din puritatea iubirii pe care o cauţi. Poate fi o lună în care iubirea cade în viaţa ta hodoronc-tronc, te ia prin surprindere, te zăpăceşte, dar nu te bucura prea tare. S-ar putea să nu fie decât o aventură, o escapadă amoroasă, un foc de paie mistuitor ce se consumă repede, ca atare tu decizi dacă vrei aşa ceva sau nu.

O astfel de iubire poate pune în pericol o relaţie deja oficializată (deci risc de adulter) sau o relaţie de iubire adevărată (risc de trădare), deci adu-ţi aminte de raţiune într-un astfel de moment. Ispita e mare, ţi se pot promite multe, în care eşti gata să crezi furat de iubire oarbă, dar nu vei primi ceea ce speri, pentru că poate fi doar erotism şi cam atât… Ceva de suflet, nu de aici primeşti! În cuplu, se dă totuşi o luptă între suflet şi minte, care nu se pot pune de acord, de parcă aţi fi amândoi doi cai care trag în direcţii opuse şi nu reuşiţi să ajungeţi la un consens, de aceea eforturile tale de a păstra armonia în cuplu trebuie să fie mai mari.

De când Saturn s-a mutat în zona locului de muncă, te preocupă din ce în ce mai mult acest capitol. Saturn te poate ajuta ca, de acum înainte, să îţi consolidezi mai bine locul de muncă, să găseşti jobul în care să prinzi rădăcini şi care să te satisfacă, să munceşti mai mult, dar să şi înveţi ceva nou şi folositor. Nu va fi un studiu lin şi rapid, ci poate dura luni până când vei obţine un eventual certificat pentru a putea lucra în acel domeniu sau examenele vor fi dure până vei termina perioada de acumulare de noi cunoştinţe.

E oricum o perioadă destul de tensionată în plan profesional, de parcă s-ar da o luptă între criticile care vin din jur, piedicile puse de alţii, incapacitatea ta de a te concentra eficient şi eventualele vise care cam bat pasul pe loc sau nu te mai atrag la fel de mult. Ar fi bine să nu dai startul acum proiectelor importante în carieră, pentru că rişti să le porneşti cu stângul. Mai aşteaptă, lasă pentru alte luni, când condiţiile astrale vor fi mai prielnice, deoarece acum, dacă totuşi dai startul vreunui proiect nou, ori vei da repede piept cu piedicile care nu te vor lăsa să-l duci mai departe, ori se termină repede dar… prost.

Începi anul cu un soi de extenuare fizică sau mentală şi, ca să depăşeşti acest handicap, ai nevoie de o motivaţie, de un stimulent, de o veste bună, de ceva care să te facă să depăşeşti starea aceasta de oboseală nedorită. Ştii cum se spune: începe un mare plan dar mai întâi cu… o pauză! Te poate ajuta să vezi lucrurile mai bine. Totuşi, dacă ţi se cere o schimbare în plan profesional, nu vei primi din partea familiei prea multă susţinere, de parcă nu ar fi ceva compatibil cu o viaţă de familie armonioasă. Cântăreşte bine dacă vrei asta şi spune da doar dacă şi familia te aprobă.

Ţine sub control cheltuielile şi nu te aventura spre plăţi care nu sunt bine chibzuite. Eşti un pic atras spre risipă, cam cheltuitor, şi acest lucru poate lăsa urme în buget. Spune nu oricărei tentaţii de a da banii la primul impuls, nu cumpăra nimic sub imperiul nervilor sau a grabei, pentru că astfel de gesturi pripite sunt periculoase. Cere suficient timp de gândire pentru orice gest de natură financiară, fie că trebuie să accepţi să primeşti o sumă, fie că trebuie să o dai pentru diverse scopuri.

