Horoscopul lunii decembrie 2015

horoscopul-luniiBERBEC

Încă de luna trecută, nu te simţi tu chiar în apele tale, motivul fiind aspectul unicat în care este prins Marte, guvernatorul tău, şi care te face să te comporţi ciudat. Reacţiile tale pot fi vehemente. Şi aşa eşti tu impulsiv şi agresiv, dar de data aceasta parcă depăşeşti limitele, alunecând spre un comportament dificil. Îţi eliberezi nervii pe oricine, sari la harţă şi la micile reproşuri care vin de la ceilalţi, tu sari şi mai şi, încât ar fi bine să stai în banca ta luna aceasta. Dacă ai folosi acest aspect în sens pozitiv, canalizând ambiţia şi dorinţa de victorie spre ceva benefic imaginii tale, ai face o mare schimbare în viaţa ta, în modul tău de a fi, eliminând aspecte care nu te onorează, deci gândeşte-te ce nu-ţi place la tine şi fă ceva să le elimini, repari, schimbi cât mai repede.

Vorbeşti cu persoana iubită despre lucrurile serioase ale vieţii, despre destin, despre viitor, despre principiile şi convingerile fiecăruia, despre ce pretenţii aveţi amândoi de la viaţă, şi descoperiţi că aveţi foarte multe lucruri în comun ce merită transformate în motorul principal al relaţiei voastre. Vedeţi la fel de serios relaţia voastră şi vă concentraţi mai atent asupra planurilor voastre. Sunt şi lucruri care nu sună chiar realist, ci mai degrabă sunt înconjurate într-o aură de iluzie, dar şi iluzia are rolul ei în iubire şi te laşi furat de ea, chiar dacă uneori ţi-e frică de ce se poate ascunde în spatele ei. Relaţia de iubire care se clădeşte acum sub ochii tăi are mari şanse să dureze, să se clădească pe un teren solid, dar mai e cale lungă până la succes.

Totuşi, prin cuplurile căsătorite, în relaţia cu partenerul de viaţă, trece furtuna şi nu e deloc o atmosferă armonioasă şi benefică iubirii. Se nasc tensiuni, lupte pentru supremaţie, încercări de dominare, crize de personalitate şi de egoism, tendinţe de a tăia aripile celuilalt, de a vă impune unul în faţa altuia prin agresivitate, deci fii atent până unde întinzi coarda. Cum este un aspect unic pentru tine, te poţi aştepta la efecte majore, grave chiar, dacă relaţia de cuplu se afla deja pe marginea prăpăstiei. Ţi se cere enormă toleranţă şi, cum nu o prea ai în această perioadă, riscul de a turna gaz pe foc şi a strica armonia e mare! Unele cupluri, deja şubrezite, pot ajunge la concluzia că singura soluţie e… despărţirea.

Treaba merge bine la serviciu, îţi asumi cu seriozitate şi hărnicie tot ce ai de făcut. Toată energia ta se duce înspre proiectele în desfăşurare, cu atât mai mult dacă te ocupi de lucruri măreţe, de care depind chiar imaginea şi reputaţia ta profesională. Colaborarea nu prea merge bine la serviciu, şi tu te opui des părerilor celor din jur, dar şi alţii stau gata de atac, încât atmosfera poate fi tensionată la serviciu, conflictele între rivali, între colaboratori, atitudinea ostilă între superiori şi subalterni se resimte la tot pasul, tocmai de aceea trebuie să acorzi mare atenţie tonului. Ai putea fi prea dur în exprimare, ceea ce poate deranja multă lume care îţi stă prin preajmă. Unii nu merită criticile şi reproşurile tale, ca atare îndulceşte dialogul!

TAUR

Venus, guvernatoarea ta, e aproape toată luna în zodia diametral opusă ţie, de aceea te vei comporta ciudat, aşa cum tu nu eşti de obicei. Eşti mai nervos, mai răutăcios, mai egoist, încât nici ţie nu-ţi vine a crede că ai asemenea atitudine, dar această poziţie poate fi şi una generatoare de energie din belşug, ca atare foloseşte-te de resursele imense de energie pe care le-ai putea primi, canalizându-le în direcţii în care chiar ai nevoie de ambiţie, de zel, de dorinţa de a câştiga în faţa adversarului.

