Horoscopul lunii august 2015

horoscopul-luniiBERBEC

Aglomeraţia de planete din zodia Leului din prima decadă a lunii te susţine de minune în plan sentimental, mai ales că nu mai ai parte de Jupiter în Leu prea multă vreme. A stat aici timp de un an, dar pe 11 august, gata, e vremea să-ţi iei rămas bun de la el pentru alţi 12 ani! Ca atare, dacă nu ai avut curajul în ultimele luni să faci o declaraţie de dragoste, să începi o relaţie, să spui da unei propuneri sentimentale, hai, grăbeşte-te!
Ar fi bine să intri într-o relaţie nouă sau într-o etapă mai frumoasă a iubirii cu această configuraţie astrală – chiar dacă Venus retrograd, care se menţiune toată luna, nu e tocmai un avantaj pentru iubire, dar cel puţin aşa, prin retrogradare, se mai întâlneşte aici, încă o dată în această vară, cu Jupiter, şi pot oferi auspiciile unor evenimente în plan sentimental. În caz că nu ţi le-a oferit data trecută când a trecut pe aici – în iunie-iulie – acum îţi mai dă o şansă.

Norocul tău poate fi şi trigonul pe care Soarele din Leu îl face cu Uranus din zodia ta sau întâlnirea lui Venus cu Marte în Leu (ce se va menţine şi la început de septembrie, iar de asemenea întâlnire astrală aici fii sigur că nu ai parte chiar frecvent…) tocmai de aceea poţi spune că e o lună cu aspecte interesante şi rare în plan sentimental, deci nu sta degeaba, fă ceva pentru ca povestea te de amor să crească, să înainteze, să renască!

Mai mult, şi în Balanţă, acolo unde se aşează zona căsătoriei, intră aici, pe 28 august, Luna Neagră – care nu a mai trecut prin Balanţă de prin 2006-2007 – ca atare se schimbă un pic registrul în relaţia ta cu partenerul. Nu e cea mai benefică vizită astrală din ultimii ani, aşa e, pentru că, pe unde trece, Luna Neagră mai şubrezeşte, sensibilizează, ba chiar strică atmosfera, deci te poţi aştepta la o perioadă ceva mai dificilă în cuplu. Nu e deloc un moment bun pentru cei care vor să facă acum pasul spre căsătorie, dar nici pentru cei care deja sunt căsătoriţi de ani buni, iar tranzitul lui Lilith prin acest sector al cerului va dura până în mai 2016!

Un moment critic e întâlnirea unicat dintre Nodul Nord şi Lilith din ultima săptămână a lunii şi care, pentru cuplurile deja ajunse într-o zonă riscantă, poate genera situaţii fără precedent, care vă obligă să luaţi decizii foarte tranşante: ori-ori, ca un ultimatum, dar care are rolul de a reinstala cumva echilibrul, indiferent ce implică asta. Dar tot acest aspect – unicat, nu ai mai avut parte de aşa ceva vreodată şi nici nu se va mai repeta – poate să te ajute să repari de urgenţă ceva ce n-a mers tocmai bine în cuplu, dar pentru asta e nevoie ca şi tu şi partenerul să staţi serios la masa tratativelor, să renunţaţi la acuze, să recunoaşteţi cinstit unde aţi greşit şi să vă arătaţi amândoi dispuşi să faceţi schimbările potrivite ţinând cont de dorinţele celuilalt, fără orgolii, fără nervi, fără lupte… Mercur vine şi el aici, spre final de lună, ca să staţi serios de vorbă faţă în faţă, cu amabilitate, cu calm, cu toleranţă, cu iubire, ca să reparaţi situaţia. Merită efortul!

Lucrurile încep să arate mult mai bine la locul de muncă începând cu această lună! Jupiter intră în Fecioară pe 11 iar Luna Neagră pleacă de aici pe 25, ca atare acest schimb de ştafetă e ca o gură de aer proaspăt pentru tine! Jupiter îţi va deveni aliat la serviciu, ca atare ai, timp de vreo 12 luni de acum încolo, un bun prieten alături care te ajută să-ţi asumi sarcinile cu bucurie, să-ţi vezi de munca ta de zi cu zi cu optimism, să te apleci asupra obligaţiilor profesionale cu responsabilitate şi să aduni, de acum înainte, reuşită după reuşită, pas cu pas.

