Horoscopul lunii august 2017

BERBEC
Cum să nu te simţi bine când Marte, chiar patronul tău zodiacal, are întâlnire cu Soarele în Leu, chiar în sectorul dedicat iubirii? De doi ani şi ceva aştepţi momentul acesta, ca atare hai, treci la faprte, ieşi la vânătoare, exprimă-ţi mai teatral, mai vizibil şi cu un iz de dramatism iubirea! Fă-o mai îndrăzneţ, mai activ, pentru că ai putea face uşor o cucerire. Viaţa sentimentală se animă aşadar, cu mari şanse să ajungi departe cu iubirea ta. Cei singuri pot porni acum o relaţie care poate duce ajunge repede la căsătorie – cu Jupiter încă în zona căsătoriei, chiar îşi doresc asta, dar aşteaptă un imbold – iar cei deja căsătoriţi, pot reactiva sentimentele, îşi pot aduce aminte ce important e să mai facă declaraţii de iubire, din când în când, căci, ca prin farmec, iubirea se poate reaprinde. Marte stă în Leu toată luna, ca la final de lună să intre aici şi Venus, ca atare, cel puţin în ultima săptămână din august – cu continuare luna viitoare – poţi avea una dintre cele mai intense, pasionale, călduroase perioade din pucnt de vedere sentimental, deci profită de această întâlnire astrală. E în avantajul tău!

Toată luna, Mercur stă bine înfipt în zona dedicată serviciului pe harta ta. Unde mai zici că pe 13 începe să şi retrogradeze, cea de a treia retrogradare a lui Mercur de anul acesta. Da, nu-ţi convine asta, aşa e, pentru că o retrogradare vine de obicei la pachet cu o serie de animozităţi, neînţelegeri, situaţii nedorite, dar pentru că e vorba de o retrogradare în Fecioara, te poţi aştepta mai degrabă la fleacuri de zi cu zi la serviciu, dar suficient de multe şi mărunte cât să te scoată din pepeni la tot pasul. Problemele de comunicare, mofturile clienţilor, comentariile acide ale şefilor, sunt la ordinea zilei, şi priveşti la colaboratori ca la potenţiali duşmani. Ți-e frică să nu te bârfească, să nu te critice, să nu comenteze fără motiv ceea ce faci, şi nu e exclus să ai câteva dispute pe marginea ideilor expuse de tine. Tu crezi în ele, le exprimi cum ştii mai bine, dar unii s-ar putea să le înţeleagă greşit. Pregăteşte-te, trecător, de câteva situaţii neplăcute care te vor deranja, încât atmosfera de la serviciu se va tensiona un pic. Emoţional, nu eşti în apele tale, şi asta se va resimţi ori de câte ori încerci să vorbeşti.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia BERBEC

TAUR
Venus, planeta ta guvernatoare, se află în Rac, luna aceasta, ceea ce te ajută să-ţi exprimi mult mai profund sentimentele, visele, dorinţele cele mai intime, încât n-ar strica să profiţi de atmosfera caldă de început de lună ca să vorbeşti cu mult curaj între patru ochi cu persoana iubită. E posibil să existe ceva nediscutat între voi, neexprimat, neexplicat, şi acum ai putea avea starea necesară şi auspiciile potrivite pentru a pune ţara la cale în doi. După ce Mercur va începe să retrogradeze – după 13 august – nu vei mai găsi la fel de uşor cuvintele potrivite şi s-ar putea să încâlceşti şi mai mult discuţiile în cuplu. Tu spui una, partenerul înţelege alta, ba chiar ai putea descoperi că sensul în care priveai tu nu e neapărat şi sensul în care priveşte partenerul, tocmai de aceea e nevoie să aruncaţi o privire şi înapoi, cu multă detaşare şi realism, ca să reparaţi ce se poate. Sigur discuţiile raţionale, logice, cu cărţile pe masă, pot rezolva multe animozităţi şi pot stinge multe îndoieli şi semne de întrebare care mai planează peste voi. Întâlnirea dintre Marte şi Soare din Leu, poate fi un indiciu bun pentru ca în casa ta, în familia voastră, să apară noutăţi, ca unul dintre voi să vină cu iniţiative interesante, menite să aducă un aer proaspăt şi tonic în cuplu. Bărbatul e cel care ar putea s-o facă, pentru că femeia e mai muşt împovărată de gânduri şi griji.
Deşi Jupiter în zona serviciului ar trebui să fie un bun aliat, de data aceasta ai impresia că nu te mai înţelegi cu nimeni. Ai în preajmă persoane cu idei atât de rigide şi limitative, de învechite poate, sau poate chiar tu eşti cel încăpăţânat şi nu vrei eloc să auzi şi alte opinii, încât disputele profesionale sunt gata-gata să răbufnească de la nimic. Mai degrabă scoţi la iveală marea ta creativitate, talentele cu care eşti, sigur, înzestrat, arată ce te face unic şi special, şi nicidecum proverbiala ta încăpăţânare, pentru că de la a o ţine pe a ta cu orice preţ până la un conflict de proporţii nu e mult. Și tu exagerezi, şi ceilalţi la fel, deci… cine câştigă? Profită de prima parte a lunii pentru a repara situaţii tensionate mai vechi, pentru că ai mai mult curaj să priveşti spre trecut, peste umăr, şi chiar să recunoşti unde nu ai făcut totul ca la carte. Finalul de lună ar putea veni cu o decizie de zile mari, care îţi poate relansa cariera, ba poate chiar te trimite pe o direcţie pe care o doreai de mult, dar tot nu se ivea ocazia sau imboldul de a face pasul cel mare. Acum s-ar putea să vină şi imboldul, şi ocazia, totul e să ai curajul să spui da.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia TAUR