Nu e o noutate faptul că Jupiter şi Nodul Nord stau încă prin zona iubirii pe harta ta, ceea ce naşte o senzaţie aparte: stau ca pe ghimpi, de parcă presimţi că ceva ciudat, nou, special urmează să se întâmple. Parcă ai presimţi că nu va trece multă vreme şi iubirea mult căutată va bate la poarta ta, şi deja o cauţi cu multă atenţie. E ca un fel de pregătire a terenului, pentru că e posibil ca acum să fie doar senzaţia că ceva urmează să se întâmple, nu neapărat şi evenimentul cu pricina, dar te simţi bine sub această aşteptare plăcută…

În cuplurile deja închegate, căsătorite, lucrurile nu mai stau la fel de plăcut, pentru că acolo apar conflicte casnice de la cele mai banale motive. Treburile de zi cu zi pot fi sursa celor mai aprinse neînţelegeri, investind în ele mai multă energie decât ar fi nevoie. Bărbatul din cuplu poate deveni recalcitrant, pentru că poate cere socoteală partenerei sale că nu i se respectă nevoia de libertate, dar el uită că are nişte sarcini de rezolvat înainte de a-şi obţine dreptul la libertate personală. Dacă şi-ar îndeplini sarcinile, totul ar fi merge mult mai bine în cuplu. Implică-te în ceea ce-ţi revine şi totul va fi perfect, şi nu uita să torni în relaţia de cuplu mai multă pasiune, mister, seducţie, sex-appeal, toate au rolul lor în menţinerea vie a flăcării care vă uneşte.

În primele zile ale lunii e agitaţie mare la serviciu, pentru că ai multe de rezolvat, dar nu toate sunt sarcini pe placul tău. S-ar putea să te duci la serviciu cu stres, cu nemulţumire, ori pentru că ai pretenţii mai mari de la tine, ori pentru că ţi-e frică de impresia pe care o laşi. Nu e tocmai cea mai benefică atmosferă la locul de muncă, planează în aer competiţia, tensiunea, lupta pentru supremaţie. Nici tu nu te laşi mai prejos, te lupţi pentru ceea ce consideri că ţi se cuvine, dar nu vei obţine uşor, uneori rivalii sunt mai puternici.

Consideri că e reputaţia ta în joc şi faci tot ce-ţi stă în putere pentru a da la o parte obstacolele puse de ceilalţi, şi lupţi pentru cariera ta. Ambiţia aceasta se menţine toată luna, ceea ce te miră şi pe tine, nu pentru că nu ai fi atât de ambiţios din fire, ci pentru că vezi că eforturile tale au efect, şi reuşeşti, încetul cu încetul, să obţii ceea ce doreşti. Nu te lăsa, acum înving cei puternici, cei care nu se lasă dominaţi de autoritatea altora, de cei care vin în faţă cu lucruri noi. Simţi atmosfera acestei luni ca un vânt de schimbare, ca pe un imbold la revoluţie, în care simţi nevoia să rupi zăgazul şi să te eliberezi de ceea ce nu-ţi face bine: un şef care nu ştie să te aprecieze, un proiect care ţi-a tăiat toate perspectivele, un job restrictiv, o profesie care nu ţi se potriveşte, pentru că da, acum ai curajul aproape nebun de a rupe barierele şi a te elibera de ceea ce nu e pentru tine.

GEMENI

Prezenţa lui Marte şi a lui Venus în Balanţă, te încarcă de energie pozitivă, de bucurie, pe care le poţi investi în plan sentimental, dar Venus pleacă repede din acest sector al cerului şi-l lasă pe Marte să se manifeste. Dar el se simte prins în corzi de planete destul de dificile, care pot strica ceea ce Venus a reuşit să picure în inima ta. Marte în combinaţie cu Uranus şi Lilith încep să mai strice câte ceva: apar conflictele, dezechilibrele, situaţiile tensionate, ba poate chiar şi suferinţele din iubire, totul având la bază o stare de tensiune fără precedent. Demult nu ai mai avut asemenea stare ciudată, tocmai de aceea trebuie s-o gestionezi cu multă toleranţă şi răbdare.

A te lăsa furat de flacăra pe care Marte şi Luna neagră le pot aprinde, nu înseamnă că te îndrăgosteşti lulea, ci că poţi pârjoli şi ceea ce era frumos. Stai departe de ispitele sentimentale, de tendinţa de a răspunde dur şi autoritar partenerului, de crizele egoiste de personalitate, pentru că trece o mică piază rea pe lângă inima ta şi urmările sale nu vor fi deloc plăcute. Cineva va avea de suferit din cauza acestei atmosfere apăsătoare: ori inima ta, ori a celui care va fi „ars” de flacăra pasiunii, ori… partenerul tău oficial, deci se poate naşte de aici şi un triunghi sentimental pe care nimeni nu şi-l doreşte. Adu-ţi aminte de angajamente, de promisiuni, de lucrurile serioase asumate în cuplu şi aşează-le pe el în prim plan.

