Horoscopul lunii februarie 2016

horoscopul-luniiBERBEC

Luna aceasta te pui doar pe tine în prim plan, nu prea mai ţii cont de nimeni şi nici nu găseşti tovarăşi care să te sprijine, să te completeze sau măcar să te asculte.Dacă la toate încercările tale de a coopera ţi se răspunde cu nervi sau critici, mai bine te descurci de unul singur. Ba chiar unii vor înţelege greşit atitudinea ta mai retrasă, mai secretoasă, de parcă ar spune că pregăteşti ceva, coci tu ceva acolo, de aceea mulţi te privesc suspicios, de parcă nu au încredere în tine. Nu ţine cont de ei, vezi-ţi de interesele proprii, mergi pe calea ta, chiar dacă nu e pe placul multora, şi atinge-ţi scopurile cu orice preţ. Sunt momente când a fi egoist e obligatoriu, e în interesul propriu, e calea de a ajunge acolo unde doreşti, dar nu fi agresiv cu cei care nu te înţeleg.

Dragostea intră într-un uşor con de umbră spre finalul lunii, poate pentru că nu e un motiv de prea mare bucurie sau preferi discreţia în acest plan. Simţi multe, dar ori nu le spui, ori le ascunzi de restul lumii, pentru că luna aceasta eşti un pic mai greu de pătruns şi de înţeles, de parcă te-ai învălui într-o aură misterioasă. Poate vrei doar linişte, dar poate e mai mult de atât, având ceva de ascuns sau o suferinţă adâncă ce nu te lasă s-o eliberezi, deci fii atent cum te comporţi cu sexul opus. Riscul unor conflicte e cam mare şi mulţi Berbeci sunt acum în pragul unor separări, al unor crize conjugale, al unor situaţii fără precedent în care doar iubirea va învinge. Acolo unde şi aceasta s-a stins, riscul de a se stinge şi relaţia e mare. Ai grijă deci la deciziile cu iz categoric pe care ai fi tentat să le iei la primul impuls, mai ales în prima parte a lunii, pentru că s-ar putea să nu mai poţi repara după aceea.

Munca e cea mai mare preocupare a acestei perioade, de parcă acolo se întâmplă ceva. Parcă sunt nişte lupte de supremaţie, combativitatea se simte la tot pasul, dar nici tu nu eşti mai prejos, fiind gata de orice confruntare. Ai rivali redutabili cu care trebuie să-ţi măsori forţele, tocmai de aceea trebuie să lupţi doar cu armele cinstite. Unii stau la pândă şi abia aşteaptă să te prindă cu mâţa-n sac, de aceea cel mai bine e să-ţi canalizezi uriaşa combativitate spre lupte corecte, cu argumente solide, cu discuţii faţă în faţă. Unii s-ar putea să te acuze că te ascunzi, că fugi de confruntare, că umbli cu cioara vopsită, deci mai bine ieşi la lumină şi spui lucrurilor pe nume. Unii pot fi acum într-un moment cheie în plan profesional, de parcă acum îşi aleg viitoarea carieră sau acum ajung în faza de a da un răspuns ce va sta la baza carierei lor pe ani de zile. Că e o schimbare sau doar o aşezare a apelor după furtună, resimţi totuşi greutatea momentului şi tot ce vrei e să se rezolve toate cu bine, să se restabilească ordinea, să te calmezi şi tu. Pentru că da, stresul îţi suflă în ceafă tot timpul şi el te face să şi greşeşti.

TAUR

De câţiva ani încoace, de când Pluto a intrat în Capricorn, tu eşti supus la câteva examene extrem de serioase care cer de la tine o concentrare masivă de forţe. Aşa se petrece şi acum, pentru că Venus – guvernatorul tău – se va întâlni cu Pluto după un an de zile şi iar este luată la întrebări cu privire la ce a învăţat, ce a acumulat în ultimul an, ce schimbări benefice a decis. Posibil să ieşi bine la examen, de vreme ce şi Jupiter te ajută cu un trigon superb, deci înarmează-te cu tot arsenalul necesar succesului şi fii pregătit pentru a-ţi consolida poziţia, imaginea, succesul. Ai reuşit multe în ultimul an, iar acum poţi demonstra concret unde ai ajuns, ca atare examene vieţii sau chiar examenele de natură profesională pot fi trecute cu succes, pentru că le tratezi cât se poate de serios, conştient că reputaţia ta e în joc.

