Horoscopul lunii decembrie 2014

horoscopul-luniiBERBEC

Cu Jupiter singurel prin zona sentimentelor, fără urâcioasa Lilith care i-a fost companioană în ultimele luni, finalmente poţi răsufla şi tu uşurat şi să te încarci de toată energia pozitivă, toată veselia şi buna dispoziţie, toată generozitatea şi pasiunea lui Jupiter, toate investite în viaţa ta sentimentală. Mai mult decât atât, în prima decadă a lunii mai intră în ecuaţie şi Venus, tot dintr-o zodie de foc, la fel de optimistă şi dornică de iubire. Trigonul format dintre cei doi benefici (Venus şi Jupiter) pot oferi premisele unei vieţi sentimentale vii, intense, extrem de tonice.

Pentru cei singuri, momentul e perfect pentru a începe o idilă superbă, pentru cei deja cuplaţi, e un moment excelent pentru a vă exprima mai intens sentimentele şi emoţiile faţă de celălalt, discutând despre viitor pe un ton mult mai optimist şi mai înflăcărat ca înainte. Un astfel de aspect planetar se formează an de an, dar în această configuraţie de foc nu s-au mai aflat de prin ianuarie 2003, deci nu e un eveniment de ici, de colo…

Dacă aşteptai o noutate în inima ta, profită acum de acest vânt prielnic care reaprinde flacăra iubiri la modul cel mai pasionant! Şi cei căsătoriţi au parte de un eveniment de zile mari, pentru că Uranus, aflat în zodia voastră, formează o opoziţie unicat cu Nodul Nord din Balanţă. Un astfel de aspect planetar, pe această axă de destin, nu a mai avut loc practic niciodată şi intri sub influenţa lui şi în noul an, ca atare se poate vorbi de o manifestare a efectelor sale pe tot parcursul anului care vine.

Sună destul de serios momentul: pentru mulţi Berbeci e un fel de trezire la realitate, un cutremur de conştiinţă prin care sunt puşi în faţa unor schimbări majore de destin. Pentru unii, poate fi vorba de o revoluţie în viaţa personală care poate afecta viaţa de cuplu iar, pentru alţii, exact invers, ceea ce se petrece în căsnicie îi determină să facă nişte schimbări în modul lor de a fi, deci oricum ai privi lucrurile, se poate vorbi de un moment decisiv pentru ceea ce înseamnă pentru tine căsnicia, cerând de la tine mai multă hotărâre şi mai mult curaj de schimbare, pentru a trasa o altă direcţie pentru tine ca şi parte egală a unui cuplu.

Posibil ca aceste decizii să vină ca urmare a opoziţiei pe care Marte şi Jupiter o formează în ultima parte a acestei luni, o opoziţie extrem de rară, ultima similară formându-se prin mai 2003. E momentul când ceva se zguduie în inima ta şi descoperi ori că vrei altceva de la viaţă, ori că partenerul nu priveşte la fel spre viitor, ori că se poate face ceva chiar acum, cu optimism şi energie pozitivă, pentru a da un avânt nou vieţii sentimentale. Oricum noul planează peste toate deciziile tale!

Nu demult, în zona dedicată locului de muncă a intrat Luna Neagră care va influenţa timp de câteva luni atmosfera de la serviciu. Ţi se va părea mai stresant, mai obositor totul, mersul la serviciu va părea de multe ori o corvoadă, fiind probabil una din cele mai apăsătoare perioade din ultimii 9 ani din viaţa ta, pentru că ultima oară când Luna Neagră a trecut pe aici a fost anul 2006. Va trebui să te mulţumeşti cu sarcinile tale de zi cu zi, să le acorzi mai multă atenţie, dar fără a le transforma în obsesii sau poveri, ci să îţi vezi de treabă cuminte, conştient că munca e muncă şi că, pentru o vreme, satisfacţiile profesionale nu vor fi prea mari.