Rutina zilnică nu te va deranja, pentru că vei găsi, chiar şi în monotonie, chiar şi în activităţi repetabile care altădată te-ar fi plictisit, un soi de plăcere, satisfacţia muncii, rampa ta de lansare. pentru că vezi că munca ta dă roade şi este apreciată. Nu te aştepta numai la laude şi flori, însă, căci nu vor lipsi discuţiile despre vechi erori, eşecuri sau cine ştie ce alte aspecte demult întâmplate pe care le credeai uitate, pentru că nici nu ştii cum reapar acum în discuţie, spre supărarea ta trecătoare, dar dacă tot revin pe tapet, poate acum le găseşti soluţii mult mai bune, mult mai practice, pentru că între timp ai înţeles lucrurile dintr-o altă perspectivă. Se vede că ai acumulat între timp experienţă şi înţelepciune, că ai învăţat ceva din toate, ca atare, faptul că te întorci cumva înapoi, la un capitol neterminat cândva, poate fi chiar un avantaj, pentru că acum ştii să le rezolvi mult mai bine.

Posibil să fi prestat cândva nişte servicii în beneficiul altora, dar nu ai intrat în posesia acelor bani până acum, din diverse motive. Ia-ţi inima în dinţi şi cere ce ţi se cuvine. Poate fi vorba de promisiuni salariale uitate de şefi, sume restante pentru o muncă deja încheiată, nişte drepturi băneşti care ţi-au fost luate de alţii mai puternici. Nu e deloc simplu să intri în posesia acelor bani, dar sunt ai tăi şi merită să lupţi pentru ai dobândi, pe căi corecte. Insistă, nimeni nu va bate la uşa ta să te întrebe dacă-i vrei, dar nu trebuie să laşi iar timpul să treacă. Retrogradarea lui Venus de luna asta pe tine te susţine să repari unele dezechilibre financiare anterioare, dar e nevoie de luptă şi de ceva tupeu! Le ai, mai ales în ultimele zile ale lunii, deci fă un pas în faţă şi cere!

TAUR

Te simţi ceva mai ciudat încă de luna trecută, de când Venus, guvernatoarea ta zodiacală, a dat înapoi prin retrogradare, şi îşi continuă mersul în marşarier şi luna aceasta, dar nu fără rost! În retrogradarea sa, se va întâlni pentru a doua oară anul acesta cu Jupiter în Leu – de două conjuncţii de acest gen în acelaşi an nu ai parte chiar des – ceea ce e un mare avantaj pentru a mai repara unele aspecte care nu au mers tocmai bine în viaţa ta sentimentală de până acum.

Poate fi momentul să repari nişte gafe, să te întorci la o fostă iubire, să îţi ceri iertare pentru cine ştie ce erori comise cândva, deci nu te încăpăţâna să mergi mai departe când ţi se deschide acest mic ocol spre trecut ce are rolul de a-ţi linişti sufletul. Pe 11 august, Jupiter va intra în Fecioară ceea ce pentru tine e un mare avantaj, pentru că, timp de un an, viaţa sentimentală va căpăta mai multă stabilitate şi claritate. Mai ales că scapi şi de Lilith din zona sentimentelor, ceea ce a mai şubrezit un pic acest sector, aducând în prim plan reproşuri, acuze, tensiuni, obsesii, tot felul de gânduri cu tentă negativă, dar de acum, fără acest mic inamic lângă inima ta, eşti mai realist şi priveşti iubirea cu o notă mult mai raţională, descoperind că orice problemă are rezolvare, dacă stai şi chibzuieşti, fără patimi.

Cu Jupiter în zona iubirii te poţi aştepta la întâlniri frumoase de acum încolo, la discuţii foarte serioase despre o viaţă în doi, deci bucură-te de auspiciile norocoase! Cei căsătoriţi, mai ales în prima decadă a lunii, pot lua decizii foarte curajoase pentru a repara aspecte care evoluau într-o direcţie greşită, deci priveşte un pic înapoi cu inima deschisă, împreună cu jumătatea ta, să descoperi ce se cere reparat, ce balast emoţional duceţi după voi, ce nu s-a rezolvat corect la vremea potrivită. O discuţie despre trecut ar fi binevenită pentru a te elibera de nişte griji, vini, nelinişti. Partea a doua a lunii e ceva mai tensionată acasă, în familie, discuţiile de la te miri ce generând furtuni, lupte de orgolii, dispute aprinse în care ba unul, ba altul vrea să aibă ultimul cuvânt, deci ai grijă până unde întinzi coarda. Criticile şi conflictele pot ajunge la cote maxime.

Încearcă să-ţi aduci aminte dacă nu cumva ai renunţat cândva la un proiect care, pentru că nu mai evolua într-o direcţie promiţătoare, intrase pe linie moartă. Sunt mari şanse să-l reiei de unde l-ai lăsat şi să-i mai dai acum o şansă, ba chiar acum, a doua oară, ar putea merge mult mai bine pentru că, între timp, ai mai acumulat ceva experienţă. Pe de altă parte, de ceva vreme pregăteşti tu, în secret, fără să spui la multă lume, unele proiecte sau decizii capitale, cu efecte majore asupra carierei tale, şi de luna aceasta începi să le mai scoţi la lumină, să mai vorbeşti despre ele, pentru că eşti mândru de ceea ce creezi sau pregăteşti în mintea ta, şi simţi nevoia să spui, măcar, celor foarte apropiaţi, la ce anume te gândeşti.