GEMENI
Viaţa ta sentimentală se află acum la cheremul a două planete puternice: Jupiter aflat în zona iubirii. şi Saturn aflat în zona căsniciei. Ambele planete au pretenţii mari de la tine, vin cu tot felul de probe, şi cum Mercur, guvernatorul tău, mai catadicseşte să şi retrogradeze luna aceasta, nu e exclus să ai parte de o lună mai dificilă, în care adeseori lupţi cu morile de vânt pentru a te face auzit şi înţeles. Nu exagera cu nimicurile, cu fleacurile, căci aşa s-ar putea să pierzi imaginea de ansamblu, deci nu te pierde în chestiunile mărunte care înseamnă viaţa în doi, pentru că nu ele contează acum. Discută despre iubire, fă declaraţii, adu-ţi aminte că, în cuplu şi în amor, mai e nevoie şi de vorbe dulci, şi de intimitate, şi de senzualitate, şi de o vacanţă (doar) în doi… Oferă-ţi acest bonus pentru tine şi iubirea ta, căci ai toate şansele să reaprinzi pasiunea, asta dacă nu-ţi consumi energia pe mărunţişuri cotidiene. Partenerul vrea vorbe mari, planuri măreţe, vise frumoase, deci las-o mai moale cu ce mâncaţi mţine sau că începe şcoala şi trebuie să cumpăraţi rechizite copilului. Fleacuri! Adu-şi aminte de ceea ce stă la baza iubirii şi pune din nou romantismul şi pasiunea la loc de cinste. Cu cât cobori mai adânc în banalul cotidian – mâncare, bani, griji, serviciu – cu atât ştirbeşti din atmosfera care v-ar puitea oferi amândurora o scânteie de amor! Profită de ultima parte a lunii pentru vorbi cu jumătatea ta mai înflăcărat, mai entuziasmat, mai aprins ca oricând, venind, poate, cu o serie de promisiuni, angajamente, proiecte sau vise care să reaprindă flacăra între voi. Sigur îl vei surprinde în mod plăcut pe cel drag!

