Google: mai mult spaţiu pentru reclame

google

Gigantul american de internet Google vrea să acorde mai mult spaţiu reclamelor pe anumite produse ale sale, cum ar fi motorul de căutare sau aplicaţia de cartografie Google Maps.

Compania a anunţat marţi, 24 mai, pe site-ul său o serie de schimbări vizând publicitatea, care vor intra în vigoare „în cursul acestui an”, transmite miercuri AFP.

Ea susţine că doreşte astfel să adapteze mai bine publicitatea la utilizatorii mobili, îndeosebi la cei care se conectează la internet de pe smartphone.

Sridhar Ramaswamy, unul din vicepreşedinţii grupului, care se ocupă de reclame şi vânzări, arată că Google vrea „să îi ajute pe autorii de anunţuri să ajungă la consumatorii în căutarea unor magazine fizice”, cu noi reclame locale postate pe Google.com sau Google Maps. Acest lucru va permite, de exemplu, popularizarea unor magazine aflate în apropiere când un cumpărător va face o căutare de tipul „magazine de încălţăminte” sau „reparaţii maşini aproape de mine”, adaugă el.

Google „va experimenta astfel o serie de formate publicitare pe Maps”. Unii utilizatori vor începe să vadă apărând mici „anunţuri sponsorizate” de cafenele, benzinării sau restaurante de pe traseul lor.

Grupul a mai prevăzut modificări în AdWords, sistem prin care se arată internauţilor reclame în raport cu căutarea pe care o fac pe Google, afişate sub forma unor linkuri sponsorizate în partea de sus a listei cu rezultatele căutării. Linkurile vor putea avea de acum titluri şi descrieri mai lungi ale conţinutului paginii de internet la care trimit.

„Optimizate pentru mărimea ecranului celor mai populare smartphone-uri”, noile formate, cu mai mult text, „furnizează mai mult spaţiu publicitar, care oferă mai multe informaţii despre produsele şi serviciile respective, înainte de eventualul click” al internautului pe link, mai spune grupul internet.

Primele teste au arătat o creştere cu 20% a numărului de click-uri comparativ cu formatele actuale, tendinţă favorabilă pentru autorii de anunţuri, dar şi pentru Google, care este plătit de aceştia în funcţie de numărul de click-uri pe reclame.

Publicitatea i-a adus Google în primul trimestru al anului 18 miliarde de dolari, în creştere cu 16% pe un an. Ea reprezintă cea mai mare parte a veniturilor grupului şi a casei sale mamă, Alphabet, încheie AFP. (Text: Agerpres, Foto: blog.uptrends.com )