Şi iubirea face parte din acele examene ale vieţii, pentru că deja de luna trecută o cântăreşti la bani mărunţi, o analizezi cu maturitate şi seriozitate, de parcă ar fi venit vremea unei mari decizii. Trigonul dintre Venus şi Jupiter poate avea efecte benefice şi asupra vieţii tale sentimentale, ca atare – de ce nu? – poate fi momentul în care poţi întâlni persoana potrivită pentru o relaţie adevărată, de viitor, predestinată poate. Caută deci cu atenţie în jurul tău, în caz că eşti singur, sau dacă ai deja pe cineva, priveşte mai serios relaţia, pentru că s-ar putea să o vezi în altă lumină. Ai şi un Marte focos în zona cuplului, care poate avea şi efecte negative (generând tensiuni, lupte, conflicte) dar şi efecte pozitive, pentru că te ajută să devii mai curajos pentru a-ţi apăra punctele de vedere. Totuşi, nu uita că Marte va zăbovi, anul acesta, mai mult ca oricând în ultimii ani (va sta aici până pe 6 martie, şi se va reîntoarce aici între 27 mai – 2 august, ca atare, cumulate, sunt câteva luni pline de pasiune, energie, dar şi tensiune, şi numai de calmul tău depinde cum gestionezi furtunile care stau să înceapă în cuplu. Unii Tauri pot ajunge totuşi, pe parcursul acestor luni, cât timp se află sub influenţa prezenţei lui Marte, chiar pe marginea despărţirilor, deci mare grijă cum te comporţi.

Deşi eşti bine înarmat pentru succes, perioada nu e deloc simplă, cât timp Luna Neagră zăboveşte în zona locului de muncă pe harta ta. Vor fi câteva momente critice în care vei suporta tu cât vei suporta, vei încerca să-ţi controlezi nervii şi energia, dar tot vei răbufni şi se petrece totul pe dos decât ar trebui. Ai trecut multe cu vederea, ţi-ai văzut de treaba ta, ai tolerat cât ai putut, ai făcut sacrificii şi compromisuri luni întregi, dar nimeni nu le-a remarcat, şi tocmai acum, când paharul s-a umplut şi simţi că nu mai poţi tolera şi răbufneşti, abia acum se vede reacţia ta şi toată lumea sare la atac. Nu pune la suflet, tu luptă pentru ceea ce consideri că e corect, dar nu încerca să te justifici. Cu cât rămâi mai discret, cu cât păstrezi discreţia asupra intenţiilor tale, cu atât mai uşor vei trece peste eventuale afronturi, căci unii abia aşteaptă să spui ceva ca să sară la bătaie! Venus va intra pe 17 în zona carierei şi va reuşi să mai aplaneze conflictele şi tensiunile şi să readucă în prim plan buna cooperare, deci ai răbdare să se reaşeze apele… Orice reacţie necontrolată îţi poate crea prejudicii, deci ce ai de făcut? Să tolerezi, să taci şi să-ţi vezi de treaba ta fără a atrage prea mult atenţia.

GEMENI

e simţi ceva mai în largul tău după ce guvernatorul tău, Mercur, şi-a reluat mersul direct încă de luna trecută, iar acum te ajută să sondezi mult mai adânc în lucrurile ascunse, secrete, nevăzute sau să acumulezi mari cantităţi de informaţie. Apucă-te serios de studiu, pentru că ai putea afla lucruri importante pentru viitorul tău. Ba chiar din primele zile ale lunii ai putea primi un pont bun, spus în mare taină (o bârfă, un zvon, o destăinuire), care ar putea să te propulseze mai repede spre nişte scopuri la care ajungeai mai greu, deci stai cu urechile pâlnie la lucrurile spuse în şoaptă.

Planul sentimental nu pare să fie, nici luna aceasta, prea norocos, pentru că Luna Neagră se încăpăţânează să strice multe pe acolo. Neînţelegeri, animozităţi, dispute, dezechilibre pe bandă rulantă, ori din cauza orgoliilor, ori din cauza minciunilor, ori din cauza gesturilor pripite şi nechibzuite, ori din partea ta, ori din partea celui drag… Ai grijă la vorbele în vânt, la spusele într-o doară, la gesturile egoiste şi pripite, pentru că pot strica multe. Eşti vulnerabil în faţa acţiunilor bruşte, fără drept de apel, care te pot lăsa cu gura căscată. Nici nu-ţi dai seama ce ai spus, dar efectele pot fi maxime. Poate norocul tău e prezenţa lui Saturn undeva în zodia opusă şi care nu te lasă chiar să distrugi totul într-un moment de furie sau de nervozitate necontrolabilă, deci, dacă vezi că cineva sau ceva te tot trage de mânecă, ascultă-i sfatul şi las-o mai moale, altfel, dacă laşi furtuna să se dezlănţuie, nimic nu mai poate repara urmările. Da, ai curaj să-i spui partenerului tău de viaţă ce planuri măreţe ai pentru viitor, dar încearcă să ţii cont şi de părerile lui. A face planuri doar după cum îţi doreşti tu, nu înseamnă că faci parte dintr-un tandem, ci laşi egoismul să vă strice armonia. Deci cooperează, discută, vezi şi ce visează cel drag, nu doar ce ţi-ai dori tu de la viitor.