Pentru cei căsătoriţi, se simte un aer mai special, deoarece conjuncţia dintre Soare şi Saturn e un eveniment rarisim şi are loc acum după aproape 30 de ani! Ultima oară când cele două planete se întâlneau în zona căsătoriei se întâmpla înainte de 1989, deci momentul nu poate trece neobservat. E vremea să iei decizia serioasă de a te căsători, dacă n-ai făcut-o deja, de a-ţi lua angajamente solid faţă de jumătatea ta, de a repara situaţii mai vechi în cuplu, de a restabili adevărul şi liniştea (chiar şi printr-un divorţ, pentru unii, dacă asta înseamnă dreptate), ca atare poate fi o perioadă cu totul specială în cuplu, aducând ceva nou: un bagaj nou luat de bună voie în spate şi dus mai departe pentru op viaţă în doi liniştită şi justă.

Lucrurile merg greoi în carieră, de parcă nu reuşeşti să fii corect înţeles. Aşteaptă-te la unele dispute aprinse cu şefii sau cu unii colaboratori ce provin din incapacitatea ta de a explica foarte coerent ce intenţii ai. S-ar putea să-ţi fie interpretate greşit şi să depui mari eforturi pentru a demonstra ulterior că ai avut dreptate. Fii sigur că sunt alţii mai puternici decât tine care vor umbla cu cioara vopsită pentru a fi cu un pas înaintea ta, dar ei apelează la aceste tertipuri care seamănă cu un balon de săpun ca o magie de scurtă durată, la fel ca în Cenuşăreasa, şi vraja se risipeşte la miezul nopţii. La fel şi la ei: poate pe moment obţin o victorie împotriva ta, dar pentru că ei nu au apelat la cele mai corecte instrumente, adevărul va ieşi la iveală şi de data aceasta adevărul e la tine. Deci nu te abate de la reguli şi legi, şi vei vedea că în final succesul tot ţie îţi revine, chiar dacă acum e în mâna adversarului. Nu pentru multă vreme, aşadar, luptă! Visele tale de natură profesională se împlinesc, dar mai ai încă multe de învăţat până acolo.

RAC

Iubirea îţi dă târcoale luna aceasta şi te face să arzi, pentru că da, e vorba de pasiune aici. Şansa de a te îndrăgosti lulea e mare, dar numai de tine depinde dacă o laşi să te zăpăcească sau o controlezi tu pe ea. Cel mai mare risc e să te îndrăgosteşti de altcineva decât de persoana cu care eşti de ani de zile, şi acest lucru poate fi periculos, pentru că cineva va avea de suferit din acest triunghi. Deşi nu pare să fie chiar iubirea vieţii tale, ci mai degrabă un foc de paie, e suficient de puternic pentru a-ţi pârjoli sufletul şi a-ţi da liniştea peste cap. Încearcă să faci ordine în inimă, pentru că ai putea pierde lucruri deja bine înrădăcinate, care au un trecut, care păreau să meargă bine, şi asta doar din cauza unor fluturi în stomac ce pot dispărea totuşi repede. Adu-ţi aminte de angajamentele asumate, de rolul pe care îl joci tu în cuplu, pentru că nu merită să dai peste cap totul din cauza unor senzaţii de moment, şi vei ajunge şi tu la această concluzie când vei vedea că se complică lucrurile.

Munceşti cu sârg la serviciu, pui accent pe colaborare şi reciprocitate, vei cere des părerea altora şi poţi primi sfaturi utile. În zona locului de muncă se vor întâlni luna aceasta, după 20 şi ceva de ani de peregrinări separate pe zodiac, Soarele şi Saturn. Ultima oară când cele două planete se întâlneau în acest sector al cerului era înainte de 1989, deci dacă eşti tânăr, nu ai mai avut parte de aşa ceva niciodată. Evenimentul astral poate genera auspicii cu totul aparte pentru a găsi un job bun, pentru a descoperi locul de muncă cel mai potrivit pregătirii tale, de a te înscrie la un curs sau la o facultate ce te va duce mai apoi, încet, spre cel mai bun şi mai sigur nivel în carieră.

Apucă-te serios de lucru şi de învăţat, pentru că eşti pe drumul cel bun – deşi lung – spre succes. E momentul cel mai bun pentru o mare schimbare de proporţii prin care dai dovadă de curaj şi ambiţie, descoperind că poţi mai mult, că vrei mai mult, că meriţi mai mult şi nu trebuie să accepţi nici rutina, nici plafonarea, nici obişnuinţa. Ia taurul de coarne şi ţinteşte mai sus, pentru că se poate şi mai bine de atât, dar e nevoie de curaj şi concentrare!