Cu cât chibzuieşti mai matur, cu atât efectele impulsivităţii tale scad şi poţi evita eventualele gafe. cel mai bine e să mergi la cumpărături cu bani puţin, că dacă te prinde cu portofelul plin, îi dai pe toţi mult prea repede. Adu-ţi aminte cheia succesului în tot ce este legat de bani luna aceasta: maturitate, adică adu-ţi aminte de câte ori ai dat-o în bară pentru că nu ai stat să chibzuieşti!

LEU

Nu prea te simţi tu în largul rău când vine vorba de iubire, parcă amorul a devenit mai rece, mai serios, mai lipsit de sclipirea şi strălucirea pe care le apreciezi tu atât de mult. Ba chiar persoana iubită ar putea să vină cu tot felul de acuze, de critici şi reproşuri, de nemulţumiri şi decepţii încât nu mai ştii cum să-i mulţumeşti. Orice ai spune, parcă tot prost cade… Ai leacul potrivit acestei situaţii, dar gândeşte foarte bine orice gest pe care vrei să-l faci în iubire. Pune accent pe dialog, pe discuţii, spune foarte ferm celui drag ce e cu tine, pentru că e posibil ca el să nu ştie că tu te afli de acum sub patronajul lui Saturn şi nu prea înţelege de ce te porţi aşa.

Spune-i că te-ai schimbat, că te-ai maturizat şi tu, că eşti prins la mijloc între două atitudini complet diferite: Jupiter în zodia ta cere să fii expansiv, optimist, energic, iar Saturn din zona iubirii îţi cere exact opusul: s-o laşi mai moale, să fii prudent şi sobru, să nu te aventurezi prea departe, şi tu nu ştii pe care din cele două să o urmezi. Eşti complet debusolat din cauza acestor energii contradictorii, de aceea ţi se cere multă raţiune pentru a le ţine pe toate în echilibru. Iubirea cere curaj, luna aceasta, ca atare toate evenimentele pe care tu însuţi le iniţiezi, toate propunerile pe care tu le faci jumătăţii tale, toate acţiunile pe care le inaugurezi tu au cele mai mari şanse de succes, pentru că dacă stai şi aştepţi de la ceilalţi, nu vei primi decât suspiciuni şi o oarecare stare de pasivitate, de comoditate. Dacă vrei ceva anume în iubire, pune mâna şi obţine singur!

Şi planul profesional e contradictoriu luna aceasta, pentru că ba ai chef să stai în banca ta şi să nu te deranjeze nimeni, făcând aceleaşi lucruri cu care eşti obişnuit, ba vrei ca toată lumea să te ia în seamă şi să aprecieze ce faci. Sunt momente când devii mai comod, nu ai chef de nimic şi priveşti sarcinile de serviciu cu indiferenţă şi detaşare, sperând să le termini cât mai repede, dar fără pic de interes şi preocupare, dar dacă la orizont apare totuşi ceva care te-ar putea scoate mai mult în evidenţă, imediat schimbi tonul şi te apuci de treabă.

Ai ocazia de a intra în legătură cu multă lume, de a comunica şi dialoga, de a învăţa de la alţii cum să duci la îndeplinire o sarcină, poate apar şi câteva ocazii de a ieşi din banalul şi monotonia jobului de zi cu zi şi să pleci la drum, în interes de serviciu,d e a da examene, de a vorbi în faţa unui auditoriu mai larg de persoane, de a lucra în compania unor persoane noi, de la care ai enorm de învăţat. E o lună a succesului, doar dacă reuşeşti să alungi starea de lene şi dezinteres care îţi cam dă târcoale la început de lună. Reuşita e prin preajmă şi te poate pune foarte bine în valoare dacă ştii să-ţi ţii sub control atitudinea uşor arogantă cu care ai fi tentat să priveşti pe toată lumea, ca şi cum toţi ceilalţi trebuie să muncească iar tu să culegi doar laudele. Ei bine nu, apucă-te de treabă, nu ai timp de stat…

