Grupul Queen îi cere lui Donald Trump să nu îi mai folosească piesele în campania electorală

Brian May

Brian May, chitaristul grupului Queen, i-a cerut candidatului republican la Casa Albă Donald Trump să nu mai folosească piesele grupului rock britanic în campania sa electorală.

Marţi seară, 7 iunie, Donald Trump a apărut la televiziunea americană având ca fond sonor melodia „We are the champions”, legendarul hit al formaţiei Queen care a fost adesea utilizat ca imn sportiv, relatează joi AFP.

Într-un comunicat postat pe site-ul său internet, Brian May afirmă că a primit „o avalanşă de reclamaţii” de atunci.

„Nu este o declaraţie oficială a Queen, dar pot confirma că nu ni s-a cerut niciun drept de utilizare a piesei noastre”, adaugă muzicianul.

„Ne vom consulta să vedem ce demers trebuie să urmăm pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. Indiferent de opiniile noastre asupra programului dlui Trump, a fost mereu împotriva principiilor noastre să permitem utilizarea muzicii grupului Queen în scopuri politice”, mai scrie May în mesaj.

Formaţia Queen este ultima dintr-o lungă listă de grupuri şi muzicieni care au declarat că refuză ca muzica lor să fie asociată cu miliardarul american. Rolling Stones, Neil Young, R.E.M. şi Adele au cerut ca Trump să nu le mai folosească melodiile în campania sa electorală, aminteşte AFP. ( Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Brian May)