LEU

Te simţi bine cu tine însuţi luna aceasta, ai o părere bună despre tine, eşti dornic să ieşi în evidenţă şi să arăţi lumii cât de serios, de bun, de matur eşti în diverse privinţe. Ai un sentiment aparte când te priveşti în oglinda sufletului, şi-ţi spui că eşti un om demn de laudă, de apreciere, nu e deloc laudă de sine aici, ci e vorba de stimă de sine, de o senzaţie rară prin care îţi dai seama, finalmente, că eşti pregătit, că eşti bun în poziţia pe care o ocupi, că eşti aşa cum ţi-ai dorit. Se va vorbi despre tine în diverse medii şi poţi fi dat de exemplu pentru felul matur de a te implica în toate.

Iubirea este planul care primeşte acum toată această energie aparte de care vorbeam. Saturn şi guvernatorul tău, Soarele, se vor întâlni pentru prima oară în ultimii 20 şi ceva de ani în zona dedicată iubirii, ca atare nu poate fi vorba decât de senzaţii speciale şi profunde, de care nu ai parte chiar în fiecare zi! Sunt mari şanse să cunoşti pe cineva care să-ţi inspire încredere, respect, dorinţa de a forma un cuplu solid, de perspectivă, sau, dacă ai deja un astfel de om alături de tine, să ai tot mai mari speranţe că relaţia voastră tinde spre cel mai înalt şi promiţător nivel: spre o viaţă în doi pentru totdeauna alături.

Gândeşte-te că nu ai mai avut parte de un astfel de aspect planetar de dinainte de 1989, ca atare, dacă ai deja o vârstă, poţi simţi acum ceva cu totul special, care te încântă, îţi dă aripi şi îţi aprinde călcâiele, îţi inspiră curajul de a iubi din nou, iar dacă eşti foarte tânăr, te arunci în iubire cu încredere deplină în cel din faţa ta. Doar în cuplurile deja oficializate, căsătorite, pot apărea tensiuni, bărbatul din cuplu fiind cel recalcitrant, pus pe harţă, agresiv în discuţii, deci el ar trebui să acorde cea mai mare atenţie dialogului cu jumătatea sa, ca să nu strice totul într-un moment de nervozitate, impulsivitate sau revoltă personală.

Acea stare de irascibilitate care se resimte în comunicare poate avea repercusiuni grave şi asupra obligaţiilor de serviciu. Ai tendinţa de a răspunde dur la ce ţi se spune să faci, să nu accepţi autoritatea sau sfaturile altora, de a-ţi impune doar propriul punct de vedere cu un dram de agresivitate crescută. Ori de câte ori cineva vrea să-ţi dea un sfat bun, tu ăl respingi, poate din orgoliu, poate pentru că nu ai nevoie de acel sfat, dar dacă tot te opui, fă-o cu înţelepciune şi amabilitate, nu cu nervi! Totuşi, dac ai ocazia de a te apleca asupra unui proiect nou, de la care ai speranţe mari şi frumoase, pui mult suflet şi te concentrezi cu adevărat, conştient că e cale lungă până la roadele finale, dar ai deplină încredere că vor fi bune. Începe cu curaj ceva nou, care îţi place, dar nu refuza ideea că mai ai încă multe de învăţat pe parcurs, nu le ştii chiar pe toate.

FECIOARĂ

Nu de mult, tu erai în centrul atenţiei astrale, dar acum lucrurile s-au mai liniştit în curtea ta. Rămân în continuare acolo, de strajă, Nodul Nord şi Jupiter, care îţi dau ţie impresia că tot ce se petrece acum în viaţa ta are conotaţii speciale, de destin, de parcă însăşi providenţa te pune în faţa unor evenimente capitale. Totul va culmina undeva la începutul anului viitor cu un moment decisiv prin care poţi da alt curs întregii tale existenţe, dar acum ai un presentiment ciudat cu privire la ce se va întâmpla curând. De altfel, s-ar putea ca exact planul pe care ţi-l pui în gând de Revelion, la trecerea dintre ani, să fie direct legat de acel moment care se apropie vertiginos şi care îţi poate schimba viaţa, deci ai grijă ce-ţi doreşti, că s-ar putea să primeşti.

Orice final de an, de câţiva ani încoace, ţie îţi reaprinde scântei în inimă, poate cu scopul de a anima ceva în viaţa sentimentală aflată în impas, poate cu dorinţa de a schimba ceva major în perioada următoare, ca atare, perioada de dinaintea Anului Nou, e bună pentru a privi dragostea cât se poate de serios, trasând o strategie pe termen lung. E un moment bun şi pentru a începe o relaţie nouă, solidă, cu mari şanse să dureze, sau poate chiar, la trecerea dintre ani, discuţi cu persoana iubită despre o viitoare căsătorie.