Mare grijă la bani, luna aceasta, previziunile nu sună deloc bine… Te pasc regretele pentru vechi erori financiare care abia acum îşi arată efectele. Te simţi vinovat, te încearcă resentimentele, nervii, supărarea, îţi smulgi părul din cap că ai putut face cheltuieli atât de prosteşti nu demult şi acum nu mai ştii cum să le redresezi. E o lună în care vei resimţi, trecător, o presiune majoră asupra bugetului iar la originea acestei stări nefaste e o eroare din trecut de care chiar tu te faci vinovat. Ai fi putut s-o ocoleşti, s-o priveşti cu mai multă luciditate, ai fost naiv şi ai picat în plasă, ai crezut în cine nu trebuia, ai fi putut s-o repari mai devreme, dar nu ai ascultat la timp şi acum suporţi consecinţele. Nu te panica, se rezolvă şi asta, dar măcar învaţă din ea!

FECIOARĂ

Dacă e să fie cineva fericit în iubire, luna aceasta, ai putea fi tu acela! La tine, toate sunt armonioase, frumoase, tandre, pline de emoţie şi sentimente, deci ai putea profita de acest început de an pentru tot ce-ţi doreşte inimioara. Să faci cuiva o declaraţie de dragoste, pentru că efectele vor fi mult mai intense. Să începi o relaţie nouă pe un fundament mult mai bun şi mai frumos. Să dăruieşti iubire la cote maxime. Să te împaci cu cineva care a însemnat enorm pentru inima ta, dar cu care nu mai aveai cele mai bune relaţii de la o vreme.

Tot ce e dedicat iubirii adevărate, armonioase, e la cote maxime acum, deci hai, ce mai aştepţi? Treci la treabă! Totuşi, ţine-ţi sub control atitudinea un pic critică şi cârcotaşă, pentru că ai uneori tendinţa de a-i tăia avântul jumătăţii tale sau poate chiar tu cazi pradă unui astfel de tratament: ai vrea să-i spui celui drag ce anume doreşti de la relaţia voastră, la ce visezi, ce planuri îţi faci, iar el vine şi-ţi trânteşte unele realităţi în faţă că te lasă fără replică. Dacă aşa ceva nu-ţi place cum sună, exact asta trebuie să eviţi să faci! Iluzia şi idealismul, precum şi neîncrederea şi suspiciunea sunt şi ele câteva din refrenele ce pot da târcoale cuplului luna aceasta, ca atare încearcă să priveşti şi cu inima şi cu mintea limpezi ce se petrece.

Depui multă energie în ce ai de făcut la serviciu, dar totuşi n-o mai faci chiar aşa, pe ochi frumoşi sau doar pentru a face pe plac cuiva drag, ci ai şi tu nişte condiţii foarte precise de pus. Dacă ai ceva de câştigat de pe urma eforturilor tale, atunci da, te implici, dar dacă e tot muncă voluntară, mai bine te-ai opri. De multe ori ideile tale vor fi controversate, vor fi criticate de alţii care se consideră îndreptăţiţi s-o facă pe şefii, alteori ţi se pare că există adevărate jocuri de culise împotriva ta care încearcă să-ţi strice ţie planurile, dar tu continuă să-ţi vezi serios de treabă. Fii deschis la nou, la metode neconvenţionale, la idei moderne şi originale, chiar ciudate pentru mulţi, pentru că succesul poate apărea din direcţii neaşteptate, nu tot de acolo de unde erai obişnuit.

Ai putea sta mult timp la telefon sau trebuie să şi pleci la drum pentru rezolvarea unor chestiuni de serviciu, dar din toate aceste discuţii ai mereu ceva interesant de învăţat şi de descoperit. Încearcă să stabileşti de la bun început care sunt drepturile şi obligaţiile tale, ca să nu ţi se reproşeze mai târziu că te-ai fi abătut de la vreo regulă. Nu te apuca de o treabă, la serviciu, până nu ţi se spune exact care sunt condiţiile în care îţi desfăşori activitatea şi dacă tot le-ai aflat, scrie-le pe hârtie, pentru că unii ar putea schimba regulile din mers, tocmai pentru că tu te arăţi a fi uşor de condus. Ei, de data asta nu le mai merge, ci vii şi tu cu lista ta de cereri personale!