Pui mult suflet în aceste planuri de viitor şi eşti sigur că vor avea succes! Totuşi, în ultimele zile ale lunii, în zona dedicată locului de muncă, intră Lilith, Luna Neagră, acea micuţă piază rea care mai tulbură apele la serviciu. Va sta aici până în mai 2016, ca atare pregăteşte-te pentru o perioadă de mai mici sau mai mari dezechilibre la serviciu, dar care cer enorm de la tine. Ba chiar există un moment foarte interesant – în ultimele zile ale lunii – când aici se vor întâlni, pentru prima şi ultima oară în viaţă, Nodul Nord şi Lilith, generând un mare hop, un eveniment cu iz special pentru relaţia ta cu serviciul, nu tocmai plăcut, nu tocmai uşor, dar care cere de la tine mai mult calm şi mai multă grijă ca oricând! Fii prudent în tot ce alegi, cântăreşte îndelung, ca să nu porneşti acum pe o cale care să-şi arate cândva latura eronată. Discută cu partenerul de viaţă despre acest mare pas, ca să fii sigur că ai o viziune de ansamblu asupra acestei situaţii. Tu, singur, ai putea fi subiectiv, dar cu o altă opinie la dispoziţie, poţi înţelege mai clar situaţia.

Nu stai rău cu banii la începutul lunii, dar totuşi nu te hazarda deja în decizii aventuroase. În prima decadă a lunii ai parte chiar de ceva surprize în acest sens, ori pentru că intri în posesia unei sume foarte binevenite, poate demult promisă, dar care abia acum îţi intră în cont, sau ieşi deja la cumpărături şi eşti gata să-ţi iei ceva pentru bucuria ta, pentru sufletul tău, pentru confortul tău domestic sau pentru cineva drag. Ieşi la cumpărături cu mai mult curaj, pentru că e o perioadă norocoasă.

GEMENI

Lucrurile au fost foarte serioase pentru inima ta în ultimul an şi jumătate, cât timp Nodul Nord a cerut mult de la tine. A cerut diplomaţie, reciprocitate, corectitudine, iubire, armonie, pace, şi poate ai reuşit să faci puţină lumină în viaţa ta sentimentală. Luna aceasta însă se schimbă un pic registrul, deoarece Nodului Nord i se alătură Luna Neagră, care va sta apoi aici până prin mai 2016, şi această vizită nu e una dintre cele mai reuşite pentru o persoană care pune preţ pe iubire.

Luna Neagră aici poate tulbura un pic apele, poate dezechilibra chiar şi cele mai frumoase poveşti de iubire, dar poate te ajută să priveşti mai serios relaţia în care eşti implicat. Mult mai frumoasă e atmosfera pentru cei deja căsătoriţi, aşezaţi la casa lor, cu copii şi tot tacâmul, deoarece ei pot cunoaşte de acum o viaţă de familie mai tihnită, mai organizată, mai bine conturată – chiar dacă nu lipsită de conflicte uneori – deci poţi spune că totul merge bine. Ba chiar de lipsa lui Saturn din zona căsniciei pentru o vreme – se va întoarce aici luna viitoare, deci nu te bucura prea tare – mai relaxează un pic viaţa în doi, deci poate fi o lună chiar plăcută.

Dacă pui accent pe comunicare, pe dialog, pe relaţionare, lucrurile vor evolua foarte bine la serviciu, deci nu insista să spui că doar tu ai dreptate, orgoliul nu prea are ce căuta dacă vrei să ţi se recunoască valoarea, ca atare lasă-i pe alţii să te descopere, nu te bate singur cu pumnii în piept. Vei avea suficiente ocazii de a arăta că ştii, ce poţi, că eşti cel mai bun, pentru că intrarea lui Marte în Leu pe 9 august pe tine te susţine pentru a te remarca şi a culege roade demne de laudă.

Ba chiar finalul de lună te poate pune într-o lumină bună, norocul fiind de partea ta, de parcă a venit vremea să redobândeşti o poziţie, să arăţi că ai dreptate celor care altădată te-au criticat, ca atare n-ar fi deloc de mirare să ţi se facă dreptate după atâta amar de vreme. A meritat să aştepţi – poate chiar vreo 2 ani – să ajungi în acest punct în care ţi se recunosc meritele şi valoarea şi ai atâtea motive de satisfacţie profesională. Chiar ultimele zile ale lunii – poate şi luna viitoare – fii pregătit să savurezi victoria şi să spui cu bucurie: vedeţi, v-am spus eu! Fii sigur pe tine, capul sus, fă un pas în faţă şi spune ce gândeşti. Ai toate şansele să obţii ceea ce ţi se cuvine!