Vor fi momente când munca te va extenua, când criticile te vor irita, când vei avea impresia că nimeni nu te apreciază, nici măcar tu nu vei fi mulţumit de rolul tău, dar vinovat aici eşti tu, ori pentru că îţi iei pe umeri mai mult decât poţi duce, ori pentru că nimic nu-ţi convine şi comentezi orice sarcină care ţi se dă drept cel mai mare chin al vieţii tale. Ştiind că urmează o perioadă sensibilă, înarmează-te cu imensă ambiţie, răbdare, toleranţă şi cu un dram de… smerenie, pentru a suporta mai bine atmosfera de la locul de muncă. Zicala aceea despre capul plecat pe care sabia nu-l taie ţi se potriveşte perfect începând cu luna aceasta la serviciu, deci pune-o pe desktop ca s-o ai în faţa ochilor până prin august 2015! Poate doar primele 5 zile ale lunii sunt ceva mai intense, ridicându-ţi ambiţiile profesionale, cât timp se află Marte în zona carierei, dar după aceea te vei cufunda încet-încet în rutină, într-o zonă lipsită de noutate şi strălucire.

Datorită minunatului trigon din zodii de foc dintre Venus şi Jupiter, din prima decadă a lunii, te poţi aştepta şi tu la veşti promiţătoare în privinţa banilor. Poate primeşti un cadou în bani de la rudele de departe, poate din străinătate. Poate cumperi ceva mult dorit dar cam scump, de care nu ai avut bani înainte, dar de data aceasta îl consideri un bonus pentru inima ta şi ieşi la cumpărături cu plăcere. După ce Venus va intra în Capricorn, după 10 decembrie, se poate vorbi de echilibrarea veniturilor tale, de o mai mare stabilitate financiară, poate chiar şi de intrarea în posesia unei sume pe care o aştepţi de multă vreme.

E un moment excelent, totuşi, pentru câştiguri, eşti cu un pic mai norocos decât în ultimii ani, deoarece Venus, cea care are grijă de banii tăi, formează un trigon rarisim cu Jupiter, iar cele două planete sunt considerate a fi şi cele mai norocoase, ambele instalate în cele mai norocoase zodii de pe cer, deci e combinaţia dublată a norocului! Cu asemenea noroc la purtător, orice surpriză plăcută se poate materializa, inclusiv un câştig la loto, cu precădere în prima jumătate a lunii. Aşa baftă n-ai mai avut de prin… ianuarie 2003, deci trage un loz!

TAUR

Sunt trei veşti pentru tine: două bune şi una rea. Hai să începem cu cea mai puţin bună ca să o uiţi repede: în zona dedicată iubirii, pe harta ta, tocmai a intrat Luna Neagră, eveniment care se repetă cam o dată la 9 ani, ultima vizită a rău-famatei Lilith având loc prin 2006. Dacă ai amintiri neplăcute din acele vremuri, atunci te poţi aştepta la o reeditare a nemulţumirilor de atunci. Luna Neagră va sta aici până prin august 2015, ca atare înarmează-te că imensă răbdare şi toleranţă până scapi de ea, pentru că ea vine cu critici, cu angoase, cu suspiciuni, cu tot felul de frici mai mult sau mai puţin întemeiate, cu influenţe nefaste la adresa inimii tale, cu tot felul de situaţii în care n-ai putea spune că iubeşti cu adevărat sau că te simţi iubit cu adevărat.

Dar trece, nu pune la suflet! Pentru că da, există şi o primă veste bună: guvernatoarea ta Venus, va forma luna aceasta o alianţă de foc cu minunatul Jupiter, ambele amplasate în zodii de foc. Se poate vorbi de o combinaţie de-a dreptul norocoasă pentru dragoste, ca atare lasă-l pe Lilith pe planul doi, deocamdată, şi îmbracă-te luna aceasta în energiile pozitive pe care acest trigon ţi le oferă! După ce se risipeşte trigonul, va reveni Lilith în atenţie, dar această combinaţie norocoasă ar putea contrabalansa excelent situaţia spre jumătatea cea mai plină a paharului.

Cu asemenea trigon în bagaj, te poţi aştepta la surprize dintre cele mai frumoase în plan sentimental, atâta doar că Lilith s-ar putea să te facă să te îndoieşti de fericire, obligându-te să despici firul în patru până ce găseşti, evident, şi cusurul acestei fericiri! A treia veste, şi ea bună, e plecarea lui Saturn, cel care stă de multă vreme în zona dedicată căsniciei pe harta ta. Iese chiar de Crăciun, pentru câteva luni, din Scorpion, şi fără el, parcă se înseninează dintr-o dată orizonturile. Aceste sărbători sunt o gură de aer proaspăt pentru cuplurile care au trecut prin suficiente probe de încercare în ultimii ani, ca atare ţine de această şansă cu dinţii, pentru că Saturn se va mai întoarce aici, cu ultimele sale forţe, în iunie 2015, de parcă mai are nişte lecţii de predat şi ştii deja prea bine că lecţiile lui Saturn nu sunt deloc uşoare! Profită de risipirea norilor saturnieni de peste viaţa în doi pentru a vă bucura amândoi de momente mai tihnite! Poate fi şansa voastră, mult aşteptată, de a redescoperi frumuseţea vieţii în doi!

