Hală agro-alimentară ultramodernă la Zalău

hala-Zalau1

O hală agro-alimentară ultramodernă, cu instalaţie de climatizare şi spaţii special amenajate, dedicate unor produse precum cele lactate, de panificaţie şi din carne, va fi inaugurată în luna martie la Zalău (judeţul Sălaj), graţie unei investiţii a autorităţilor locale de peste 14 milioane de lei.

„Este o construcţie cu care primăria se mândreşte. Este o investiţie care aduce un plus oraşului, zonei centrale în care este amplasată. Se creează posibilitatea unui comerţ la un nivel calitativ ridicat. (…) Este o construcţie, zic eu, la un nivel înalt din punct de vedere al calităţii, materialelor şi al execuţiei, chiar dacă am întâmpinat destule dificultăţi de-a lungul timpului cu această lucrare”, a declarat primarul Radu Căpîlnaşiu.

Acesta a adăugat că lângă clădirea halei va fi amenajată o piaţetă în care se vor putea organiza mici evenimente culturale sau lansări de produse, alături de o parcare ce va lua locul actualei pieţe a oraşului. Potrivit sursei citate, hala ar urma să fie dată în folosinţă în luna martie, în perioada imediat următoare fiind scoase la licitaţie spaţiile pentru comercianţi.

Noua hală este prevăzută cu sistem de încălzire iarna şi de aer condiţionat vara, oferind peste 100 de mese pentru micii producători, producătorii individuali şi pentru comercianţi. În cadrul ei există spaţii dedicate pentru cafenele, pentru procesatori şi producători de produse de carne, de lapte, produse industriale şi de patiserie. În conformitate cu legislaţia actuală, minim 60% din spaţii vor reveni producătorilor locali de legume, fructe sau alte alimente. Clădirea are parter şi etaj, dar şi un subsol cu circa 50 de locuri de parcare.

Zalăul nu a beneficiat până în prezent de o hală agro-alimentară, ci doar de o piaţă neacoperită. Valoarea investiţiei este de 14,2 milioane de lei, iar finanţarea lucrărilor a fost asigurată de la bugetul local şi printr-un credit contractat de către primăria Zalău de la CEC Bank. (Text: Agerpres, Foto: voceatransilvaniei.ro)