Cu Martye în Leu toată luna, ba chiar având acolo şi o frumaosă întâlnire cu Soarele aici, ceea ce nu s-a mai întâmplat de multă vreme, planul profesional ar putea cunoaşte ceva mai multă mişcar, se (re)activează ceva, se (re)aprind dorinţele tale de ascensiune, ambiţiile tale, ai mai multă încredere în valoarea ta deci, cu asemenea vânt prielnic la pupa, nu trebuie să stai în umbră. Ce-i drept, Mercur reotrgrad nu-ţi este aliat, dar el te poate ajuta să vorbeşti despre tine, cel de ieri, cu mai multă încredere, să scoţi de la naftalină informaţii care ţie ţi se par banale, fireşti, fac parte din exprienţa ta profesională, dar pentru alţii ar putea da detalii excelente despre ce ştii să faci. Poate, de felul tău, nu eşti prea lăudăros, dar vine acum un moment în care, a vorbi despre tine însuţi, e chiar de bun augur. De unde să ştie lumea ce diplome ai, ce realizări ai în trecutul tău, de unde vii, ce ai acumulat, dacă nu vorbeşti chiar tu despre tine în termeni elogioşi? Laudă-te dacă ai cu ce, pentru că acum e nevoie să-ţi arăţi valoarea, unicitatea, poate chiar cu o şansă excelentă de a face o schimbare în plan profesional. O decizie stă acum în mţinile tale şi ai toate şansele să deschizi un drum nou, ce te poate duce departe, dar viitorul depinde cumva şi de capacitatea ta de a prezenta cu curaj ce duci după tine, ce ai realizat cândva, ce sarcini ai dus cu succes la îndeplinire altădată.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia GEMENI

RAC
Venus îţi face o vizită luna aceasta, ceea ce sună perfect pentru tine şi sufletul tău. E un fel de oază de linişte, o mică vacanţă pe care ţi-o oferi ţie şi inimii tale, iar dacă, în acaestă stare de bine, se află şi persoana dragă, atunci va fi o lună perfectă. Tandră, caldă, intimă, emoţională, deci exact ce-ţi place ţie mai mult. Ai nevoie de grija celui drag, să te simţi ocrotit, răsfăţat, învăluit în cuvinte frumoase, şi ai toate şansele să le primeşti, dar numai în primele zile ale lunii, căci, din a doua jumpătate a lunii, parcă se sparge balonul de săpun şi, în loc de vorbe dulci şi declaraţii, te trezeşti prins într-un tir de reproşuri, nervi, supărări, vorbe dure din partea celui drag (sau exact invers, o tăcere de neînţeles), că rămâi uimit. Atmosfera din cuplu se tensionează fără rost, dar cum tu eşti deja obişnuit cu dramatismul pe care Pluto ţi-l presară în viaţă de câţiva ani de zile, această atmosferă nu te mai miră, ci încerci să-i faci faţă fără prea multe reacţii emotive. Poate da, mai plângi un pic, poate te mai retragi un pic în singurătatea ta pentru a te linişti, dar astfel de situaţii sunt trecătoare şi iminente în orice cuplu. Partenerul uită să fie cald şi blând, şi vine să-şi deşarte bagajul de nervi şi frustrări tocmai pe tine, şi, cum eşti un burete care absoargbe uşor emoţiile negative, le preiei practic pe umerii tăi. Da, tu înţelegi cel mai bine ce simte şi îi poţi fi de ajutor ca bun confident, sfătuitor, prieten, ascultător, deci tot tu eşti cel care îl ridică, îl încurajează, îl susţine la greu. Ce noroc are cu tine!

Cu Saturn în Săgetător şi cu Uranus în Berbec într-un trigon de zile mari, tu eşti cel mai activ din punct de vedere profesional, deci… nu-ţi lua concediu tocmai acum, când sunt întrunite toate condiţiile succesului în carieră. E momentul tău cel mai bun pentru a te afirma, pentru a prelua sacrini pe care le poţi duce la îndeplinire cu brio, pentru a da examene sau intervuri de angajare cu şanse maxime de reuşită, pentru a lupta mai mult ca oricând pentru visele şi ambiţiile tale. Se pot ivi suficiente ocazii excelente de a repurta adevărate victorii în plan profesional, de a ieşi primul din orice confruntare de forţe, dar e nevoie aici şi de un dram de tupeu – ca să ieşi din umbă şi să spui ”eu pot” – şi de capacitatea ta de a arăta că eşti (cel mai) bine pregătit, că ai baza tehnică, teortetică, practică, legală necesară (ce mai, patalamaua la mână!) care să te ajute în acest sens. Dacă visul tău cel mare necesită un curs de specializare, o reprofilare, acumularea de noi cunoştinţe, o upgradare teoretică, grăbeşte-te să te înscrii la şcoala potrivită pentru ce vrei să atingi. Poate renaşte un vis de natură profesională în mintea şi inima ta, ceva ce ai tot ţinut în tine, şi acum e momentul să-l readuci în prim plan, să-l exprimi, să-l declari sus şi tare şi să-i oferi fundamentul necesar pentru a deveni realitate. Şansele sunt maxime!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia RAC