Marte a făcut ca banii să cunoască o oarecare creştere în ultimele zile din iulie, şi mai ai câteva zile şi din august în care ai putea să mai scapi de unele restanţe, să mai achiţi nişte taxe sau facturi în aşteptare, ca atare uită-te mai întâi peste umăr, la ceea ce aşteaptă deja să fie adus la zi, şi abia după aceea te gândeşti la cheltuieli noi. Bani ar putea să apară, poate chiar neaşteptaţi, dar nu te gândi deja cum să-i cheltui!

RAC

Deşi ar fi trebuit să ţi se mai aprindă un pic călcâiele şi inima încă de luna trecută, nu e exclus să apară ocazii excelente şi în prima săptămână din august. Ar fi mai degrabă un moment excelent de a reîncepe o poveste de iubire terminată cândva, de a te împăca, după o despărţire, de cineva drag, de a te întoarce înapoi la cel pe care l-ai iubit altădată, dar e totuşi o perioadă bună şi pentru a te apleca asupra unor şanse complet noi de iubire, iar romantismul şi pasiunea îşi dau mâna foarte bine.

Ultimele zile ale lunii – cu trecere, mai apoi, spre luna următoare – iubirea e foarte bine garnisită în meniu, deci lasă la o parte timiditatea, teama de a fi respins, emotivitatea, amintirile neplăcute din trecut sau cine ştie ce alte blocaje emoţionale cari după tine, şi spune clar ce simţi. Ai încredere în ceea ce simţi, ai încredere în şarmul tău personal, în sex-appeal, în tot arsenalul tău de seducţie şi treci la fapte: ai putea cuceri – sau recuceri – o persoană care îţi va împărtăşi sentimentele. Dragostea pluteşte în aer, totul e să profiţi tu de auspiciile norocoase!

Cu Jupiter ca aliat, ai toate cuvintele la purtător, ştii să te exprimi eficient şi inteligent, deci pune accent pe comunicare: cuvintele potrivite te pot duce direct la inima celui care te atrage. În cuplurile deja vechi, oficializate, se resimte un mic recul, de parcă e nevoie ori să vă retrageţi amândoi un pic un pas în spate ca să chibzuiţi asupra unor evenimente care v-au marcat, ori vi se cere mai multă profunzime, depăşind faza orgoliilor, a răzbunărilor, a luptelor pentru supremaţie, încercând să vedeţi ce puteţi face ca să depăşiţi nişte hopuri pe care nu aşi reuşit să le rezolvaţi prea bine încă de anul trecut. Pot reveni în discuţie, dar acum se presupune că aţi mai învăţat câte ceva ca să luaţi decizii mature şi bune.

Marte ţi-a fost bun aliat luna trecută, dar, pe 9 august, te părăseşte pentru voi doi ani, dar poate ai reuşit să-ţi încarci bateriile la capacitate maximă pentru tot ce ţi-ai propus pe câteva luni de acum înainte. Dacă nu ai dat startul unor proiecte curajoase, profită de primele 9 zile ale lunii pentru a începe ceea ce nu ai început, pentru a lua decizii pe care nu le-ai luat, pentru a face ceva în beneficiul tău personal, deoarece nu-l vei mai avea prea curând pe Marte ca sursă principală de energie. Jupiter va intra în Fecioară pe 11 şi va sta acolo vreun an, ceea ce pe tine te va susţine de minune în plan intelectual, pentru a te exprima eficient şi la obiect, pentru a învăţa lucruri folositoare, pentru a lua decizii majore cu privire la treburile de serviciu.

Cât timp pui accent pe dialog, comunicare, relaţionare, totul va merge ca uns la serviciu, deci acceptă-ţi poziţia de angajat, de executant, de ajutor de nădejde, de mână de lucru şi apucă-te serios de muncă. Începe un an de roade palpabile, demne de laudă, dar totul depinde un singur lucru: munca! Nu vine nimic din senin, deci nu pasa la alţii, nu fugi de răspundere şi fii conştient că poţi obţine orice dacă pui osul la treabă la modul cel mai concret. Trigonul dintre Soare şi Uranus te ajută de minune să pui bazele unor proiecte profesionale de anvergură, deci nu te mulţumi cu puţin, ai curajul să porneşti spre ţeluri înalte. Poţi şi, mai mult decât atât, ai şi noroc, şi energie, şi curaj pentru a reuşi, totul e să iei startul cu încredere în reuşită!