Cu Jupiter în zodia ta, de ce n-ar fi vorba chiar de acel moment decisiv despre care tocmai vorbeam anterior? În cuplurile deja legate, vechi, care au deja o istorie comună, pot ieşi acum la iveală aspecte pe care le credeai uitate sau bine ascunse, dar descoperi că te-ai amăgit singur. E vremea să discuţi cu cărţile pe masă, cu maturitate şi seriozitate, cu jumătatea ta, pentru a recunoaşte adevăruri, pentru a nu mai ascunde praful sub preş, pentru că, mai devreme sau mai târziu, orice iluzie se risipeşte şi iese la lumină adevărul gol-goluţ. E vremea unor confidenţe, să recunoaşteţi amândoi ce nu e perfect între voi şi să luaţi măsurile necesare pentru a redresa situaţia.

Tensiunea perioadei se resimte şi când vine vorba de obligaţiile de serviciu, pentru că senzaţia care planează toată luna e aceea că există cineva în umbră care te urmăreşte, te pândeşte, vrea să-ţi ia ce ţi se cuvine sau să-ţi pună la îndoială valoarea. Pentru că eşti vulnerabil, ai putea chiar să-i crezi pe alţii care vin cu critici şi argumente împotriva părerilor tale, dar nu ar trebui să te laşi învins. Ceri care sar la atac în această perioadă o fac din invidie, pentru că, în sinea lor, îţi recunosc superioritatea şi valoarea şi cei care nu au cu ce te da jos de pe piedestal, preferă să denigreze. Dar pentru că vezi că unii stau cu ochii pe tine, n-ar trebui să te sperie, ci dimpotrivă: să-ţi amplifice şi mai tare stima de sine şi sentimentul de valoare personală net superioară. Doar cei valoroşi intră aşa în colimatorul celor agresivi, iar tu eşti printre aceştia!

BALANŢĂ

Te simţi bine în primele zile ale lunii, cât timp Venus, guvernatoarea ta, e la ea acasă în propria ta ogradă. Ai încredere în tine, îţi place de tine, ai o părere bună despre tine, şi asta te poate ajuta pe multe planuri. Degaji şarm, sex-appeal, frumuseţe, arăţi bine şi te simţi bine, şi cu asemenea atu, intri în ultima lună a anului cu un tonus bun, vesel, optimist. În fond o aştepţi de vreun an pe Venus la tine acasă, deci profită de vizita ei din plin chiar dacă pe 5 decembrie pleacă! Rămâi în centrul atenţiei totuşi, pentru că Marte şi Luna neagră sunt încă acolo, şi ele te fac mai capricios, schimbător, ai toane mari, nervi, hachiţe, nu reuşeşti să-ţi păstrezi calmul iar de linişte de la alţii nici nu poate fi vorba.

Marte e în zodia ta şi intră într-un conflict rarisim cu Uranus din zodia opusă. Astfel de aspect a mai avut loc şi acum vreo 2 ani, dar atunci Marte nu era urmărit de Luna Neagră, aflat în coasta sa, pur şi simplu, ca atare această combinaţie astrală sună tensionat, dificil, riscant chiar pentru unele cupluri. Dacă nu e vorba de despărţiri de cupluri, atunci te poţi aştepta la finalizarea vreunei colaborări, ruperea vreunui contract sau asocieri, dar cum şi cuplul este tot un parteneriat, şi căsnicia poate fi sensibilizată pentru unii. Bărbaţii nu se simt bine în pielea lor în cuplu şi ar putea avea reacţii de-a dreptul şocante faţă de partenerele lor, deci nu ar fi deloc de mirare un conflict major în care bărbatul vine cu pretenţii stupide, cu ambiţii egoiste greu de suportat, cu acuze puternice, cu tentaţia de a călca strâmb, deci cam cu tot arsenalul ce poate genera haos într-un cuplu. Nu ai mai avut parte de asemenea auspicii astrale periculoase pentru viaţa în doi de multă vreme (poate niciodată, dacă eşti foarte tânăr), tocmai de aceea trebuie să ai mare grijă până unde întinzi coarda!