Că-ţi place sau nu, întotdeauna ai ceva de învăţat în plan profesional şi ai să-ţi dai seama şi luna aceasta după un conflict destul de agresiv de idei. Tu o ţii pe a ta, spui că numai tu ai dreptate, dar apare altcineva cu o viziune diferită de a ta, poate şi cu mai multe cunoştinţe în domeniu, care îţi demonstrează că nu ai dreptate. Lasă tonul mai jos atunci când ţi se dau sfaturi, şi recunoaşte că ai ceva nou şi util de învăţat de la alţii. Mai ales dacă eşti trecut de o anumită vârstă, trebuie să admiţi faptul că cei tineri văd lucrurile altfel decât tine şi n-ar strica să îi asculţi, dar greu vei trece peste conflictul dintre generaţii, mai ales la începutul lunii. Spre final de lună, vei mai învăţa să şi taci, să treci cu vederea, să rămâi în banca ta atunci când nu eşti sigur pe situaţie, şi asta te va ajuta mult mai bine decât orgoliile sau agresivitatea. Marte instalat în zona locului de muncă tensionează atmosfera, şi va face asta în mod repetat pe parcursul anului, dar îţi şi dă suficientă energie şi combativitate pentru a lupta pentru victorie, chiar dacă uneori te mai abaţi tu de la reguli şi legi, dar consideri că, în unele situaţii, a fi corect şi bun nu e în avantajul propriu.

RAC

Cu Marte în Scorpion şi cu Neptun în Peşti, în celelalte zodii de apă, eşti stimulat să visezi, să-ţi faci planuri măreţe, să-ţi laşi imaginaţia să zboare, deci ieşi un pic din cotidian şi descoperă frumuseţea vieţii şi pe alte dimensiuni decât pe cele foarte concrete. Tot ce face plăcere inimii şi spiritului, merită aşezat în prim plan, citeşte, meditează, roagă-te, studiază, călătoreşte, sau pur şi simplu creează, pentru că poţi avea acces la o lume mult mai frumoasă dacă treci dincolo de limitele materialului. Când ai citit ultima oară o carte aşa, pentru suflet, şi nu pentru că erai obligat la şcoală sau la serviciu? Dacă ai uitat un pic de inima ta, adu-ţi acum aminte nevoile ei cele mai ascunse, cele mai profunde!

Printre nevoile inimii clar, e şi iubirea, iar tu eşti pasionalul acestei perioade. Marte îţi aprinde călcâiele, te trimite la vânătoare sau te lasă fără replică în faţa unei persoane care te atrage, şi nu a mai trecut pe aici de vreo doi ani. Mai mult, îi place atât de mult în acest sector al cerului, încât, între mai şi august va mai reveni odată, semn că inima ta palpită intens anul acesta., cu şansa unora din cele mai aprinse poveşti de amor. Că e mai degrabă o componentă fizică decât una emoţională, e adevărat, dar nu poţi iubi platonic, la urma urmei. Declaraţiile de dragoste pot fi aprinse în preajma zilei îndrăgostiţilor, încât ai putea fi săgetat de-a dreptul de Cupidon în această lună! Pregăteşte-te să te îndrăgosteşti lulea, dar încearcă să-ţi exprimi sentimentele, nu doar să le ţii în adâncul inimii. Spune-i, contează pentru celălalt să ştie ce simţi. Şi viaţa oficială e cuplu, în căsnicie, cunoaşte acum o activare, chiar dacă aici nu mai e aceeaşi pasiune ca altădată, dar dacă aveţi nişte obligaţii comune, nişte interese care vă leagă, acestea vor deveni principala voastră ţintă de concentrare a forţelor. Primele zile ale lunii pot fi ceva mai dificile pentru cei căsătoriţi, se resimte o oarecare răceală în cuplu, de parcă nu reuşiţi să vâsliţi în aceeaşi direcţie. Poate pentru că unul din voi are ceva probleme la serviciu, nervii se manifestă şi în căsnicie, deci fă un efort să păstrezi echilibrul între carieră şi familie, fără a afecta niciunul din talere.