E agitaţie mare în sectorul banilor, ceea ce e bine, pentru că ar putea să vină sume mult aşteptate! Îl ai aici, încă, pe Jupiter, ca atare profită de primele 11 zile ale lunii pentru a mai lua unele decizii cu privire la bani: ori să obţii cu tupeu ceea ce ţi se cuvine de drept – cere, nu aştepta să ţi se dea! – ori să-i investeşti în cele mai bune direcţii. Spre final de lună, te poţi aştepta la un moment mai special în privinţa banilor, de parcă ai trece prin locul potrivit în momentul potrivit pentru a primi o veste deosebită.

Poate găseşti o sumă de bani pierdută, primeşti o datorie uitată, scapi de o restanţă care îţi stătea pe cap ca o obsesie, cumperi ceva mult dorit, ca atare se resimte un oarecare noroc în aer, dar asta nu înseamnă că trebuie să dai buzna la loto! Nu de acolo vine norocul, ci mai degrabă dintr-un concurs de împrejurări care te avantajează doar pe tine pentru unele succese sau cel puţin echilibrări binefăcătoare în buget. Concurenţii tăi privesc la tine cu invidie, dar nu-i sfida! Bucură-te de reuşita ta cu luare aminte!

LEU

E clar că şi luna aceasta eşti vedeta zodiacului, de vreme ce în zodia ta s-au aglomerat atâtea planete! Prima decadă a lunii îţi aduc în vizită musafiri de vază precum Soarele, Mercur, Venus, Jupiter, apoi bate la uşa ta şi Marte, ce mai, nu te plictiseşti cu atâta acţiune în curtea ta. Venus şi Jupiter se mai întâlnesc o dată în zodia ta, ceea ce s-a mai întâmplat şi în iunie-iulie, deci tu eşti printre norocoşii care primesc şi al doilea dar în plan sentimental. Când cele două planete de bun augur se întâlnesc, e ca şi cum ţi se mai dă o şansă, în caz că nu ai fructificat-o pe prima (poate chiar tardiv, după 12 ani). Renaşterea dragostei poate fi printre beneficiile acestei conjuncţii în prima decadă a lunii, ca mai apoi să vină şi conjuncţia dintre Marte şi Venus în ultimele zile ale lunii – ce va continua şi luna viitoare – deci cu această configuraţie rarisimă, ar fi culmea să nu te bucuri de iubire la modul cel mai intens, pasional, înflăcărat!

Retrogradarea lui Venus în zodia ta te poate ajuta să dregi cu succes busuiocul în caz că ai comis unele erori în plan sentimental în trecut, să ceri iertare, s-o iei de la capăt, să repari sau să recapeţi ce-ai pierdut, să recucereşti pe cel pe care l-ai decepţionat, ca atare, dacă te simţi cumva vinovat de o eroare, fă un pas în spate şi vezi ce se poate face. Ai tot arsenalul de a câştiga ceea ce doreşti! Poate fi momentul unui nou început pentru tine şi persoana iubită, pentru tine şi jumătatea oficială, deci ia taurul de coarne şi fă ceva, schimbă ceva, vino cu o iniţiativă, cu o noutate, pentru că nu mai poţi merge pe acelaşi nivel. E vremea să tragi o linie foarte clară şi apoi să schimbi viteza, pentru că acea iniţiativă curajoasă poate veni cu o altă poveste, alt episod, altă cale! Asumă-ţi răspunderea!

E clar că şi luna aceasta eşti vedeta zodiacului, de vreme ce în zodia ta s-au aglomerat atâtea planete! Prima decadă a lunii îţi aduc în vizită musafiri de vază precum Soarele, Mercur, Venus, Jupiter, apoi bate la uşa ta şi Marte, ce mai, nu te plictiseşti cu atâta acţiune în curtea ta. Venus şi Jupiter se mai întâlnesc o dată în zodia ta, ceea ce s-a mai întâmplat şi în iunie-iulie, deci tu eşti printre norocoşii care primesc şi al doilea dar în plan sentimental. Când cele două planete de bun augur se întâlnesc, e ca şi cum ţi se mai dă o şansă, în caz că nu ai fructificat-o pe prima (poate chiar tardiv, după 12 ani). Renaşterea dragostei poate fi printre beneficiile acestei conjuncţii în prima decadă a lunii, ca mai apoi să vină şi conjuncţia dintre Marte şi Venus în ultimele zile ale lunii – ce va continua şi luna viitoare – deci cu această configuraţie rarisimă, ar fi culmea să nu te bucuri de iubire la modul cel mai intens, pasional, înflăcărat!