Ţi-ai pus vreodată întrebarea dacă locul de muncă la care eşti acum e cel care ţi se potriveşte, e cel pe care îl doreşti cu adevărat, e cel în care te vezi ieşind la pensie? Dacă nu ţi-ai pus o întrebare atât de grea până acum, s-ar putea să închei anul cu un astfel de gând în minte sau treci în noul an cu o viziune nouă asupra muncii tale, descoperind că vrei altceva. Trecerea dintre ani s-ar putea să te găsească într-o astfel de derută, stând între două direcţii, între două joburi, între două viziuni foarte diferite neştiind încotro să porneşti, dar va trebui totuşi să iei o decizie curajoasă. Nu va fi deloc o alegere uşoară, dar pentru că simţi nevoia unei schimbări, eşti dispus să-ţi asumi şi un astfel de risc: cel al schimbării radicale!

Ai acum acel curaj incredibil, cum poate nu ai mai avut demult, de a spune mai clar ce îţi doreşti în plan profesional, de a cere cu fermitate şi încredere o şansă mai bună. Nu e o decizie bruscă, s-ar putea să fi chibzuit îndelung asupra ei, dar acum eşti motivat să-ţi exprimi finalmente decizia. Dacă n-o spui chiar la final de 2014, o vei face probabil chiar în primele zile ale lui 2015, deci da, eşti într-un punct de răscruce în care îţi scrii soarta. E o alegere personală, nicidecum influenţată de alţii, deci o faci doar pentru binele personal.

Desigur, pui în balanţă şi fericirea jumătăţii tale, dar de data aceasta trebuie să priveşti cumva la tine, la dorinţele tale cele mai profunde pe care e posibil să le fi sacrificat în ultima vreme. Te aşezi pe tine în prim plan şi spui: gata, schimb macazul! Se pare că e o alegere bună, norocoasă, poate un pic ciudată pentru un conservator ca tine, dar simţi că nu mai poţi continua aşa. Nu ai mai avut demult asemenea curaj de schimbare, poate de prin anul 2003, deci profită de ambiţia care te cuprinde, de dorinţa de nou, de motivaţia de a-ţi asculta dorinţele proprii, pentru că meriţi altceva!

Prea multe nu se întâmplă prin zona banilor, dar pentru că trigonul Venus-Jupiter de luna aceasta îl vizează pe patronul tău zodiacal, se poate vorbi de o lună norocoasă pentru tine, în care nu este exclus să te trezeşti cu ceva sume în plus. Nu te arunca aşa, dacă vezi banii la dispoziţie, întreabă-te mai întâi dacă ai voie să intri în ei, dacă ţi se cuvin de drept, dacă sunt chiar ai tăi! Fii totuşi atent să nu sari calul, pentru că, sub mirajul norocului, ai putea fi atras şi de excese, încât poţi aluneca extrem de uşor spre tot felul de abuzuri financiare care nu fac altceva decât să destabilizeze balanţa.

GEMENI

Viaţa de cuplu este foarte animată luna aceasta, e o atmosferă plăcută, amuzantă, optimistă, deci fă tot posibilul să menţii acest spirit cât mai mult timp posibil, mai ales că vin şi sărbătorile şi e exact ceea ce vă trebuie! E totuşi o lună mai specială pentru inima ta: chiar în preajma Crăciunului, Saturn, care până acum a influenţat zodia Scorpionului, intră pentru câteva luni în zodia următoare, în Săgetător, care, în cazul tău, ocupă zona căsătoriei.

