„Hecho en Casa” – Roboţi şi ouă ochiuri uriaşe

hecho-en-casa-03

Un robot cu o înălţime de 20 de metri şi zece ouă ochiuri uriaşe întinse pe trotuar au invadat artistic Santiago de Chile, în cadrul festivalului de artă urbană „Hecho en Casa” (Făcut în casă), care se desfăşoară săptămâna aceasta în capitala chiliană, relatează EFE.

Scopul festivalului, care a ajuns anul acesta la cea de-a patra ediţie, este de a impulsiona turismul cultural, de a evidenţia prin artă destinaţii din regiunea metropolitană şi de a rupe monotonia urbană.

hecho-en-casa-01

‘Crate Man’, un robot de 20 de metri înălţime şi şapte lăţime, este o creaţie a colectivului de artă australian Cornelius Brown, care începând de luni poate fi admirat în apropierea turnului central Torre Entel.

Robotul care a străbătut deja locuri emblematice din Australia, precum parcul din Adelaida sau Byron Bay, a ajuns acum la Santiago ca reprezentant al artei urbane care s-a dezvoltat în ultimul deceniu la Melbourne dorind să sfideze omogenitatea şi să propună o realitate alternativă.

hecho-en-casa-02

În apropiere de emblematicul turn din Plaza Baquedano s-a ridicat instalaţia ‘Art-Eggccident’, formată din zece ouă ochiuri din plastic, având fiecare 3 metri lăţime şi 1,5 metri înălţime, care ocupă o suprafaţă de 144 metri pătraţi în Plaza Italia.

Autorul, artistul olandez Henk Hofstra, este cunoscut prin crearea de instalaţii urbane la scară mare, precum ‘The blue road’, prin care a dorit să creeze alternativa unui râu urban în centrul oraşului olandez Drachten.

hecho-en-casa-04

Și alte opere vor invada centrul capitalei Santiago, precum o pictură în 3D a artistului german Edgar Müller.

La 12 noiembrie va fi expusă pe esplanada din faţa Muzeului de Belle Arte lucrarea ‘Epicentro luminoso’, inspirată din cutremurul de 8,8 grade şi tsunamiul care au afectat Chile la 27 februarie 2010.

hecho-en-casa-05

Opera artistei americane Janet Echelman, creată cu ajutorul unor năvoade uriaşe colorate, se va ridica la câţiva metri deasupra solului şi se va mişca în bătaia vântului.(Text: Agerpres, Foto: EPA)