Google a lansat aplicaţia de mesagerie inteligentă Allo

google-allo

Google a lansat miercuri, 21 septembrie, aplicaţia sa de mesagerie pentru telefoane Allo, cu care speră să câştige un loc într-o piaţă deja saturată graţie funcţionalităţilor de inteligenţă artificială, scrie AFP.

Allo este disponibilă de miercuri pentru telefoanele care funcţionează cu sistemul Android al Google dar şi cu iOS al companiei Apple, potrivit unui mesaj postat pe blogul oficial al Google.

”Google Allo vă poate ajuta să anticipaţi, să găsiţi informaţii, să vă exprimaţi mai uşor în conversaţii. Și cu cât o utilizaţi mai mult, cu atât se va îmbunătăţi, cu timpul”, explică cei de la Google potrivit aceleiaşi surse.

Gigantul american din domeniul tehnologiei informaţiei a scos anterior în evidenţă funcţiile inteligente oferite de aplicaţia sa: propune în avans răspunsuri la un mesaj primit, în funcţie de context şi de stilul conversaţiei utilizatorului, spre exemplu dacă acesta este adeptul folosirii emoticoanelor. Aplicaţia poate recunoaşte de asemenea conţinutul fotografiilor şi poate propune remarci adaptate.

Allo permite pe de altă parte acces în avans la asistentul virtual al Google (serviciu denumit Google Assistant) pentru realizarea rapidă a anumitor sarcini.

Aplicaţia mobilă Allo a fost dezvăluită în luna mai de către Google, concomitent cu aplicaţia de apeluri video Google Duo, care este disponibilă din luna august. (Text: Agerpres, Foto: digitaltrends.com)