Saturn are reputaţia unui adevărat profesor, ca atare te poţi aştepta ca atmosfera să devină un pic mai sobră la final de an, dar poate e binevenită schimbarea de vibraţie. Dacă nu simţeai că relaţia voastră se află pe un teren foarte sigur, dacă lipsea ceva din căsnicia ta, poate Saturn aduce exact acea notă de sobrietate, de maturitate, de securitate necesare pentru a restabili un oarecare echilibru. Primeşte-l cu bucurie pe Saturn în zona căsătoriei, pentru că nu a mai fost pe aici de prin… 1985, deci îţi dai seama cât de aşteptat este pentru a începe să repare ce s-a dezechilibrat! După o perioadă de retrogradare, el se mai întoarce aici pentru o vreme şi la mijlocul anului 2015, dar după toamna lui 2015 şi până prin 2017, îşi va lăsa amprenta pe relaţia ta de cuplu.

Obişnuieşte-te deci cu ideea, încă de acum, când face primii săi paşi, dar vei simţi destul de profund diferenţa, trecând de la o oarecare lejeritate şi superficialitate în cuplu, la un aer mai serios, de parcă şi tu şi jumătatea ta v-aţi maturizat şi priviţi altfel relaţia! Al doilea eveniment marcant e legat de opoziţia pe care Uranus o formează cu Nodul Nord şi care se îndreaptă direct spre viaţa ta sentimentală. E un eveniment unic, nu s-a mai format, în acest mod, niciodată în viaţa ta, tocmai de aceea nu poate trece neobservat.

E un aspect al marilor surprize, al marilor schimbări de sens în iubire, al marilor evenimente ce îţi pot schimba destinul, deci nu-l privi ca pe o joacă. De fapt, aspectul se formează chiar la graniţa dintre ani, semn că tot anul 2015 s-ar putea afla sub influenţa sa, şi care nu e deloc simplă, ci generatoare de nervozitate, de agitaţie în inima ta, dar poate şi de curaj de a o lua de la capăt. Poate e scânteia care detonează bomba! Ce vine după explozie, vei vedea: ori o construcţie complet nouă, ori ruină…

Saturn a influenţat atmosfera de la locul de muncă timp de câţiva ani, ca atare scurta sa ieşire din acest sector chiar la final de an poate fi ca un respiro pentru un om care a muncit atât de mult în ultimii ani. Se poate vorbi deci de o relaxare în privinţa sarcinilor de serviciu, de parcă ţi se ia un mare stres de pe inimă, scapi de senzaţia de control din partea celor mai puternici, de competiţia agresivă din partea rivalilor, poate şi de oboseala fizică din cauza excesului de efort.

Cel puţin acum, de sărbători, te poţi linişti şi tu, şi senzaţia aceasta de eliberare se va resimţi până la vară! Ce-i drept, atunci mai revine ceva din starea de apăsare din anii anteriori, dar e ultima sforţare înainte ca Saturn să părăsească definitiv, pentru mulţi-mulţi ani de acum înainte, sectorul dedicat jobului. Ca atare ce a fost mai greu şi mai apăsător la locul de muncă gata, s-a dus, deci poţi privi cu ceva mai multă relaxare şi optimism ceea ce te aşteaptă în lunile următoare.

Singurul moment care mai atrage atenţia e un careu dintre Saturn şi Neptun care se va mai forma odată şi în 2015, şi care poate genera o oarecare stare de derută în carieră. Poate îţi pui întrebarea, la graniţa dintre ani, dacă vrei să mai lucrezi la acelaşi loc de muncă, dacă nu cumva meriţi ceva mai bun, dacă nu ar fi timpul să porneşti spre o altceva, dar cum aspectul se va repeta şi la anul, e posibil ca măcar într-una din aceste perioade în care aspectul se formează, să iei o decizie care să te împingă spre un vis nou.

Deocamdată eşti derutat şi nu ştii încă nici ce vrei, nici ce să faci în acest sens, dar cel puţin e bine că-ţi pui atât de serios întrebarea cu privire la o posibilă nouă alegere! Ţi-ai schimbat, în primul rând, părerea despre tine însuţi şi ai ajuns într-un punct al dezvoltării tale când îţi dai seama că poţi mai mult şi că există perspective şi idealuri mult mai înalte spre care merită să te îndrepţi, dar eşti conştient că mai ai foarte mult de învăţat până ajungi acolo, dar merită!