Retrogradarea lui Venus în zodia ta te poate ajuta să dregi cu succes busuiocul în caz că ai comis unele erori în plan sentimental în trecut, să ceri iertare, s-o iei de la capăt, să repari sau să recapeţi ce-ai pierdut, să recucereşti pe cel pe care l-ai decepţionat, ca atare, dacă te simţi cumva vinovat de o eroare, fă un pas în spate şi vezi ce se poate face. Ai tot arsenalul de a câştiga ceea ce doreşti! Poate fi momentul unui nou început pentru tine şi persoana iubită, pentru tine şi jumătatea oficială, deci ia taurul de coarne şi fă ceva, schimbă ceva, vino cu o iniţiativă, cu o noutate, pentru că nu mai poţi merge pe acelaşi nivel. E vremea să tragi o linie foarte clară şi apoi să schimbi viteza, pentru că acea iniţiativă curajoasă poate veni cu o altă poveste, alt episod, altă cale! Asumă-ţi răspunderea!

Două sune elementele esenţiale ce privesc bugetul tău luna aceasta: primul e legată de ziua de 11 august când norocosul Jupiter se mută cu toate bagajele în Fecioară, care se ocupă de bani în cazul tău, şi al doilea e legat de plecarea Lunii Negre din acest sector la finalul lunii, ceea ce te va ajuta să mai răsufli şi tu un pic, să mai redresezi balanţa, să mai restabileşti echilibrul în plan financiar. E ca o gură de aer curat după o perioadă de sufocare când nu ai mai ştiut cum să drămuieşti fiecare bănuţ, dar de acum poţi spune că lucrurile încep să se reaşeze, să se clarifice. Poate pe perioada trecerii lui Jupiter prin zodia ta ai fost cam risipitor, atras de lucruri scumpe, ai cam aruncat banii pe fereastră, dar mutarea lui în Fecioară te ajută să devii ceva mai precaut, mai raţional, mai atent la felul cum îţi gestionezi resursele. Dar nu numai că vei şti să-i cheltuieşti mai înţelept, dar s-ar putea să găseşti şi soluţii foarte concrete, practice de a face bani: afaceri, activităţi productive, un job mai bine plătit, vânzări profitabile sau cine ştie ce alte idei excelente îţi mai pot veni. Pune-ţi mintea la contribuţie!

FECIOARĂ

Aşa de frumos se leagă iubirea cu mariajul, luna aceasta, că ar fi momentul ideal – mai ales după 11 august – să te grăbeşti la altar! Faci promisiuni dintre cele mai serioase, visaţi împreună la un viitor frumos, şi, dacă relaţia voastră s-a clădit deja pe un nivel solid în ultimele luni, aţi putea să vă gândiţi din ce în ce mai serios la pasul cel mare. Da, momentul e excelent pentru cei care au deja luni sau ani de relaţie deja în spate, pentru a trece deci la nivelul următor: căsătoria! Jupiter şi Venus undeva, la buza zodiei tale, sunt un îndemn special să nu te mai codeşti, să ai curajul să-ţi asumi acest rol: de partener de viaţă! Jupiter oricum va fi cu tine vreo 12 luni de acum înainte, deci vei avea parte de un aliat de nădejde care nu te va lăsa la greu, în caz că te temi de viaţa în doi, cu tot ce vine odată cu ea.

Posibil să urmeze foarte curând – nu neapărat luna aceasta! – şi copiii, şi o casă de administrat împreună, şi o gospodărie de condus, deci căsătoria vine la pachet cu toate ingredientele fireşti. Eşti pregătit să-ţi asumi rolurile? Vei face faţă! Dacă nu e vorba chiar de căsătorie, resimţi totuşi un mic pas în spate în plan sentimental, de parcă te doare ceva din trecut, te trage ceva înapoi, ca şi cum nu ai reparat cum se cuvine o veche greşeală sau nu te poţi elibera de o vină sau o amintire, ca atare poţi profita de această lună pentru a face puţină ordine în inima ta. Şansele de a închide un capitol sumbru sunt mari, deci ai curaj să-ţi înfrunţi fricile, amintirile, blocajele pe care le duci după tine ca să te eliberezi şi să porneşti spre altceva!

Intri în colimatorul astrelor luna aceasta prin evenimente care te privesc direct şi unele din ele au legătură şi cu planul profesional. Jupiter intră în zodia ta iar Lilith te părăseşte după câteva luni în care ţi-a cam subminat autoritatea, două evenimente astrale ce au loc pe 11 şi respectiv pe 25 august, şi care deschid o etapă nouă în viaţa ta! N-ar fi rău să te gândeşti, din ce în ce mai serios, începând cu această lună, la ce vrei să schimbi la tine, la viaţa ta, la cariera ta, să-ţi pregăteşti un plan de relansare pentru că auspiciile sunt benefice unei astfel de reconfigurări! Intrarea lui Jupiter în Fecioară aproape simultan cu a lui Mercur, guvernatorul tău, pe 11 august, sunt startul unei noi etape, şi nu uita că nu vei mai avea parte de astfel de moment astral vreo 11-12 ani de acum înainte!