Nu eşti de multe ori înţeles corect la serviciu, deci să fii totuşi pregătit pentru unele situaţii eronate. Unii sunt suspicioşi cu privire la intenţiile tale, tocmai de aceea ai mai mult de muncit pentru a-ţi demonstra poziţia, adevărul, ideile. Culmea e, cu cât încerci să te exprimi mai coerent, cu argumente mai solide, cu legi scrise şi fapte concrete, cu atât unii se vor îndoi mai tare, de aceea trebuie să fii conştient că îţi este mai greu, luna aceasta să te faci auzit, înţeles, apreciat, aprobat, pentru că unii abia aşteaptă să te critice. Vor exista suficiente momente tensionate care te privesc direct, dar nu trebuie să renunţi la punctul tău de vedere, chiar dacă rivalii sunt pe fază gata să atace. Cu Marte în zodia ta, eşti şi tu mai irascibil şi nervos, dar şi mai ambiţios, de aceea nu te vei lăsa cu una, cu două, nici dacă disputele ajung în puncte maxime. Ai ceva de spus, şi ai face bine să-ţi canalizezi toată energia spre a-ţi impune punctul de vedere, chiar dacă va fi o luptă crâncenă!

SCORPION

În afară de draga de Venus care stă de partea ta cam toată luna, e cam linişte prin cartier, dar asta nu înseamnă că nu vei trece prin suficiente momente de vârf. Planul financiar pare să fie cel mai animat, ca atare e un moment bun să faci planuri de viitor cu privire la bani, atât pentru a-i investi, cât şi pentru a-i stabiliza cumva pe un teren mai sigur. Totuşi, nu eşti tu chiar în cele mai bune toane, pentru că patronii tăi zodiacali, Marte şi Pluto, intră în conflict luna aceasta, şi de aici se poate naşte o stare de haos, de agitaţie, de stres şi agresivitate, chiar dacă nu eşti tu sursa acestei furtuni, ci tu mai degrabă eşti receptorul ei. Încearcă totuşi să nu pici în plasa propriilor nervi sau supărări, pentru că starea emoţională nu e deloc una dintre cele mai roze. Ba chiar se poate vorbi de o senzaţie apăsătoare prin care nu ai mai trecut poate niciodată, tocmai de aceea ţi-e şi greu s-o înţelegi, s-o suporţi, s-o depăşeşti cu brio.

Minunatul trigon dintre Venus şi Neptun care te vizează direct poate oferi exact atmosfera benefică unei idile romantice. Se pare că intri în spiritul sărbătorilor cu inima plină de iubire, de dorinţă, de pasiune chiar, cu şansa unei poveşti de amor dintre cele mai frumoase, care combină perfect şi atracţia şi romantismul. Nu s-ar spune că de aici se naşte chiar relaţia care va duce la căsătorie, ci e mai degrabă o idilă frumoasă şi intensă, ce se poate consuma rapid, dar îţi place senzaţia. Nu prea se nasc de aici relaţii durabile, mature, serioase, dar dacă un joc în doi se potriveşte dorinţelor tale sentimentale de acum, îi vei da voie să se manifeste cu intensitate. În cuplul oficial, atmosfera este cam tensionată, bărbatul din această relaţie fiind marcat de stări negative, care se revarsă şi asupra vieţii în doi în cel mai neplăcut mod. Unele cupluri nu mai reuşesc să restabilească armonia şi riscul unor rupturi e cam mare, dar de data aceasta tu, Scorpionul, ai putea fi cel părăsit, cel abandonat, cel dat la o parte, spre nefericirea şi frustrarea ta.

Tot ce faci cu propriile tale mâini, e de succes, luna aceasta. Sunt mari şanse să dai drumul unui proiect pe termen lung, care va evolua lent, timp de luni de zile, deci, dacă eşti în faţa unui astfel de început, e bine să ai răbdare, să nu pretinzi rezultate imediate. Nu va fi uşor, dar eşti pe un drum ascendent. Imaginează-ţi cariera ta de acum ca munca pe ogor. Ai o mulţime de etape de parcurs de la primele lucrări agricole şi până la culegerea recoltei, deci tu poţi fi acum la momentul când pui sămânţa. Trebuie apoi să aştepţi să crească viitoarea plantă, dar în tot acest timp s-o urmăreşti permanent cum creşte şi să te îngrijeşti de ea! Totuşi, la serviciu, pot avea loc unele altercaţii mai tensionate, în care te simţi atacat pe nedrept, prins în corzi de acuze dure, urmărit de inamici invidioşi, dar tocmai pentru că atmosfera e atât de agitată, trebuie să nu aluneci pe panta agresivităţii, ci să-ţi aduci permanent aminte de diplomaţie, răbdare, dialog. Dacă se uită de dăruire, ascultare şi reciprocitate (ori tu, ori inamicii care sar la bătaie), fii sigur că iese cu război!