LEU
De când aştepţi tu luna august, luna ta de glorie, luna în care Soarele trece prin zodia ta şi te scoate, mai mult ca oricând, în lumină! Dar nu e doar Soarele aici, mai e şi Marte, care stă cu tine toată luna, şi te încarcă de energie la capacitate maximă, ba mai bine şi Venus spre final… Foloseşte acest surplus de energie în tot ce consideri tu că e mai important, fie că e vorba de amor, fie că e vorba de carieră, pentru că rareori ai parte de asemenea doză de ”carburant”. Ai mai multă încredere în tine, ştii să te prezinţi într-o lumină mai bună ca oricând, eşti mai tonic, mai plin de viaţă, un exemplu de energie pentru mulţi, şi, cu asemenea atuuri la purtător, ar fi şi culmea să nu ai parte de succese pe bandă rulantă! Vrei iubire? Treci şi ia! Vrei succes! Întinde mâna şi apucă! Și iubirea e deci bine reprezentată în viaţa ta acum, chiar dacă, cel puţin în prima parte a lunii, parcă stai un pic în expectativă, o faci pe sensibilul (sau pe timidul?) care aşteaptă să fie cucerit, ocrotit, răsfăţat, când de fapt TU eşti motorul principal de iubire. Dacă tu vrei, obţii, deci nu sta cuminte în banca ta – oricum nu e genul tău – şi ieşi la lumină. În ultimele zile ale lunii se vor aglomera în zodia ta şi Venus şi Marte, amvele planete ce se ocupă de viaţa în doi, ca atare e momentul perfect pentru evenimente de zile mari legate de iubire, de inimă, de cuplu. Cum mai e acolo şi Nodul Nord, nu e deloc exclus ca deciziile pe care le iei acum legat de viaţa ta să schimbe sensuri, să ofere şanse noi, să ducă acolo unde ţi-e mai bine. O relaţie începută acum are toate şansele să ducă la căsătorie cândva, dacă te implici de-a binelea şi dai tot ce ai mai bun, în cantităţi uriaşe. Nu uita că motorul oprincipal al maşinăriei eşti TU!

Configuraţia astrală ţi-e prielnică şi în plan profesional, pentru că, dacă-ţi canalizezi uriaşa rezervă de energie în tot ce consideri tu că e mai important – deci inclusiv în carieră – succesele vor apărea foarte repede. E şansa ta de afirmare, de repurtare a unor succese deosebite, de a-ţi demonstra valoarea, unicitatea, personalitatea, talentul, ai şi curaj, eşti şi conştient de ce poţi şi ştii să faci mai bine, mai ştii să te şi lauzi un pic, deci sunt întrunite toate condiţiile reuşitei la serviciu. Totuşi, nu uita să ţii cont şi de ceilalţi, chiar dacă acum, mai mult ca oricând, contezi doar tu. Mai sunt unii prin preajmă care-ţi spun adevăruri, lucruri juste, critici meritate, şi dacă te faci că nu-i auzi, s-ar putea să se işte probleme. Există şefi sau colegi cu mai multă experienţă care te mai trag de mânecă – unii doar din invidie, clar! – dar tu fii tare pe poziţie, că ai şi de ce, însă nu aluneca în infatuare!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia LEU