Cariera e planul cel mai dinamizat al acestei perioade, şi cu bune, şi cu mai puţin bune… Uranus te împinge să mergi mai departe, te îndeamnă să ţinteşti mai sus, să porneşti pe căi îndrăzneţe, dar ceva te trage înapoi, mai ales dacă nu eşti… singur pe pământ, adică mai ai şi o familie care depinde de tine. Tu, singur, poate ai vrea să răstorni munţii, să faci lucruri nemaifăcute, dar când discuţi cu jumătatea ta, nu primeşti laude şi susţinere. Dacă vei aşeza cariera pe primul plan şi vei trece viaţa de familie pe un plan secund, rişti enorm, pentru că cei dragi se vor simţi neglijaţi şi nu-ţi vor înţelege ambiţiile, de aceea e nevoie de multă prudenţă când vorbeşti despre visele tale de ascensiune profesională. Vrei altceva şi poţi mai mult, dar nu întoarce toată lumea pe dos din cauza acestei fantastice dorinţe de schimbare, pentru că partenerul s-ar putea să nu fie şi el sub influenţa aceluiaşi vânt de schimbare, ca şi tine, şi va suferi dacă uiţi de familie. Unii Raci vor fi atât de cuprinşi de ambiţiile profesionale, încât ar putea chiar să-şi abandoneze (sau măcar neglijeze) viaţa de familie pentru a ajunge acolo unde doresc, deci ai grijă unde aşezi tu, distinct, cele două planuri pe lista priorităţilor. Echilibrul e greu de menţinut, dar nu uita totuşi că pentru tine familia e sursa principală de energie.

LEU

Eşti ajutat şi de Uranus şi de Saturn, şi luna aceasta, ambele amplasate în celelalte zodii de foc, chiar dacă zodia ta e goală, fără nici un vizitator astral, eşti totuşi vizat de trecerea Soarelui prin zodia opusă, care te stimulează să faci unele schimbări asupra ta, ca lumea să te vadă cu alţi ochi. Ai şansa de a-ţi face noi prieteni, de a socializa mai mult, de a lua legătura cu lumea prin diverse căi de comunicare, încât e o plăcere pentru tine să ieşi mai mult în lume. Culmea e că, deşi lista de noi prieteni s-ar putea mări, lista cu prieteni mai vechi s-ar putea micşora, pentru că disputele ar putea fi periculoase şi eşti gata-gata să pui punct aici unei prietenii. Ai şi tu orgoliile tale, nu mai gândiţi la fel, te-ai schimbat şi tu, s-a schimbat şi el deci ai grijă cum te comporţi şi cât de tare întinzi coarda în cazul unor discuţii aprinse.

Iubirea are nevoie şi de luciditate, nu doar de fluturi în stomac şi emoţie, deci priveşte relaţia care începe acum sau care se dezvoltă sub ochii tăi cu un soi de detaşare, ca un contabil atent la fiecare detaliu. Dacă vezi şi lucruri care nu-ţi plac, gândeşte-te foarte bine: dacă le treci acum cu vederea şi vor reveni într-o zi în prim plan, oare vei putea să le ignori? Nu uita că ai pretenţii mari deci a te preface că nu vezi acum cine ştie ce fleac doar pentru că eşti îndrăgostit lulea nu înseamnă că peste o lună, două, trei, nu-l vei observa… Culmea e că vezi detalii nelalocul lor, deci ori le repari acum, de urgenţă, ori devii conştient de existenţa lor şi le ţii sub control, dar nu te preface că nu sunt. Învaţă să tratezi iubirea şi prin prisma raţiunii, noroc că inima ta se află acum sub influenţa destul de severă a lui Saturn care nu o lasă să bază aiurea, ci o canalizează în direcţii pozitive.

Nu te aştepta la o cooperare prea bună cu echipa ta de lucru, parcă s-ar fi infiltrat aici o mică piază rea care generează tensiuni, dispute, neînţelegeri aprinse, ba chiar şi un puternic sentiment de repulsie, de aceea te duci la serviciu cu un fel de silă, nu cu simţul răspunderii. Spre final de lună lucrurile se mai liniştesc, de aceea ideal ar fi să te concentrezi la ceea ce ai de făcut fără a avea pretenţii prea mari de la ceilalţi. Nu prea ai pe cine te baza, pentru că cei alături de care lucrai înainte foarte bine par a fi sub influenţa unor energii noi care nu sună tocmai bine: invidie, agresivitate, combativitate, uitând de ceea ce stă la baza unei bune cooperări: dialog paşnic, politeţe, amabilitate, zâmbet, bucurie… Nu te aştepta deci la astfel de daruri la serviciu, mai ales în prima decadă a lunii, când vei lucra cu un soi de frică în spate: frică de control, frică de pedepse, frică de rivali, frică de critici… Tu, un Leu puternic să ai frici? Nu e cazul, ca atare adu-ţi aminte că ai doi aliaţi de foc: pe Uranus şi pe Saturn. Unul te împinge să porneşti şi altul te trage de mânecă la timp ca să le faci pe toate cum trebuie!