Poate încă mai tragi ponoasele celor mai recente surprize financiare din ultima perioadă, dar ceea ce caracterizează această lună e un soi de seriozitate, de maturitate când vine vorba de bani. Te potriveşti perfect acelei vorbe că tot păţitu-i priceput, şi ştii să dai şi sfaturi la nevoie din proprie experienţă. Dacă ai făcut unele erori, acum ştii ce trebuie făcut să nu le mai repeţi. Prudenţa va fi una din trăsăturile de bază ale tuturor afacerilor şi tranzacţiilor tale din această lună, pentru că nu vrei să destabilizezi bugetul. Daci un ultim efort, înainte de încheierea anului, să ştergi de pe lista de datorii una din sumele cele mai mari care te apasă – ca să nu intri în noul an cu datorii – şi dacă reuşeşti să faci asta, eşti demn de toată lauda. Senzaţia de eliberare va fi fantastică!

RAC

Recunoaşte că nu au fost cei mai plăcuţi ultimii 2-3 ani din viaţa ta în plan sentimental. Vinovat e Saturn care te-a supus multor probe de încercare de prin 2012 încoace, dar care, cel puţin pentru câteva luni eliberatoare, te lasă un pic în pace. Chiar în ajun de sărbători, Saturn se mută în zodia următoare – ce-i drept, intră în zona locului de muncă, deci stresul se mută în curtea aceea – dar măcar până prin vară, simţi şi tu că te mai relaxezi un pic, că prea a cerut mult de la tine Saturn în ultima vreme…

Se vede că ai obosit, ai trecut prin atâtea, ai învăţat atâtea, ai suferit şi ai pierdut, ai luat-o de la capăt şi ai învăţat din nou, dar gata, bucură-te că scapi de acest profesor sever care a stat cu băţul lângă tine ca să înveţi. Şcoala cea mai grea în iubire se termină curând şi intri în vacanţă, dar nu răsufla încă uşurat: între iunie-septembrie 2015 profu’ vine să-ţi dea examen, deci nu te relaxa şi mai ales nu uita materia deja învăţată! Dar măcar pentru o vreme, fără Saturn suflându-ţi în ceafă, mai poţi şi tu să te simţi bine iubind.

Dacă viaţa sentimentală se mai calmează şi poate chiar capătă un aer mai relaxat, nu înseamnă că viaţa de cuplu se limpezeşte, pentru că acolo se mai menţine încă atmosfera sobră dictată de Pluto, alt profesor afurisit pus pe note rele, dar nu te speria, că nu e chiar aşa de rău! Fiecare planetă are multe de oferit, dar tot ele au şi probe la pachet şi se pare că una dintre aceste probe bate la uşa ta luna aceasta, de parcă ar cere de la tine o schimbare, o iniţiativă, să deschizi o uşă nouă, să iei taurul de coarne, deci îţi cere un act de voinţă şi de curaj menit să alunge o stare de lucruri care nu-ţi face bine în căsnicie. Marte pleacă din acest sector, deci s-ar putea să poţi privi lucrurile cu un dram de calm şi detaşare ca să găseşti mult mai uşor căile cele mai bune şi mai sigure pentru o viaţă în doi reuşită. Înainte de a se aşeza apele, ar mai fi nevoie de unele ajustări, pe ici, pe colo…

E agitaţie şi animaţie la serviciu, fiind una din perioadele cele mai interesante pentru tine din tot anul, de vreme ce acolo, în zona dedicată locului de muncă, se adună cele mai multe planete, şi asta se întâmplă an de an cam în aceeaşi perioadă. Poate fi totuşi o agitaţie plăcută, optimistă, generatoare de energie şi de planuri noi, de parcă nici nu ai simţi oboseala. Momentul cel mai interesant al lunii este undeva în ajun de Crăciun, când Saturn se va muta, pentru câteva luni (până în iunie) chiar acolo, în biroul tău!

Pe de o parte, îl vei privi cu încredere, pentru că ştii că e un coleg experimentat şi ai multe de învăţat de la el, dar pe de altă parte are şi reputaţia unui colaborator cârciubos pe care nimic nu-l mulţumeşte. Acesta e doar începutul, e doar o avanpremieră, pentru că Saturn se va muta cu totul în zona serviciului în toamna lui 2015 şi va influenţa, încet-încet, jobul până prin 2017, ca atare ia aer adânc în piept şi obişnuieşte-te cu ideea că începe… greul pentru tine. Hei, nu-l privi ca pe un inamic, nici ca pe un rival, nici ca pe un şef pus pe sancţiuni, ci vezi în acest eveniment astral cel mai bun lucru pe care îl aşteptai pentru acumulare de experienţă, pentru şansa de a arăta cine eşti, ca pe cea mai profitabilă ocazie de a-ţi materializa marile ţeluri profesionale.