Ar fi culmea să ratezi startul, deci imaginează-ţi că începutul lunii e pregătirea ta de genul: pe locuri, fiţi gata, start, ca pe 11 să turezi motoarele şi să intri pe circuit în trombă! Gândeşte-te foarte serios ce vrei de la cariera ta, de la munca ta, de la jobul tău, aminteşte-ţi ce ai visat, ce ţi-ai dori sau ce nu ai împlinit încă, şi vezi ce-ţi transmite intuiţia! Ştii bine că ai o intuiţie de invidiat, ca atare de acolo, din adâncul fiinţei tale, pot veni acum multe idei inspirate, încă timide, încă prudente, care îţi spun în şoaptă că eşti bun, că eşti pregătit, că eşti pe drumul cel bun, dar mai trebuie doar să deschizi uşa!

Iată cel mai delicat plan al acestei luni. Nodul Nord mai este încă aici, în zona banilor – curând va ieşi şi el, după ce îşi va fi încheiat misiunea de contabil personal sau consilier financiar timp de un an şi ceva – şi se întâlneşte cu Luna Neagră, care, la final de august, va părăsi zodia ta şi va intra în Balanţă. Ultima săptămână a lunii – deşi se pot resimţi efectele şi luna viitoare – aduce această conjuncţie unică ce vizează veniturile tale, resursele financiare, bugetul pe care te bazezi, bunurile tale, deci stai cu ochii în patru, ca să nu scapi din vedere vreun aspect ce poate genera dezechilibre. Un moment de neglijenţă, de imprudenţă sau de prea mare încredere în cine nu merită pot avea efecte grave asupra banilor de care dispui. Ai grijă la decizii, la tentaţii, la ce-ţi face cu ochiul şi nu-i poţi rezista, la cumpărături de care nu ai nevoie! Orice lux poate fi periculos acum. Mai bine ţii banii la saltea şi nu vorbeşti despre ce ai sau cât câştigi, deci fii mai rezervat sau mai discret când vine vorba de bani. Banii se fac, dar nu te avânta prea tare în cheltuieli.

BALANŢĂ

Posibil ca partenerul să-ţi reproşeze, la începutul acestei luni, că îi lipseşte toleranţa, că nu-l mai iubeşti, sau poate tu ai impresia asta, dar nu vă grăbiţi la concluzii nici tu, nici el, ca să nu regretaţi mai apoi impulsivitatea. Conflictele din cuplu sunt inerente, deci trebuie să le laşi să se stingă, fără a turna gaz pe foc. Mult mai bine vor sta lucrurile din a doua decadă a lunii, când atmosfera în cuplu se animă, devine mai incitantă, mai vie, mai pasionantă, deci e o perioadă interesantă pentru voi doi. Dacă vă faceţi amândoi mai mult timp să vorbiţi despre viitor, despre relaţia voastră, despre ce-şi doreşte fiecare de la această poveste de iubire, aţi (re)descoperi de fapt ce a stat la baza atracţiei voastre iniţiale.

Poate aveaţi preocupări comune, gusturi asemănătoare, plăceri similare, poate vă ofereaţi mai multă libertate unul altuia, ca atare nu strică să staţi de vorbă, cu un dram de umor şi prietenie, despre ceea ce a fost cândva frumos între voi, pentru că sigur mai este acolo şi abia aşteaptă să ocupe din nou rolul principal în viaţa voastră. Pe de altă parte, nu e exclus ca această privire aruncată înapoi, peste umăr, spre trecut, să reaprindă pasiuni mai vechi, să ofere auspiciile unor împăcări peste luni sau peste ani, să te ajute să recuperezi o fostă iubire pierdută din diverse motive, deci, dacă eşti cu gândul, încă, la o trecută iubire, dacă ceva te mai cheamă încă înapoi, fă un pas înapoi. Cine ştie prin ce miracol, vi se oferă o a doua şansă acum, poate în ultimele zile ale lunii.