FECIOARĂ

Încă de luna trecută simţi că planează peste tine un aer ciudat, care îţi dă impresia că ceva se petrece cu tine, că ceva urmează să se întâmple. Viaţa ta se reorganizează acum, dar la baza acestei restructurări profunde sunt chiar ideile tale, deciziile tale, propriile tale alegeri de viaţă. Poate deja ai luat nişte hotărâri de destin, poate abia le iei luna aceasta, dar gândeşte-te că Nodul Nord şi Jupiter nu s-au mai întâlnit niciodată atât de intim în „ograda” ta, deci ar fi culmea ca evenimentul să treacă fără efecte dintre cele mai profunde. Ai deci curajul schimbării, indiferent de planul în care se resimte ea, şi nu mai diseca firul în patru aşa cum faci uneori. E bine să mai laşi lucrurile să se întâmple şi de la sine, sub mâna providenţei, pentru că nu le poţi tu controla pe toate. Norocul tău e o conlucrare perfectă între creier şi inimă astfel încât poţi lua acum unele decizii foarte bine echilibrate şi cu bătaie lungă, care te vor face să te simţi sigur pe tine şi chiar un pic mai fericit. Spune deci ce ai decis!

Iată planul cel mai dinamic al lunii, mai ales în prima jumătate, pentru că Jupiter, bine amplasat în zodia ta, trimite spre Venus, în trecere şi el prin zona dedicată iubirii, un trigon de toată frumuseţea, ce te poate ajuta să faci ordine prin viaţa ta sentimentală. Dacă ceva nu mergea bine, acum se poate repara totul cu calm şi toleranţă, dacă abia acum întâlneşti pe cineva. Ţi se pare că cel pe care îl iubeşti merită încredere să investeşti energie şi timp în ceea ce se prefigurează la orizont. Nu te grăbi, ia-o încet, pas cu pas, trecând totul prin prisma raţiunii. Nu lăsa doar fluturaşii din stomac să decidă, ci iubeşte cu capul! În căsnicie, lucrurile merg destul de calm, asta pentru că ai preluat tu frâiele relaţiei şi o conduci într-o zonă clară, în care mintea ia cele mai bune decizii. Cât timp reuşeşti să faci totul cu cap, planul sentimental e în siguranţă.

Nu te simţi la fel de sigur la serviciu, acolo planează o atmosferă cam tensionată şi nu te duci la muncă prea încântat sau motivat. Faci totul pentru că trebuie, doar abia spre final de lună îţi va plăcea ceea ce faci. Ai impresia că nu eşti corect remunerat, iar banii pot fi sursa nefericirii tale şi a insatisfacţiilor profesionale. Ai fi tentat să ceri o mărire de salariu, dar ai grijă cum o faci, ca nu cumva riposta să fie una agresivă. Diplomaţia nu prea e atuul tău forte acum, deci s-ar putea să ceri cu un ton cam ridicat, chiar dacă tu consideri că ţi se cuvine, şi asta ar putea crea animozităţi şi mai mari. Ce-ar fi să mai aştepţi câteva luni? Dacă începi să vorbeşti prea mult despre bani cu angajatorii, posibil să naşti o furtună şi mai mare.

BALANŢĂ

Opoziţia dintre Luna Neagră şi Uranus te vizează şi luna aceasta. Clar că e un aspect unicat, cu care nu te-ai mai confruntat înainte, tocmai de aceea nici nu ştii cum să-i faci faţă. Eşti foarte oscilant, te enervezi şi apoi aluneci în apatie, deci e greu să-ţi păstrezi tonusul bun de la o zi la alta. Ai mereu sentimentul că toată lumea are ceva împotriva ta, că eşti judecat pe nedrept, atacat fără motiv, dar uiţi că şi tu poţi fi supărăcios, irascibil, capricios, şi greu se poate înţelege cineva cu tine. fă pace cu tine mai întâi, şi apoi vei face pace şi cu ceilalţi, şi nu-i mai privi pe toţi ca şi cum ţi-ar fi inamici. Poate chiar sunt motive să fii criticat, dar nu prea vezi realitatea.