Ambiţia ta va creşte şi, deşi totul va evolua mai lent decât ai fi dorit, ceea ce rămâne în urmă va ţine! Totuşi, luna aceasta, poate înainte de mutarea lui Saturn în zona serviciului, simţi un aer proaspăt în plan profesional, de parcă se nasc planuri noi în mintea ta, ambiţii noi de a face lucruri nemaifăcute, ca atare lasă-te condus de acest chef de schimbare pentru a-ţi trasa obiective îndrăzneţe. Nu se ştie cât de curând vei mai fi atât de animat de dorinţa de schimbare, deci, dacă stăteai şi aşteptai scânteia declanşatoare, aceasta este chiar acum în faţa ta! Că poate genera şi unele modificări în viaţa personală, da, e posibil, dar vei reuşi să le echilibrezi pe toate ca să fie în interesul tău.

Te simţi mult mai bine de când Lilith a plecat din zona banilor, acest sector fiind acum influenţat din belşug de prosperul Jupiter, de acum ar trebui să simţi şi tu că o duci mai bine, că mai şi vin bani, nu doar se duc pe atâtea cheltuieli cotidiene. E chiar un moment norocos când ai putea culege roadele foarte promiţătoare ale unor afaceri care au mers bine, sau poate finalul de an este unul dintre cele mai profitabile pentru ceea ce ai tu de vândut sau de oferit.

Poate primeşti un cadou minunat exact atunci când ai nevoie de bani! Sumele acestei perioade sunt un pic mai mari decât de obicei, deci bucură-te din plin de atmosfera norocoasă a lunii. Dar atenţie: bani vin, poate mai mulţi decât de obicei, poate şi din surse neaşteptate, dar se şi duc într-o clipă. Doar e luna cadourilor şi a marilor excese financiare!

LEU

Finalul de an, pentru Lei, poate fi foarte animat în plan sentimental datorită aglomeraţiei de planete din zona Săgetătorului, ca atare bucură-te de aceste momente, pentru că îţi pot aduce emoţiile şi trăirile cele mai frumoase! Priveşti iubirea ca pe un dar divin şi ştii să te încarci de energia pozitivă pe care ţi-o oferă iubirea. Nu uita că ai un mare aliat alături de tine acum: pe Jupiter chiar în zodia ta şi care a scăpat de umbra Lunii Negre, şi acum se poate manifesta liber, oferindu-ţi o mulţime de oportunităţi de bun augur, iar dragostea poate fi una dintre ele.

Minunatul trigon dintre cei doi benefici, Venus şi Jupiter, din prima decadă a lunii (asta dacă nu ţi-a adus deja unele surprize plăcute la final de noiembrie) are pentru tine un moment rarisim în program. Un asemenea aspect planetar se formează an de an, dar pe această combinaţie astrală – Jupiter în Leu şi Venus în Săgetător – nu s-a mai format din ianuarie 2003, deci e clar că poate fi vorba de un moment cu iz aparte pentru inima ta.

Şansa unei noi iubiri se poate prefigura frumos la orizont, relaţia deja existentă pare să capete mai multă strălucire, reuşind să-ţi manifeşti mai intens sentimentele. Relaţia se leagă mai bine, devine mai palpitantă, mai tonică, mai intensă, dar trebuie să ştii să întreţii acest foc care acum pare să capete mai multă energie. Profită mai ales de prima jumătate a lunii pentru a da un impuls nou iubirii, pentru că finalul de lună, şi mai apoi anul viitor, aduce o schimbare de registru în plan sentimental.