FECIOARĂ
Mercur – guvernatorul tău – stă în zodia ta toată luna. Ce-i drept, de pe 13 intră în mers retrograd, ceea ce poate genera o serie de animozităţi care să se resimtă peste tot, şi în cuplu, şi acasă, şi la serviciu, dar de la tine vin problemele! Tu începi să iei la bani mărunţi orice detaliu… să scoţi de la naftalină nimicuri puse la index acum trei luni… tu singur îţi creezi motive de stres dacă le tot scormoneşti cu orice preţ. Mai prefă-te şi tu că nu le vezi, nu mai vorbi atâta despre ele, că oricum nu dispar, deci încearcă să abordezi o atiotudine mai pasivă, mai rezervată legată de nimicurile ce pot tensiona, fără rost, viaţa ta. Oferă-ţi o oază de linişte, caută ce face plăcere inimii tale şi dedică-te acelui aspect drag ţie. Nu le poţi avea dacă tu te împovărezi de griji, de suspiciuni, de întrebări… Caută în viaţa ta acele lucruri solide, bine aşezate, acele valori pe care le-ai fundamentat bine în viaţa de cuplu şi vorbeşte doar despre ele. Nu mărunţişurile banale merită acum atenţie, ci temelia cimentată pe care ai construit relaţia. Adu-ţi aminte de zicala cu ”apa trece, pietrele rămân” şi scoate acum mai mult în evidenţă pietrele, ceea ce durează şi stă în viaţa de cuplu, pentru că ele vă ţin alături. Nu nimicnicia cotidiană, generatoare de stres…
Starea de bine şi de lejeritate – acea atmosferă plăcută de vacanţă de care ai avut parte probabil luna trecută – se termină şi trebuie să te întorci la treabă, dar, şi la serviciu, tot fleacurile te omoară, dar probabil nu ai încotro. Te afunzi în detaliile muncii tale de zi cu zi, o iei de la capăt, unde e nevoie, arunci o privire peste etapele parcurse anterior, şi încerci să faci puţină ordine în teancul de obligaţii profesionale. S-au adunat probabil foarte multe şi, vrei – nu vrei, e timpul să le iei una câte una să le aşezi pe căprării. După ce Mercur va intra în retrogradare, pe 13, ai starea necesară de a privi înapoi, la tot ce s-a adunat, i să le iei pe toate la bani mărunţi, ca să le ştergi, odată, de pe lista de restanţe. Ai şansa de a scăpa de mai multe datorii profesionale mărunte, ca apoi să te simţi mai bine. Nu le mai amâna, nu le mai muta dintr-un sertar în altul, ci ia-le acum pe coarne!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia FECIOARĂ

BALANŢĂ
Ce bine ar trebui să te simţi cu Venus, patroana ta zodiacală, sus, în cel mai înalt punct al cerului. Ar trebui să te facă să te simţi mai bine în pielea ta, să te iubeşti (şi) mai mult, să te priveşti cu ochi buni, ca pe cel mai frumos om, ca pe cel mai bun prieten. Această stare de bine te poate ajuta în plan sentimental, pentru că, dacă tu te iubeşti pe tine însuţi aşa, şi cel drag te va vedea cu alţi ochi şi te va îndrăgi şi mai şi! E un moment excelent să porneşti o idilă nouă, deocamdată e flacăra de început care te mistuie şi nu te lasă în pace, dar, dacă vei şti să canalizezi această energie benefică într-un sens constructiv, ai toate şansele să clădeşti cea mai intensă şi frumoasă relaţie. Dragostea este prin preajmă, dar necesită altruism, reciprocitate, ascultare, deschidere spre celălalalt, să nu aştepţi să fii doar tu cel luat în seamă, apreciat, răsfăţat, ci să faci şi tu acelaşi lucru în cantităţi mari. Totuşi, atins de flamă, ai grijă la ce declaraţii faci, ca nu cumva să-i spui cuiva că eşti mort de amor după el, şi apoi să-ţi treacă, sau să faci o cerere în căsătorie, şi apoi să te răzgândeşti sau cine ştie ce alte cuvinte cu iz declarativ îţi ies acum de pe buze la primul impuls, furat de pasiune, şi – mai devreme sau mai târziu – să nu mai crezi în ele… Viitorul se scrie acum, ca atare, o decizie luată acum trebuie respectată!

Deşi ar fi mai degrabă o perioadă bună pentru a sta acasă sau să pleci la mare sau în zona ta de baştină, dacă totuşi nu e luna concediilor pentru tine, te vei apleca asupra sarcinilor de serviciu cu plăcere. Da, chiar îţi place ce faci, eşti atât de preocupat de muncă, încât nu e exclus să-ţi iei de lucru şi acasă, pentru că eşti cuprins de satisfacţia de a vedea ce frumos se leagă lucrurile. Ai ocazia de a relua un proiect în care ai depus multă pasiune cândva sau de a vorbi mai mult despre palmaresul tău, despre reuşitele tale de odinioară, pentru că unii poate nu cunosc istoricul tău. Nu aştepta să te remarce alţii sau să vorbească alţii apreciativ la adresa ta, ci fă în aşa fel încât să scoţi de la naftalină vechile tale realizări, să arăţi ce frumos ai dus la îndeplinire cândva unele sarcini. Ceva din acele vremuri poate reveni acum în prim plan, ca atare se poate spune că trăieşti din amintiri, pentru că energia benefică a altor timpuri e sursa reuşitelor de acum. Dacă atunci s-a putut aşa de bine, poţi şi acum! Totuşi, pe mijlocul lunii, vei avea un moment mai tensionat în carieră, de parcă treburile de acasă au prioritate iar tu nu ştii cum să te împarţi: să-şi vezi de muncă la serviciu sau să stai pe acasă? Grea decizie…
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia BALANŢĂ