Nu s-ar zice că luna vine cu evenimente ieşite din comun în plan profesional, poate doar pe perioada cât timp Marte mai traversează zona carierei – în primele 9 zile – să mai resimţi ceva activitate şi agitaţie. Ceea ce atrage însă atenţia e intrarea Lunii negre în zodia ta la finalul luni şi gândeşte-te că nu a mai trecut pe aici de 9 ani! Mai mult decât atât, intrarea acestui element astrologic în zodia ta coincide şi cu întâlnirea lui cu Nodul Nord, deja instalat în Balanţă de ceva vreme, ceea ce poate dezechilibra ceva în viaţa ta deci poate genera un sentiment de derută. Posibil să începi să-ţi pui mai multe întrebări existenţiale de genul: încotro merg, ce am de făcut, cine sunt eu, şi să nu găseşti acum cele mai corecte sau precise răspunsuri, pentru că eşti debusolat şi poate un pic nemulţumit de tine.

Nu te lăsa copleşit de auto-critică, de defectele pe care ţi le găseşti, pentru că Luna Neagră care dă buzna în zodia ta s-ar putea să-ţi submineze un pic autoritatea, să-ţi strice imaginea în proprii tăi ochi şi, în loc de calităţi să-ţi vezi doar defecte, în loc de posibilităţi să-ţi vezi doar limite, deci balanţa se dezechilibrează drastic, dar nu în favoarea ta. Nu te lăsa dominat de acest sentiment, pentru că poate semăna cu pierderea stimei de sine sau a încrederii. Nu pleca urechea la ce spune micul drăcuşor de pe umărul tău care ar putea începe să râdă de tine şi să spună: nu eşti bun, nu poţi, nu e pentru tine. Ignoră-l, căci s-ar putea să-ţi dea cele mai proaste sfaturi…

Ceva se întâmplă ciudat în privinţa banilor, de parcă reuşeşti, numai tu ştii cum, să scoţi bani din orice. Găseşti soluţii şi învârţi banii cu talent, apelezi la persoanele sau instituţiile potrivite pentru a te finanţa, primeşti bani din alte surse decât cele obişnuite, amanetezi sau faci credite la bancă, ce mai, e o nebunie în contul tău, dar de apreciat e capacitatea de a găsi soluţii. Atât pentru a-ţi mări resursele de zi cu zi, cât şi pentru a face rost de sume noi: finanţări, credite, sponsorizări, moşteniri sau alte venituri, sume numai bune pentru a rezolva nişte probleme majore. Poate scapi de nişte datorii sau restanţe, pentru că apar bani de unde nu te aştepţi şi ar fi bine să-i canalizezi spre ceea ce fi o povară.

SCORPION

Deschide bine ochii, sau mai ales urechile, pentru că eşti cam vulnerabil la vorbe mari, la promisiuni frumoase, la vise imposibile… Dacă cineva vrea să te cucerească, ajunge să-ţi şoptească vorbe dulci la ureche şi gata, eşti al lui. Tocmai pentru că ştii că eşti mai vulnerabil ca oricând la vise frumoase, dar imposibile, nu te lăsa păcălit de cei care se pricep să mânuiască vorbele, linguşelile şi promisiunile. Nu tot ce auzi e adevărat, nu tot ce ţi se promite se va îndeplini, poate nici tot ce promiţi tu nu e posibil, pentru că planează iluzia peste inima ta. Ai vrea să crezi ceea ce auzi, poate şi tu faci promisiuni superbe, alimentându-le cu speranţe deşarte, dar va veni o zi când balonul de săpun se va sparge şi cineva va avea de suferit: ori tu, ori cel care a crezut în tine.

Totuşi, superba întâlnire dintre Jupiter şi Venus în Leu – a doua din vara aceasta şi nu ai parte de o reluare de asemenea factură prea des – e un aliat pentru cei căsătoriţi. Dacă ceva s-a cam stricat în ultimele luni, dacă ai călcat strâmb, dacă ai ratat o ocazie bună, dacă cine ştie ce a intervenit nedorit între tine şi jumătatea ta şi a cam stricat ploile, poţi beneficia acum de şansă! Valorifică-l, reporneşte motoarele, fă un ocol înapoi şi repară ce se poate, pentru că norocul ţine cu voi. Poate fi un moment capital pentru tine şi cel drag ce reaprinde focul, ce relansează relaţia, ce vă aduce amândurora aminte cât de mult vă iubiţi, cât de important e să luptaţi pentru căsnicia voastră. Un nou început e aproape, de fapt nici nu e un nou început, ci e o reluare a aceluiaşi film, dar cu scenariu îmbunătăţit.

Ai atâtea ambiţii, ai dorinţe atât de mari de succes, ai planuri măreţe şi ai şi şanse de a le valorifica! Fă un pas în faţă şi arată că tu eşti omul potrivit pentru toate provocările acestei luni, arată că eşti cel mai bun, cel mai cel, cel mai grozav, deci lasă frica sau modestia la o parte şi acceptă