Ai tu multe planuri cu banii tăi, dar ar fi bine să le amâni pentru o vreme, pentru că acum nu e cel mai bun moment pentru investiţii, achiziţii, credite. Ai nevoie de o părere avizată, ca atare găseşte acel expert financiar cu multă experienţă care să-ţi spună când e momentul să scoţi bani din buzunar, pe ce anume ş.a.m.d. Că e un frate mai mare sau un ofiţer de credite, sfaturile sale sunt bune. Ţi se spune să mai aştepţi o vreme, să stai cu banii în buzunar, să nu-i cheltui acum pe acel mare plan pe care îl ai în minte, pentru că, după o vreme, s-ar putea să apară nişte condiţii mult mai rentabile pentru tine.

Acum nu eşti prea încântat de sumele pe care le ai la dispoziţie, resimţi un fel de persecuţie uitându-te la alţii, tocmai de aceea trebuie să ţii de bani cu dinţii. Renunţă, momentan, la unele cheltuieli, mai ales dacă nu sunt urgente şi ţine banii la teşcherea.

BALANŢĂ

Te bucuri de o perioadă frumoasă în iubire, în care pui accent pe prietenia dintre voi, pe buna comunicare, pe pasiunile comune, şi acestea vă apropie şi mai mult. Vă respectaţi unul altuia libertăţile, plăcerile personale, spaţiul şi timpul personal, fără a vă sufoca unul pe altul. Dacă se resimte între voi vreo tensiune, acest lucru poate fi canalizat într-o direcţie benefică pentru amândoi: o direcţie nouă, o aventură nouă, o schimbare de atitudine, o decizie capitală ce poate avea efecte dintre cele mai frumoase.

Profită de acest elan care se resimte în plan sentimental, eventual pentru a porni o nouă cucerire, pentru că deţii toate resursele pentru a atrage atenţia asupra ta şi a cuceri inima unei persoane care te preocupă. Noile începuturi sunt ocrotite de noroc, deci merită să treci la fapte! În cuplu, însă, te poţi aştepta la unele cutremure, dar care trebuiau, odată şi-odată să se producă. Poate vin învăluite într-o atmosferă mai tensionată, care nu-ţi place, dar eşti conştient că nu mai poţi amâna.

Marile decizii de cuplu conţin o notă de ciudăţenie, de uimire, de neobişnuit, dar poate ieşi ceva bun de aici. Numai cuplurile în care deja trenează de ceva vreme o tensiune neplăcută, dezechilibre, conflicte, neînţelegeri, răceală, agresivitate se pot gândi la lucruri mai rele, pentru că aspectele care vizează viaţa în doi, luna aceasta, le cam zguduie căsnicia. Totuşi, chiar dacă asemenea evenimente sună cam dur, într-o zi, nu imediat, vei vedea că a fost cel mai bun lucru. Chiar şi despărţire dacă e, într-o zi, după ce te vei mai linişti din şocul evenimentelor, vei înţelege că aşa era cel mai bine! Cu alte cuvinte, tot ce se petrece luna aceasta în iubire sau în cuplu, chiar dacă dă peste cap armonia pe care tu o iubeşti atât de mult, are într-un final efecte pozitive.

Evident că nu prea dai randament când mereu se trezeşte cineva care să te întoarcă din drum pentru cine ştie ce nimicuri, te critică la orice pas, şi mai mult, îţi insuflă un sentiment de nesiguranţă. Acesta e cel mai mare inamic al succeselor tale de serviciu: teama. Teama de a nu greşi, de a nu fi criticat, de a nu spune ceva nepotrivit, de a nu ţi se pune beţe în roate, şi când atâtea griji apasă pe umerii tăi, e şi normal ca roadele să fie modeste. Concentrează-te asupra planurilor tale, crede în ele – pentru că da, şi tu îţi pierzi încrederea în ele când vezi că în jurul tău condiţiile nu sunt tocmai optime unei evoluţii rapide şi uşoare.