În prima parte a lunii, îţi asumi cu maximă responsabilitate rolul în gospodărie şi în familie, pentru că aşa consideri tu că-ţi poţi demonstra iubirea. După 17 februarie, devii mai preocupat de viaţa de cuplu, adică de sufletul tău, dar pui mare preţ pe prietenia care vă leagă, pe dialogul reciproc şi armonios care se leagă, pe cooperare şi reciprocitate. Ce-i drept, ceva nu mai merge chiar aşa de bine în doi de la o vreme, de când Luna Neagră a intrat în casa ta, dar încearcă să nu-l iriţi mai mult decât trebuie. Orice nimic poate arunca în aer liniştea din cuplu şi poţi fi criticat sau atacat dur de partener pentru orice abatere de la regulă. Cât timp faci totul just, legal, corect, fidel, ca la carte, nimic nu te poate atinge, dar dacă uiţi pentru o zi să faci lucrurile cinstit, imediat apare şi furtuna. Totuşi, spre final de lună, pui mai mult accent pe latura senzuală a iubirii – probabil ziua îndrăgostiţilor îţi amplifică dorinţa – şi cât timp eşti tandru şi iubăreţ, oferi şi primeşti gesturi de răsfăţ la modul fizic al iubirii, totul se repară ca prin farmec, deci nu uita să mai fii, din când în când, dulce, tandru, pisicos, intim, pasional.

Îţi vezi de treabă la modul cel mai serios, dar o faci cu un soi de discreţie, taci şi faci, de parcă ai pregăti ceva în umbră. Nu vrei să spui altora ce ai de gând, şi bine faci, deci construieşte-ţi strategia în cele mai mici amănunte şi abia după aceea fă-o cunoscută. Poate te bate gândul să-ţi cauţi alt loc de muncă, dar caută în linişte cu răbdare, atent la toate amănuntele, sau poate îţi vezi de sarcinile de serviciu cu o nevoie mai mare de izolare, de linişte, făcând totul cum crezi tu că e mai bine, pentru că nu eşti mulţumit de cei pe care-i ai în preajmă. Vor fi momente când cooperarea mai mult încurcă sau strică, pentru că nici tu nu eşti foarte cooperant, dar nici tovarăşii tăi de muncă nu sunt dispuşi să asculte alte opinii, ca atare luptele de orgolii nasc tensiuni intense. Nu scapi fără vreo dispută şi luna aceasta…

SCORPION

Marte e în curtea ta şi luna aceasta şi cum să nu te simţi plin de vervă şi de energie pentru a te apuca de proiecte de zile mari când însuşi guvernatorul tău e cu tine? E ca şi cum ai avea cel mai mare şi puternic aliat pentru a te implica în acţiuni complicate, dificile, cu un consum imens pe toate planurile, dar vei face faţă cu brio oricât de greu ar fi. În prima jumătate a unii, ai mereu senzaţia că familia nu ţi-e aproape cu adevărat, că nu sunteţi pe aceeaşi lungime de undă, lucrurile devin mai dinamice datorită lui Jupiter, care trimite şi spre Marte, şi spre Pluto, cei doi patroni zodiacali ai Scorpionului, aspecte bune, care te ajută să te organizezi mai bine, să te concentrezi mai eficient la tot ce ai de făcut, deci nu sta: io taurul de coarne şi porneşte ceva major, chiar ceva cu un oarecare factor de risc, spre care altădată nu aveai curaj să dai startul.

Nu te simţi apreciat aşa cum ai vrea în plan sentimental, ai mereu senzaţia ori că cel drag îţi controlează fiecare pas, că îţi limitează libertatea, că nu-ţi observă sau laudă meritele sau calităţile, ori chiar tu eşti cel cârcotaş căruia nimic nu-i convine la cel drag, devenind mai gelos, mai posesiv, tratând persoana iubită ca pe un bun care îi aparţine. Evită această atitudine egoistă, pentru că nu face bine relaţiei. Sunt momente când aluneci spre visare, laşi imaginaţia să zboare, or realitatea e cu totul altfel decât crezi şi într-o zi va ieşi la iveală, descoperind în ce balon de săpun te-ai refugiat. Viaţa de cuplu e totuşi importantă luna aceasta, comunici mult cu cel drag, aveţi discuţii foarte serioase, existenţiale chiar, iar norocul tău e optimismul, entuziasmul cu care priveşti spre viitor, fără a te lăsa intimidat de greutăţi, de griji, de problemele inerente în orice cuplu. Nu le lua la bani mărunţi, găseşte-te soluţii practice cât mai repede şi nu te opri din cauza lor. Minunatul trigon de pământ pe care îl face Venus cu Jupiter luna aceasta susţine excelent proiectele de durată şi de viitor în căsnicie, deci stai de vorbă cu jumătatea ta şi puneţi ţara la cale la modul cel mai curajos. Vor mai fi şi momente când fiecare o va ţine pe a lui şi va tăia celuilalt elanul, dar merită să alegeţi acum un sens nou la care să vă aduceţi contribuţia pas cu pas, cu răbdare, comunicând permanent, schimbând opinii, completându-vă reciproc.

