Grădina Botanică din Jibou – arborele cu lalele

arborele cu lalele

Două impresionante exemplare ale unei specii de arbori ale căror flori sunt foarte asemănătoare cu lalelele pot fi admirate, în această perioadă, la Grădina Botanică din Jibou, la scurt timp după ce vizitatorii au putut admira aici circa 30.000 de exemplare din peste 100 de specii de lalele.

„Chiar dacă a trecut vremea frumoaselor lalele, la Grădina Botanica din Jibou puteţi vedea ceva deosebit, arborele cu lalele. ‘Liriodendron tulipifera’ este un arbore de talie mare, originar din America de Nord, unde ajunge la 40 — 50 m înălţime şi ale cărui flori se aseamănă cu lalelele. Avem la noi în grădină două exemplare, ambele cu flori, care vor putea fi admirate, în funcţie şi de vreme, circa două-trei săptămâni”, a declarat miercuri, 25 mai, directorul Grădinii Botanice Jibou, Cosmin Sicora.

Pe cei doi arbori pot fi văzute numeroase flori galbene delicate, ce seamănă izbitor cu lalelele. Unul dintre arbori este o varietate ce atrage atenţia prin frunzele ce au marginea mai deschisă la culoare, dar care face mai greu observabile florile deschise la culoare.

Grădina Botanică Jibou se întinde pe 30 de hectare şi include un sector ornamental, grădina romană, rozarium, grădina japoneză, sector dendrologic, un complex de sere de 4.000 de metri pătraţi, acvarii cu peste 40 de specii şi varietăţi de peşti, galerie amazoniană cu cascade artificiale, plante tropicale şi specii de papagali, precum şi un parc zoologic cu cerbi, căprioare, porci mistreţi şi voliere cu păsări.

În curtea grădinii se află Castelul Wesselenyi, cea mai mare construcţie în stil baroc din ţară.  (Text: Agerpres, Foto: spatii-verzi.ro)