Depui eforturi mai mari chiar şi pentru cele mai banale reuşite, pentru că îţi tai chiar tu, de multe ori, creanga de sub picioare din cauza spiritului critic exagerat. Eşti influenţabil la cuvinte severe şi judecăţi, şi când vezi că atâta lume se opune părerilor tale, începi să-i crezi şi baţi în retragere. Luptă cu aceste stări negative, pentru că eşti mai puternic decât ele, dar dacă te laşi copleşit de povara fricii şi nesiguranţei, nu vei observa nici un progres în carieră. Dacă nu te simţi chiar atât de sigur pe tine, ar fi bine să stai în banca ta o vreme, aşteptând ca lucrurile să ia din nou avânt.

De exemplu, intrarea lui Marte în Peşti pe 12 ianuarie ar putea fi declicul pe care îl aşteptai ca să depăşeşti acest sentiment de frustrare, oboseală, neîncredere şi frică de a face vreun pas. Primeşte-l pe Marte cu braţele deschise ca pe salvatorul tău care-ţi va aprinde din nou motorul obosit…

Bani vin, dar nu te baza pe lucruri ieşite din comun. Poate ceea ce se resimte luna aceasta e o atitudine nouă în faţa banilor, fie că e vorba de şansele tale de a-i câştiga, fie de direcţia în care trebuie să-i canalizezi. Trebuie să ai curaj să investeşti, nu şine banii la ciorap, ci caută idei interesante, noi, prin care să câştigi mai mult în perspectivă. Vei privi altfel banii, diferit decât până acum, deci, dacă priveai banii ca pe un inamic cu care nu reuşeai deloc să ajungi la o înţelegere, fiind mereu de pe poziţii de forţă, de data aceasta îi vei privi cu mai mult respect, ca pe un prieten cu care poţi face echipă.

Dacă îi priveai obsesiv, ca pe singurul tău ţel în viaţă, de acum s-ar putea să descoperi că nu banii sunt cei mai importanţi, ci banii se pot face şi cu o atitudine mai detaşată, fără încrâncenarea de până anul trecut. Se schimbă energia, deci schimbă şi optica banului, pentru că aceasta va lumina şi orizonturile tale financiare.

SCORPION

Nu s-ar zice că luna aceasta bine cu ceva nou în plan sentimental, dar dacă iubeşti liniştea şi monotonia, atunci primeşti exact ce doreşti. Nu se schimbă nimic major în relaţia de cuplu, nici în cea de iubire, dar se restabileşte o binefăcătoare stare de calm şi linişte. Nimic nu mai este dat peste cap, tensiunile dispar, parcă ai mai multă răbdare cu partenerul tău şi el cu tine, deci ce-ţi poţi dori mai mult decât această armonie? Da, poate unele planuri evoluează mult mai lent decât ai fi dorit tu, o fire atât de pătimaşă şi de agitată, dar profită de această stare de calm ce se instalează, pentru că te ajută să priveşti lucrurile mai adânc, mai înţelept, mai pe îndelete. Când eşti împins de la spate de nervi şi de grabă, ştii bine că faci greşeli, or această minunată linişte e exact ce trebuia pentru ca voi doi să reparaţi relaţia.

Priviţi-vă unul pe altul cu calm, cu seriozitate, ca pe un angajament de onorat, ca pe o responsabilitate reciproc acceptată, căci dragostea nu e de joacă. Conţine acum o notă extrem de serioasă, de sobră chiar, semn că trecerea lui Saturn prin zodia ta, până în decembrie 2014, îşi arată acum efectele: te-ai maturizat, ai devenit mai înţelept, mai profund, şi ţine-o tot aşa! Relaţia pe care o dezvolţi acum cere răbdare, timp, investiţii de cursă lungă, o construcţie lentă şi profundă, deci nu pretinde rezultate imediate. Eşti