Luna trecută resimţeai influenţele nefaste ale unui aspect unicat ce vizează şi acum sarcinile tale de zi cu zi de la serviciu, pentru că Luna Neagră, instalată într-o zonă cam sumbră, cam sensibilă, formează o opoziţie dificilă cu Uranus, ceea ce tensionează la maximum relaţiile de serviciu şi treburile de zi cu zi de la locul de muncă. Presimţi că au loc jocuri de culise, auzi bârfe mârşave, se iscă neînţelegeri şi animozităţi, poate şi unele gesturi incorecte care vor ieşi la un moment dat la lumină, deci, ştiind că eşti ori ţinta unor astfel de atitudini, ori sursa care le generează, fii foarte atent cum îţi desfăşori activitatea la serviciu. Un cuvânt nepotrivit, o judecată incorectă, o minciună cusută cu aţă albă îţi pot crea mari prejudicii de imagine sau poţi cauza tu altora mari probleme. Foloseşte-te de energicul Marte din zodia ta care te ajută să porneşti proiecte de zile mari, dar ai grijă la reacţiile necugetate, pentru că Marte te poate împinge şi spre direcţii riscante.

SĂGETĂTOR

Ţie ar trebui să-ţi meargă toate din plin datorită conjuncturii astrale care te îndeamnă la acţiune, la decizii majore, la proiecte curajoase de durată, deci numai de tine depinde încotro investeşti aceste resurse minunate. Eşti ajutat excelent şi în carieră, poate şi în iubire, oarecum, şi în afaceri sau finanţe, dar e nevoie aici de ceva care să îmbine încrederea maximă în propriile idei şi decizii, curajul de a le da drumul, chiar dacă nu toată lumea le aplaudă, răbdarea de a aştepta rezultatele. Pune-ţi toată pasiunea, toată energia creatoare, toată energia într-un sens constructiv cu bătaie lungă şi roadele vor fi mai mult decât excelente, dar nu uita cuvântul esenţial în această situaţie: răbdare!

Iubirea poate fi privită din două unghiuri luna aceasta: ori merge excelent, ori merge dezastruos, numai de tine depinde în ce direcţie învârţi girueta. Poate că eşti plin de dorinţe, de pasiune, de chef de a iubi şi de a seduce, dar s-ar putea ca efectele jocului tău să nu fie dintre cele mai plăcute încât, ori tu, ori ţinta pasiunii tale aţi putea avea de suferit. Nu te juca aşa cu iubirea, pentru că eşti neatent, impulsiv, te aprinzi repede şi te stingi la fel de repede, deci nu priveşti iubirea prea serios. Ocazii se vor ivi, dar nu le tratezi aşa cum ar merita: ori le vezi doar ca pe nişte posibile noi „victime” ale săgeţilor tale amoroase, ori nu sunt de viitor, pentru că ceva lipseşte pentru a da şanse relaţiei să evolueze. Lipseşte comunicarea, prietenia, cooperarea, modul similar de a privi lucrurile, de parcă ar fi doar atracţie şi atât, ca atare, dacă începi acum o aventură, nu prea duce departe.

Cariera este însă punctul culminant al acestei perioade. Jupiter, patronul tău, bine amplasat în zona dedicată imaginii profesionale te pune în faţa unei alegeri de zile mari. Poate ai rătăcit ani de zile pe căi lăturalnice, lucrând în domenii care nu rezonau cu dorinţele tale, dar acum eşti destul de motivat şi pus în faţa unei decizii. Trebuie să ai curajul schimbării, chiar dacă vor fi momente când îţi va fi frică până şi ţie de noi începuturi sau de schimbări de macaz, de care eşti conştient că vor dura mai apoi luni sau ani sau poate toată viaţa! Efectele se vor simţi inclusiv la nivel financiar, chiar dacă acum, pe moment, ai putea trece printr-un mic cutremur prin portofel. Răbdare, deci!

CAPRICORN

Saturn, guvernatorul tău, e destul de bine stimulat să-şi manifeste energiile, dar le resimţi cumva subtil, în dimensiuni invizibile. Te simţi sigur pe tine, ai sentimentul că direcţia în care mergi sau în care vrei să porneşti, e bună şi va avea efecte de bun augur, deci momentul este bun pentru a te implica într-o activitate care te reprezintă şi care e pe placul tău. Venus trece şi ea prin zodia ta, ceea ce te ajută să vezi viaţa într-o notă mai frumoasă, mai luminoasă, ba chiar şi cele mai dificile hopuri (de care oricum nu scapă nimeni) vor fi trecute mult mai uşor datorită acestei energii pozitive care te învăluie. Eşti conştient că toate aceste lecţii pe care ţi le predă viaţa zi de zi au rostul lor şi ai numai de învăţat din ele, de aceea îţi asumi rolul cu responsabilitate şi cu inima deschisă.