SCORPION
Marte, Soarele şi mai apoi şi Venus adunate în Leu sunt un avantaj excelent în iubire, pentru că acum aşezi amorul pe un piedestal, pe cel mai important plan al vieţii tale şi i te dedici total. Nu ignora acest aspect al vieţii tale, când eşti atât de entuziast, de tonic, de dornic de iubire, de motivat de sentimente, pentru că acum poţi trăi evenimente de top în doi. Nici nu ştii cum, într-un moment de fericire maximă, iei decziia de a te căsători, hodoronc tronc, sau, dacă eşti în căutarea iubirii, îţi cade cineva cu tronc şi te arunci în mrejele sale cu pasiune, dornic să trăieşti momente unice. Poate fi una dintre cele mai animate perioade din viaţa ta, şi sentimental şi profesional deopotrivă, cu şansa de a ţi împlini visele cele mai aprinse, de a cunoaşte persoane care să-ţi facă inima să bată cu putere, de a trăi aventura vieţii tale (bine, până peste doi ani când apare şansa din nou!), deci eşti printre cei norocoşi ce pot simţi fluturi în stomac la intensitate maximă. Greu de spus dacă e doar atracţie fizică sau e iubire adevărată, dar cum trăieşti totul la cote maxime, şi această şansă ţi-o trăieşti cu pasiune!

Luna aceasta, Marte – guvernatorul tău – îşi primeşte doza de energie de la Soare în cea mai înaltă poziţie a cerului (şi nu ai mai avut parte de asemenea stare de bine de vreo doi ani). E momentul tău de glorie, când, motivat de ambiţii şi de orgolii mari (în sens constructiv) ai putea răsturna şi munţii, dacă ai vrea. Cu asemenea vânt prielnic la pupa, ar fi excelent dacă ţi-ai canaliza tot talentul, toate eforturile, tot cheful spre muncă, pentru că rareori lucrurile merg atât de bine. Succesul poate fi de partea ta, iar roadele nu vor întârzia să apară, inclusiv de natură financiară. E momentul să obţii o funcţie mai înaltă, să primeşti un job mai bun, să te remarci printre colegi sau să fii apreciat de şeful (asta dacă nu ai şansa de a deveni chiar tu şef), deci acum e momentul să vâsleşti mai intens ca oricând, cât timp toate drumurile duc spre succes. Poţi descoperi abia acum ce-ţi place să faci, ce te împlineşte, care ţi-e sensul în carieră, cei tineri acum îşi pot decide viitoarea profesie, deci da, e un moment cu izde unicat care te poate propulsa (mai) sus, acolo unde visezi, acolo unde meriţi. Trage tare, treci peste toate cu capul sus şi încredere deplină în tine. Învaţă repede ce nu ai învăţat deja, acel bagaj de cunoştinţe care contează la poziţia ta de acum sau de mâine, umple golurile de care eşti conştient, consolidează-ţi poziţia şi… la muncă!
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia SCORPION