Da, acel Saturn de care toată lumea se teme, intră, chiar în ajun de Crăciun, în zona dedicată iubirii pentru tine şi va sta aici până la vară, ca apoi, din septembrie 2015 să se mute de tot pentru câţiva ani în Săgetător, ceea ce înseamnă pentru tine o nouă etapă în amor. Saturn este recunoscut ca un profesor sever, dar matur şi înţelept, ca atare sosirea sa aici are şi conotaţii minunate, pentru că te va ajuta să dai consistenţă iubirii, să o faci să prindă contur mai bine, vei şti mai bine pe ce te poţi baza în plan sentimental, dar şi conotaţii mai sobre, pentru că Saturn cere fidelitate, seriozitate, maturitate, prudenţă, stabilitate – cu alte cuvinte să te hotărăşti odată! – deci te va supune unor probe majore, de care nu ai parte decât o dată la aprox. 30 de ani.

Îţi dai seama ce special e momentul? Pregăteşte-te să îmbraci hainele omului matur şi serios în plan sentimental, deoarece Saturn nu te mai lasă să te joci de-a iubirea, nici să experimentezi sau să te distrezi, ba chiar vei resimţi dintr-o dată o limitare a libertăţilor tale, şi va cere numai decizii înţelepte. Deci se poate spune că ţie Moş Crăciun îţi poate aduce stabilitate în dragoste… Intrarea lui Marte în zona dedicată căsătoriei după 5 decembrie are şi ea conotaţii speciale pentru relaţia de cuplu, pentru că amplifică dialogul între parteneri, vă oferă premisele unor planuri de viitor excelente, ca atare undeva la graniţa dintre ani apare momentul cel mai bun să stabileşti obiective îndrăzneţe şi optimiste împreună cu jumătatea ta, sau dacă încă nu ai făcut pasul căsătoriei, s-ar putea să-ţi propui să faci asta în 2015!

Furtuna de luna trecută e posibil să mai aibă unele mici urmări la început de decembrie, dar Marte iese din zona dedicată serviciului şi atmosfera se mai relaxează un pic. Nu pentru mult timp, pentru că trei planete vor bate una câte una la uşa serviciului tău cerând câte ceva de la tine. Dacă tu crezi că vei avea un final de an banal şi liniştit la locul de muncă, te cam înşeli, de altfel cam aşa e fiecare final de an pentru tine, pentru că îţi dai seama că ai multe lucruri de rezolvat pe ultima sută de metri şi încerci să le aranjezi pe toate aşa cum trebuie, să te achiţi de sarcini şi datorii, pentru că doreşti să intri într-un nou an cu lista de restanţe goală… Va fi chiar o senzaţie de confort şi de satisfacţie profesională deplină dacă reuşeşti să închizi catalogul acestui an cu toate treburile rezolvate cu calm şi seriozitate.

Ceea ce atrage atenţia în mod special, luna aceasta, e frumosul trigon dintre Venus şi Jupiter care poate avea influenţe şi asupra carierei tale. La început de decembrie te cam bate un gând grozav cu privire la un salt în carieră, te paşte o dorinţă amplificată de afirmare, simţi o atracţie specială spre ceva nou şi interesant în plan profesional. Momentul e perfect pentru a-ţi stabili un obiectiv superior, pentru că ai energia, optimismul, motivaţia şi mai ales curajul unei astfel de schimbări de perspectivă, descoperind că vrei şi, mai ales, poţi mai mult! Urmează-ţi acest imbold aprins de a porni într-o altă direcţie, spre ceva spre care te împinge cu pasiune inima ta, spre ceva ce-ţi place mult să faci şi pe care o consideri o mare bucurie!

Până acum ai făcut ce trebuie, dar e un moment ideal pentru a începe să faci şi c e îşi place, deci ascultă-ţi inima şi vezi care îţi sunt dorinţele cele mai aprinse, pentru că luna aceasta ele devin şi mai intense, şi mai stimulative, şi mai puternice, încât acum e momentul ideal să te încarci de această porţie mare de energie şi să ţinteşti cât mai departe! Poţi, totul e să vrei!

De când s-a mutat Luna Neagră în zona bugetului tău, luna trecută, trebuie să fii mai prudent ca oricând, pentru că nu e un aliat tocmai bun pentru veniturile tale. S-ar putea să resimţi o oarecare limitare financiară de acum şi până la vară, tocmai de aceea trebuie să iei măsuri mai severe de pe acum! Fii mai atent, mai chibzuit, mai organizat cu banii care îţi intră şi îşi ies din cont, fii mai econom şi mai raţional în cheltuieli, pentru că Jupiter în zodia ta, deşi e aducător de noroc şi de bunăstare, tot el aduce şi o atracţie spre lux, spre cheltuieli exagerate, şi, la urma urmei, spre exces.

