Francois Hollande a primit cadou o căţeluşă din Canada

labrador

O căţeluşă labrador şi-a făcut apariţia la Palatul Elysée în ziua de Crăciun. Este cadoul pe care preşedintele francez, Francois Hollande, l-a primit din partea federaţiei foştilor combatanţi francezi din Montreal, cu ai cărei reprezentanţi s-a întâlnit în timpul unei vizite în Canada la începutul lunii noiembrie.

Căţeluşa, pe nume Philae, de culoare neagră, în vârstă de aproape trei luni, a sosit cu avionul de la Montreal. Informaţia, care apăruse în cotidianul Le Parisien, a fost confirmată de apropiaţi ai preşedintelui.

După consultări cu anturajul său, Hollande, care nu a avut niciodată un câine, cu excepţia perioadei de copilărie, a decis să o numească pe căţeluşă Philae, după numele robotului european care a asolizat în premieră, la 12 noiembrie, pe nucleul cometei 67/P Ciuriumov-Gherasimenko.

Un nume frumos şi simbolic în acelaşi timp, în amintirea unui succes francez şi european care a marcat anul 2014, a subliniat un consilier al preşedintelui.

Debarcarea Philae la Elysée s-a făcut în cele mai bune condiţii: micuţa născută la 5 octombrie 2014 a fost primită bine de personalul de la palatul prezidenţial, „foarte fericit” de această surpriză.

Cadoul este un mod de a-i mulţumi şefului statului francez pentru felul în care i-a omagiat pe veteranii canadieni, în timpul numeroaselor acţiuni de comemorare a celor două războaie mondiale, organizate pe parcursul anului 2014.

Predecesori ai lui Hollande la Palatul Elysee, precum Valéry Giscard d’Estaing, Francois Mitterrand şi Nicolas Sarkozy au avut labradori în timpul mandatelor lor, iar Jacques Chirac a avut un terrier maltez pe nume Sumo.(Text: Agerpres, Foto: Gaspard Gantzer/Twitter )