SĂGETĂTOR
Aşa de tare te trage aţa să te arunci în mrejele unei iubiri, că nici tu nu ştii cum e mai bine. Există riscul unei avenruri aprinse, a unei escapade fără precedent, de care şi tu eşti conştient că ţii-r putea crea prejudicii, dar dacă pasiunea e mare, e greu să-i rezişti. În fond, tu iei orice experienţă ca pe o şansă în plus de a mai învăţa ceva util de la viaţă, deci… de ce să nu încerci? Char dacă rămâne doar o pasiune trecătoare ce te poate mistui, chiar dacă e iubirea vieţii tale, te arunci în ea cu entuziasm, pentru că îţi place să simţi la intensitate maximă. Poate fi o iubire secretă, o escapadă extraconjugală, o ispită periculoasă sau o fostă iubire care-ţi oferă ocazia de a relua vechea relaţie sau doar de a sta la discuţii pentru a vă oferi nişte explicaţii, pentru a vă ierta unul altuia nişte cuvinte, nişte greşeli. Merită deci să sondezi în trecut pentru a-l aşeza în cea mai corectă formă, dacă tot te mustră conştiinţa. Dacă n-o faci, vei căra povara după tine alţi câţiva ani, până când vei spera o nouă întîlnire cu trecutul pentru a te destăinui, pentru a cere iertare, pentru a repara ce se mai poate. Priveşte, deci, trecutul cu realism şi curaj, conştient că trebuie, din când în când, să-l conftunţi pentru a învăţa din el şi a-l lăsa în ordine. Cei căsătoriţi deja, sunt mult prea împovăraţi de griji casnice şi întrebări existenţiale, ca să se mai gândească la amor, dar n-ar strica să laşi la o parte problemele şi să te bucuri de momentele intense pe care partenerul ţi le oferă pe tavă. Totul e să ai tu chef de ele!
În zodia ta îşi dau întâlnire – poate pentru prima oară în viaţa ta – Saturn şi Luna Neagră ceea ce nu sună tocmai bine, deci cu atât mai mari trebuie să fie efortul şi voinţa ta pentru a depăşi momentele sensibile, mai ales în plan financiar, deci nu uita de control şi de prudenţă. O vreme nici nu prea îţi arde de serviciu, pentru că ai alte probleme în viaţa personală sau acasă şi nu prea ai starea potrivită să te apuci de treabă. Ba chiar ai avea şi tu nevoie de un concediu, de câteva zile de somn, de odihnă sau de o călătorie, pentru că eşti sleit de vlagă! Marte nu te lasă să te odihneşti, însă, apar suficiente ocazii bune de a trage tare, de a ţinti sus, de a-ţi pune ambiţia la treabă, mai ales dacă în joc e reputaţia ta, renumele tău, şansa ta la succes. Tragi tare, şi când pui atâta pasiune, roadele se văd. Finalul de lună poate să-ţi ofere acel sentiment plăcut de satisfacţie profesională, convins că ai mai învăţat ceva, că ai atins un nivel demn de laudă şi de mândrie. Ai încredere în valoarea ta şi luptă pentru tine! Luna viitoare vei fi şi mai motivat profesional, dar acum eşti încă la şcoală, ai ceva nou şi interesant de acumulat la bagajul tău de experienţe. Poate nu ai învăţat asta la vremea potrivită, cândva, sau te întorci la un nivel abandonat odinioară cu şansa de a continua de unde l-ai lăsat, deci ca să-ţi asiguri viitorul, uneori e bine să faci un ocol spre trecut, acolo unde s-a stins prematur o scânteie şi care se poate reaprinde acum.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia SĂGETĂTOR

CAPRICORN
Saturn şi Luna neagră îşi dau întâlnire luna aceasta în Săgetător, cum nu s-a mai întâmplat poate niciodată de când eşti pe lume, deci să nu te mire stările ciudate care-ţi dau târcoale. Nu e cea mai prietenoasă configuraţie astrală nici pentru tine, şi nu te simţi în apele tale. E un fel de criză existenţială care te cam paşte şi, cum nici cu psihicul nu stai bine şi nici nivelul de energie nu e prea ridicat, optimismul tău are de suferit. Dacă tot ştii că treci printr-un moment dubios, emoţional vorbind, nu sta singur, nu lăsa întrebările existenţiale să te copleşească, nu-ţi plânge de milă de la orice, ci abate-ţi gândul şi emoţiile spre ceea ce merge bine în viaţa ta. Hm, sexl de exemplu, căci acolo ai putea avea parte de surprize plăcute, trăind pasiuni intense! În căsnicie, însă, există câteva momente mai tensionate când – mai ales soţiile – au ceva de spus, pun la idnex toate reproşurile şi supărările din ultimul an, parcă nu mai pot ţine în ele ce le doare şi simt nevoia să se destiunuie, să spună lucrurilor pe nume, ba chiar să dea drumul la lacrimi şi regrete. Ține sub control emoţiile, pentru că dau în clocot! Mult mai bine ar fi să scoţi la lumină amintirile frumoase în doi, sentimentele de demult, să retrăiţi amândoi momentele de altădată care v-au apropiat, deci fă tot posibil să nu scoţi din trecut ce doare, ci doar ceea ce e bun şi motivant. Ele pot reanima relaţia şi aşa vă veţi da seama ce dor v-a fost de pasiune, – deci de sex – de tandreţe, de intimitate, de timp doar pentru voi doi.