Luna Neagră din Fecioară te va trage de mânecă să nu te întinzi mai mult decât ţi-e plapuma, şi, dacă nu asculţi de ea care îţi şopteşte la ureche ca un greieraş al conştiinţei, tot tu vei plăti abuzurile făcute, deci mai bine ascult-o, chiar dacă nu-ţi place să închizi robinetul cheltuielilor de plăcere. Nu prea e momentul pentru lux, ci mai degrabă pentru strictul necesar!

FECIOARĂ

Clar că începi să te simţi un pic ciudat, pentru că Luna Neagră s-a mutat în zodia ta şi nu a mai fost pe aici de prin 2006, şi e absolut firesc să resimţi un aer nou, dar un pic ciudat, pentru că Luna Neagră nu s-ar zice că e un prieten tocmai drag inimii tale. Ea vine mai degrabă cu stări de derută cu privire la cel care eşti, scoate la iveală slăbiciunile, ba chiar şi defectele tale, tocmai de aceea, ştiind că acum ai la vedere o altă faţă decât cea pe care o ştie lumea, trebuie să depui mai mari eforturi în toate planurile vieţii tale, pentru a nu fi judecat, interpretat sau tratat incorect, altfel şi suferinţa ta va creşte. Inclusiv în iubire, Luna Neagră poate aduce o stare de confuzie, un soi de izolare, de însingurare de bună voie, de parcă te-ai auto-critica mai mult ca oricând.

În loc să arăţi lumii ce fiinţă minunată eşti, începi să te judeci singur, să-ţi scoţi în evidenţă punctele sensibile, să-ţi iei pe umeri un fel de pedeapsă nemeritată, spunând ceva de genul că tu nu meriţi să fii iubit sau că nimeni nu te place. Greşeşti! Luna Neagră e vinovată de această stare nefastă, aşa e, ca atare, tocmai pentru că ştii că va sta lipită de tine până la vară, luptă împotriva efectelor ei! Venus intră în zona sentimentelor luna aceasta, ca de altfel la aproape fiecare final de an, deci e un aliat de nădejde pentru a reuşi să-ţi exprimi sentimentele clar, concis, la obiect, chiar dacă tu eşti genul de om care îşi arată iubirea prin fapte, nu prin vorbe sau linguşeli.

Tu faci ceva concret pentru cel drag, ca să-i arăţi iubirea, şi aceasta va fi forma cea mai sigură pentru a ajunge la inima sa. Luptă cu detaşarea rece, cu atitudine logică şi raţională în iubire, cu pudoarea şi jena de a spune ce simţi, cu izolarea de bună voie, pentru că nu ai nevoie de aşa ceva, iar cel drag poate interpreta greşit atitudinea ta tăcută sau retrasă. Parcă ţi-ai pune un scut de protecţie peste inimă, iar acesta nici nu lasă nimic să te atingă, deci să te doară sau să te mângâie, dar nici să iasă, şi aşa cum vrei ca celălalt să simtă ce ai tu de oferit?

Da, prudent e bine să fii, dar nu exagera cu prudenţa, transformând-o în cenzura emoţiilor şi blocarea oricărui acces către inima ta! Intrarea lui Saturn în Săgetător te face mult mai preocupat de buna funcţionare a vieţii de familie, deşi asta nu înseamnă absolut deloc că iubirea trece pe un plan secund, ci doar că îţi asumi mai degrabă sarcini pentru binele celor dragi, oferind cu dragă inimă tot ce au ei nevoie, uitând, cel puţin pentru o vreme, că şi tu ai nevoie de ceva în schimb.

Dăruieşti cu bucurie, cu entuziasm, te dedici întru totul pentru că vrei să-i ştii pe ei fericiţi, dar nu cumva te sacrifici? Va veni şi ziua când vei cere şi tu ceva pentru inima ta, iar ei nu vor şti să-ţi ofere ceva în schimb pentru că s-au obişnuit cu tine în această postură, de generator de bine şi energie pozitivă pe gratis, care nu are nevoie de un foc de alimentare la bază, dar om eşti şi tu, deci cere şi tu de la ei acelaşi lucru pe care eşti tu disp