Grigore Leşe este librar pentru o zi

Grigore-Lese

Grigore Leşe este „librar pentru o zi”, miercuri, 25 februarie 2015, la Librăria Bizantină din Capitală. Evenimentul va avea loc de la ora 19:00. Timp de două ore, solistul de muzică tradiţională aduce o patină personală culturii şi literaturii româneşti. Nu vor lipsi recomandările de carte şi discuţiile deschise cu publicul prezent.

Campania „Librar pentru o zi” a demarat anul trecut şi are ca scop susţinerea cărţii în formă fizică, dar şi a meseriei autentice de librar. Printre librarii rezidenţi s-au numărat până acum Andi Moisescu, Eugenia Vodă, Andrei Pleşu, Dan C. Mihăilescu, Cătălin Ştefănescu şi Horia-Roman Patapievici.

Absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Grigore Leşe este profesor la Universitatea din Bucureşti. Unul dintre cei mai cunoscuţi şi originali interpreţi de muzică tradiţională românească, profesor universitar şi etnolog, Grigore Leşe a contribuit la conservarea şi promovarea unora dintre cele mai vechi, parţial uitate, tradiţii muzicale ale satului românesc.

Repertoriul său este format în principal din cântece vechi transilvănene, care constituie o parte a riturilor antice şi a ritualurilor din viaţa ţăranului român. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/GrigoreLese)