SĂGETĂTOR

Cum să nu te simţi bine cu Soarele în zodia ta, care se întâlneşte… după cât amar de ani din nou cu Saturn? E un eveniment rarisim, ultimele de acest gen au avut loc undeva între 1985-1987, deci îţi poţi da seama cât de important sună! E vremea să te priveşti pe tine însuţi cu un ochi mai critic, în sensul cel mai constructiv posibil, pentru a remedia ce e nevoie, pe ici, pe acolo, pentru a clădi edificiul numit viaţa ta pe un teren mult mai solid, pentru a fi mai mulţumit de drumul tău pe această lume. Această întâlnire planetară se va mai repeta de 3 ori până ce Saturn va ieşi din Săgetător, până la final de 2017, ca atare, dacă nu faci ajustările de rigoare anul acesta, ţi se va mai aminti şi la anul pe vremea asta, şi din nou la final de 2017… dar nu lăsa pe mâine ce poţi face azi. Apleacă-te cât se poate de serios asupra vieţii tale şi asumă-ţi-o! Chiar dacă vei învăţa mereu ceva nou şi folositor, acum e momentul să demonstrezi lumii cât de matur, de responsabil, de sobru ai devenit! Indiferent de vârsta pe care o ai, începând de luna aceasta lumea te va privi altfel, având pretenţii mai mari de la tine.

Iubirea nu e totuşi planul cel mai favorizat al acestei luni, reuşind cu greu să menţii armonia în relaţia cu sexul opus. Pentru mulţi, e un moment periculos, în care iubirea poate genera furtuni, despărţiri, suferinţe, rupturi… Fii în gardă, ca nu cumva să spui ceva ce vei regreta mai apoi, într-un moment de nervozitate maximă, de oboseală psihică, de stres. Nici partenerul nu e în toane mai bune şi riscul unei crize planează toată luna. Deşi a mai avut loc şi acum 2 ani, conflictul astral dintre Uranus şi Marte într-o zonă dedicată iubirii numai frumuseţe şi linişte nu poate aduce, dar de data aceasta mai e implicat şi Lilith, care măreşte tensiunea, tocmai de aceea merită să asculţi de bunul tău sfătuitor Saturn care te poate trage de mânecă la timp, nu te va lăsa să faci gesturi necugetate, îţi va domoli poate impulsivitatea şi energia în exces, la timp pentru a nu face vreo prostie. În a doua parte a lunii iubirea mai degrabă devine o obsesie, un plan care te macină profund, dar e mai bine să taci şi să suporţi, decât să răbufneşti! Nu uita: stai pe un butoi cu pulbere!

Simţi că ţi se pregăteşte ceva, ceva ce abia la anul vei vedea cu adevărat în ce constă, dar starea de aşteptare devine obositoare. Se vede de fapt că eşti epuizat la final de an, Saturn mai degrabă îţi spune s-o laşi mai moale, pentru că a fost un an epuizant şi plin de acţiune. Acum e mai degrabă un moment bun să stai şi să analizezi, să chibzuieşti, să faci ordine prin gânduri, prin idei, prin planuri, să refaci strategii, să vezi ce nu a mers şi nu e n ordine. Nu e neapărat un moment dedicat acţiunii sau schimbării, ci ar fi mult mai bine să-ţi oferi răgazul potrivit pentru a analiza la rece ce ai acumulat până acum şi ce ai avea de făcut de acum încolo. Nu începe să baţi toba şi să spui la toată lumea la ce te gândeşti, ţine pentru tine, construieşte discret! Luna viitoare vine momentul unei mari decizii profesionale, dar nu o poţi lua pripit. Nimeni nu te lasă să te grăbeşti la o concluzie, nici Saturn, nici Jupiter, tocmai de aceea fă-ţi temele încă de pe acum, ca luna viitoare să spui răspicat şi ferm ce ai ales. Acum parcă ai pregăti ogorul pentru o viitoare recoltă, dar orice pregătire de teren necesită lucrări obositoare. Idei ai cu duiumul, încredere în reuşită la fel, Jupiter te susţine din zona carierei, doar că mai trebuie să înveţi un lucru: răbdarea!

CAPRICORN

Ai o stare cu totul aparte, luna aceasta, pentru că, după foarte mult timp, Soarele se întâlneşte cu Saturn, guvernatorul tău, în zodia Săgetătorului, care, în cazul tău, corespunde unei zone ceva mai sensibile, mai ascunse. Cele două planete nu şi-au mai dat întâlnire în acest sector de taină de dinainte de 1989, deci, dacă eşti tânăr, nici nu prea ştii foarte clar cum să explici ce se petrece în interiorul tău, tocmai pentru că e ceva complet nou. E vremea micilor depresii, a stărilor de panică, a unor discuţii în secret cu sinele tău interior, a unor vise deocamdată intime, pe care nu vrei să le faci publice. Construieşte-le în mintea ta cu încredere, aşteptând cuminte vremea când ele vor putea fi puse şi în aplicare. Aceasta e senzaţia care te încearcă: aştepţi ceva, simţi că ceva urmează să se întâmple sau să se schimbe, dar nu ştii foarte clar ce, tocmai de aceea emoţia e mare. Dar şi frica îţi cam dă târcoale, generând emoţii negative.

