Freudenberg: casele din cadre de lemn

Freudenberg1

Unul dintre cele mai interesante oraşe vechi din sudul Westfaliei este oraşul medieval Freudenberg, situat în districtul Siegen-Wittgenstein, landul Renania de Nord – Westfalia din Germania.

Freudenberg2

Partea veche a oraşului, numită „Alter Flecken”, este formată în întregime din case din cadre de lemn, aproximativ 50, aranjate în rânduri. Ele au toate aproape aceleaşi dimensiuni, sunt toate văruite şi au acoperişuri de ardezie, similare ca aspect.

Freudenberg3

Cele mai multe dintre aceste case sunt din secolul al XVII-lea, când oraşul a fost devastat de foc şi a trebuit să fie reconstruit. Alter Flecken şi casele sale sunt cunoscute cu mult dincolo de graniţele regiunii.

Freudenberg4

De fapt, centrul oraşului Freudenberg este inclus în „Kulturatlas des Landes Nordrhein-Westfalen” (Atlasul cultural al statului Renania de Nord – Westfalia) şi este recunoscut ca un „Monument de arhitectură de importanţă internaţională”.

Freudenberg5

Freudenberg6

Datorită acestui patrimoniu istoric şi a împrejurimilor muntoase, Freudenberg este deosebit de puternic angajat în turism.

Freudenberg7

În plus, clima minunată şi blândă atrage numeroşi excursionişti şi bicicliştii la Freudenberg. Vara, aici se ţin spectacole renumite, pe o scenă în aer liber. Există, de asemenea, un muzeu de artă şi un număr neobişnuit de hanuri şi locuri de cazare.(Traducere şi adaptare după amusingplanet.com, Foto: flickr.com, panoramio.com)

.