Iubirea e în centrul atenţiei de vreme ce însăşi planeta iubirii e în vizită prin zodia ta. Acolo se va întâlni, ca în fiecare an pe vremea aceasta, cu Pluto, o planetă serioasă şi severă, deci să nu te mire că au loc acum evenimente cu un iz oarecum sobru, care cer de la tine seriozitate responsabilitate, realism, calm. Stai de vorbă cu persoana iubită şi discutaţi despre relaţia voastră cu maximă încredere, dar aceste discuţii pot avea uneori şi conotaţii agresive. Disputele casnice nu lipsesc, de multe ori de la fleacuri, pentru că nu ajungeţi uşor la un consens şi de la o banală neînţelegere pe marginea unui nimic domestic până la ceartă nu mai e mult. Fii cât se poate de tolerant şi învaţă să taci atunci când trebuie. Pentru mulţi Capricorni perioada e destul de fragilă în plan sentimental şi conjugal, tocmai de aceea trebuie să-ţi aduci aminte de vremurile voastre frumoase, de momentele de tandreţe de demult, de cum vă făceaţi curte unul altuia cândva, de cât de frumoasă a fost perioada cuceririi, şi readu ceva din acele vremuri la lumină. Trigonul format de Venus şi Jupiter de luna aceasta – un eveniment rar, care nu a mai implicat de multă vreme zodia ta – te ajută să reaprinzi flacăra iubirii, interesul dintre voi, să reparaţi ceea ce nu merge, să daţi la o parte fricile şi suspiciunile. Pentru unii, poate fi chiar un moment capital în iubire, de parcă îşi schimbă modul de a privi relaţia!

Îţi vezi de sarcinile de zi cu zi la serviciu cu multă seriozitate, te concentrezi asupra lor şi reuşeşti să le duci repede la îndeplinire. Faptul că Mercur şi-a reluat mersul direct (după retrogradarea de luna trecută) te poate ajuta să reîncepi cu alt tonus unele planuri care nu au mers tocmai bine în ultima perioadă. Ai revizuit unele aspecte, ai descoperit unde se ascundeau erorile sau hibele şi acum eşti mult mai edificat în privinţa sarcinilor tale. Ştii mai bine ce ai de făcut şi te implici cu seriozitate. Totuşi, deşi ai multe de făcut, parcă tot nu te simţi apreciat aşa cum ar trebui sau poate chiar tu abordezi o atitudine fragilă, temătoare, de parcă nici tu nu eşti decis încotro să mergi. Oscilezi, spui ba da, ba nu, şi aceste capricii pot naşte dezechilibre în carieră, ca atare învaţă să ai mai multă încredere în deciziile tale, în bagajul tău de cunoştinţe, în experienţele acumulate.

VĂRSĂTOR

E vremea ta, vremea când Soarele îţi aprinde motorul şi te ajută să străluceşti, să ieşi în evidenţă, să reuşeşti în tot ce-ţi doreşti, deci hai, curaj, fă un pas în faţă şi arată ce poţi. Ce-i drept, sunt momente când Uranus, guvernatorul tău cel entuziast, îşi mai pierde din energie şi mai degrabă îţi pune beţe în roate, dar trebuie să ai curaj să spui ce gândeşti, altfel vei fi de multe ori răstălmăcit sau criticat pe nedrept. Dacă nu au curajul răspunderii, se vor găsi mulţi să te judece aşa cum, de fapt, nici nu meriţi.

Venus intră în zodia ta pe 17, ceea ce sună bine, pentru că devii mai convingător în exprimarea sentimentelor, mai dornic de distracţie, de aventură, de iubire. Poate doar la începutul lunii să existe unele hopuri în plan conjugal, de parcă la tot ce spui partenerului de viaţă că îţi doreşti de la voi, de la relaţie, de la viitorul vostru, primeşti ori numai afronturi, ori o tăcere pe care nu ştii cum s-o interpretezi: ascunde ceva rău sau anunţă un cutremur în cuplu? Nu te aştepta ca partenerul de viaţă (mai ales dacă e o fire agresivă, orgolioasă, dominantă) să ţină cu tine luna aceasta, deci te poţi aştepta la câteva momente generatoare de certuri şi totul doar pentru că nu vă puteţi pune de comun acord cu privire la sensul anumitor proiecte comun. Sau, şi mai şi, nici nu aveţi nişte proiecte comune care să vă lege acum, de parcă aţi vâsli fiecare în altă direcţie. Adu-ţi aminte de cooperare, de dialog, de prietenie, de reciprocitate, pentru că dacă fiecare o ţine pe a lui, sigur iese c