Hillary Clinton: „Pentru prima dată în istoria ţării o femeie obţine învestitura”

Hillary Clinton

Hillary Clinton a revendicat marţi victoria la primarele democrate cu prilejul unui discurs la New York, insistând asupra caracterului istoric al învestiturii sale pentru a reprezenta partidul democrat la prezidenţialele din noiembrie, transmite AFP.

„Mulţumită vouă, am făcut un pas important. Este pentru prima dată în istoria ţării noastre când o femeie este învestită de unul dintre marile partide”, a declarat la Brooklyn fosta Primă Doamnă, 68 de ani, în faţa simpatizanţilor săi cuprinşi de bucurie.

„Victoria din această seară nu este a unei persoane, ea aparţine unei generaţii de femei şi bărbaţi care s-au luptat şi sacrificat şi au făcut posibil acest moment”.

Hillary Clinton, care exact cu opt ani în urmă s-a retras din cursa pentru Casa Albă în faţa lui Barack Obama, a profitat de discursul său de victorie pentru a-l ataca pe adversarul său republican, Donald Trump.

„Podurile sunt mai bune decât zidurile”, a afirmat ea, referindu-se la intenţia omului de afaceri de a construi un zid la graniţa cu Mexicul.

Hillary Clinton s-a adresat susţinătorilor la finalul unei „super-marţi” cu primare în şase state, printre care în New Jersey, unde l-a învins pe Bernie Sanders, New Mexico şi California ale căror rezultate urmează să fie anunţate.

Potrivit abcnews, senatorul de Vermont, Bernie Sanders, a câştigat primarele din Dakota de Nord, în timp ce în Dakota de Sud conducea fostul secretar de stat după numărarea a 90% din buletinele de vot.

Hillary Clinton va fi învestită oficial cu prilejul Convenţiei partidului democrat, organizată între 25 şi 28 iulie la Philadelphia. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Hillary Clinton)