În primele zile ale lunii te simţi cam singur, parcă iubirea nu-ţi oferă nici confortul sau bucuria de care ai nevoie, nici echilibrul mult dorit, dar e bine totuşi. Abia din a doua decadă a lunii iubirea intră cumva în prim plan, având mai mult curaj să spui ce simţi, ce vrei, ce aştepţi de la omul de lângă tine. Deşi vor apărea des discuţii în casă, încearcă să nu le pui la suflet, pentru că orice tensiune va trece. A te lăsa acum dominat de apăsarea care se resimte peste toate, nu ai face decât să capitulezi şi să îţi pierzi încrederea în iubire şi în ideea că binele învinge întotdeauna. Chiar dacă ai o uşoară teamă de a vorbi despre dorinţele tale sentimentale, nu te opreşte nimeni să le alimentezi, să le faci să crească, aşteptând doar momentul potrivit când ele se vor manifesta liber. Acum parcă ceva le opreşte din avânt… Totuşi, ispita dă cumva târcoale şi unii Capricorni vor fi încercaţi de dorinţa de a-şi testa talentele de seducători şi în altă parte decât în relaţia lor oficială, dar cum eşti suficient de discret şi de tăcut, probabil vei şti să acoperi foarte bine eventualele efecte.

E agitaţie mare în carieră, dar nu e agitaţia cea mai plăcută la care visai… Nu e aglomeraţie de reuşite, nu dau buzna succesele, ci dau buzna conflictele, disputele aprinse, poate şi problemele. Se formează, luna aceasta, pe cer un aspect planetar fără precedent, unicat, când Marte, Uranus, Lilith şi Pluto intră într-o discuţie foarte aprinsă, iar la mijloc e cariera ta. Parcă toate aceste planete trag de tine şi cum sunt planete agresive, intolerante, dificile, din această unire de forţe negative, din păcate, nu prea se pot naşte lucruri armonioase şi blânde. Orice e posibil sub influenţa unui astfel de aspect unicat: să-ţi dai demisia pentru cp nu mai suporţi autoritatea unui şef intransigent, să pleci de la serviciu într-un moment de maxim stres şi lipsă de cooperare, să rămâi fără loc de muncă, să te decizi hodoronc tronc să-ţi schimbi complet cariera, nu doar jobul, deci aşteaptă-te la astfel de surprize majore.

Probabil ţi s-a umplut şi ţie paharul şi nu mai poţi suporta o stare de lucruri care a devenit deja obositoare, dar nici ţie nu-ţi vine a crede că ai asemenea curaj nebun de a schimba macazul atât de radical, de brusc, de hotărâtor. De obicei eşti mai prudent, mai temător, dar de data aceasta simţi că nu se mai poate şi e musai să-i pui punct! Dacă nu are loc, efectiv, schimbarea luna aceasta, nu e exclus ca unul din planurile pe care ţi-l pui în cap pentru 2016 să fie direct legat de o astfel de schimbare în carieră, şi care, curând va deveni realitate. O poţi numi descătuşare, revoluţie personală, ieşire din criză, dar ca orice rupere de zăgazuri, ca la orice cutremur, mai întâi guvernează haosul.

VĂRSĂTOR

Ai mari probleme de comunicare luna aceasta, parcă tot ce spui e interpretat greşit, cuvintele tale sunt răstălmăcite, ceea ce vrei să sune amabil pare agresiv, deci fii foarte atent cum te exprimi luna aceasta. Orice cuvânt de-al tău poate genera mari conflicte, dispute sau animozităţi, cu riscul unor rupturi periculoase sau a unor atacuri dure. Se simte aer de război în jurul tău, şi multe provin de la tine, de la modul tău ceva mai pripit de a vorbi, de a raţiona, de a te exprima. Fii deci atent la gestionarea energiei pe care o investeşti în comunicare!

Viaţa în doi e serioasă, matură, vorbiţi despre viitor cu optimism şi bucurie. Chiar dacă de multe ori visele voastre se împotmolesc atunci când vine vorba de bani, nu pune la suflet aceste hopuri, pentru că toate vor fi depăşite dacă aşezi gândirea pozitivă în prim plan. Promisiunile şi angajamentele pe care vi le