Ce-ar fi să te opreşti un pic din iureşul fantastic în care îi desfăşori activitatea şi să arunci o privire şi înapoi. Ai fost atât de copleşit de sarcini şi treburi, că sigur au rămas câteva restanţe. Câteva, am spus? O, nu, o grămadă, pe care le-ai tot amânat în ultima vreme, le-ai tot mutat dintr-o parte într-alta pe birou, dar acum simţi că nu se mai poate aşa! Sunt deja prea multe şi trebuie să faci ordine! Ai să vezi ce liber te vei simţi după aceea, după ce scapi de maldărul de restanţe în aşteptare! Pe de altă parte, ţi se cere să sondezi un pic printre amintiri, să umbli la memorie, la lucruri demult învăţate sau exprimentate, de parcă abia acum a venit vremea să le foloseşti. Dacă e nevoie, caută cursurile din şcoală sau apucă-te iar de învăţat, pentru că ai primit cândva o informaţie utilă care-şi are rostul acum. Pune accent pe colaborare, pe lucrul în doi, alături de un tovarăş de muncă pe care îl simţi aproape, pe aceeaşi lungime de undă, pentru că de unul singur nu prea dai randament. Când eşti singur, te pasc gândurile negre, vezi doar defectele şi lipsurile tale, or, cu cineva aproape, chiar şi imperfect şi el, parcă e mai uşor, totul e să nu transformaţi colaborarea într-un cor pe două voci despre cât de grea e viaţa voastră.
ZODIAC AMOROS: cum iubesc persoanele din zodia CAPRICORN

VĂRSĂTOR
Ce agitaţie e în zona cuplului, pe harta ta, semn că acolo se precipită cele mai interesante situaţii. Se animă atmosfera, bărbatul din cuplu vine cu iniţiative, cu idei, cu propuneri incitante şi ar fi bine să le accepţi, pentru că sunt ca o gură de aer proaspăt pentru voi doi. Poate fi mometul excelent pentru un concediu în doi şi, lipsiţi de griji, departe de grijile de acasă, parcă se reaprinde pasiunea dintre voi, parcă trăiţi din nou iubirea la intensitate maximă. Dacă abia acum se iveşte ocazia unei noi iubiri, ai impresia că totul se leagă foarte repede, că atracţia e mare, că sunteţi împreună de o viaţă, deci poţi avea parte de una dintre cele mai pasionale perioade în iubire. Dacă eşti deja de ani de zile cu cineva, încearcă să reaprinzi un pic flacăra dintre voi doi, vino cu o propunere năstruşnică, pentru a ieşi din rutină şi obişnuit şi a vă simţi bine împreună. Unii pot avea acum parte de evenimente rarisime – dacă nu chiar unice – de viaţă, direct legate de iubire, cum ar fi cea mai frumaosă idilă a vieţii lor, o nuntă de vis, prima noapte de dragoste, o vacaţă idilică, întâlnirea predestinată mult aşeptată, deci da, se întâmplă lucruri, şi nu lucruri oarecare!

Dacă şeful te întoarce din drum, nu te supăra, pentru că poate fi chiar în avantajul tău să reiei un întreg proiect de la capăt. Nu strică să revizuieşti strategia, să mai parcurgi odată etapele, să vezi ce ai scăpat din vedere, ce ai greşit, ce nu ai rezolvat cândva, pentru că uneori, o recapitulare are efecte benefice. Altfel, tot va veni un moment când vei face un ocol în urma ta şi, ar putea fi prea târziu să mai schimbi ceva. Ascultă-i pe cei care deţin puterea în cariera ta, de cei de la care ai de învăţat, pentru că sigur această reîntoarcere în trecut are ceva de oferit: poate informaţia uitată, poate un document rătăcit, poate şansa de a o lua de la capăt în condiţii şi cu resurse mai bune de prima oară. Nu e o retrogradare faptul