Fotomodelul Naomi Campbell a împlinit 45 de ani

naomi-campbell

Figură legendară în industria modei, Naomi Campbell s-a născut la 22 mai 1970, la Streatham, Londra. Este de origine jamaicană cu rădăcini chineze. Prima ei apariţie publică a avut loc la vârsta de şapte ani, în videoclipul „Is This Love?” al lui Bob Marley iar la 12 ani a apărut în videoclipul „I’ll Tumble 4 Ya ” al lui Culture Club.

La 15 ani, când studia la Italia Conti Academy, Naomi Campbell a realizat un spot pentru marca de automobile Ford. La scurt timp, s-a hotărât să-şi încerce norocul ca model, dând o probă la Elite Model Management. A defilat pe podium la prezentări ale creaţiilor lui Gianni Versace, la vârsta de 16 ani, şi a intrat în istorie, devenind primul manechin de culoare care a apărut pe coperta revistei „Time” şi în ediţiile franceze şi britanice ale revistei „Vogue”.

Numeroasele succese ale lui Naomi Campbell pe durata aşa numitei „ere a supermodelelor”, la începutul anilor ’90, au inclus-o în „The Big Six”, alături de Cindy Crawford, Kate Moss, Linda Evangelista, Claudia Schiffer şi Christy Turlington şi în „The Trinity”, alături de Linda Evangelista şi Christy Turlington.

A apărut pe mai mult de 100 de coperte de reviste şi s-a bucurat de o carieră pe podium foarte lungă. Naomi a încercat să-şi facă un nume şi în muzică, în 1994, lansând albumul „Babywoman”, care nu s-a bucurat de succes. A apărut în numeroase videoclipuri alături de George Michael sau Michael Jackson, şi în filme alături de celebrităţi precum Antonio Banderas sau Mia Farrow.

A publicat şi două cataloage conţinând cele mai reuşite fotografii ale sale şi a devenit co-autoare la un roman intitulat „Swan”, care s-a dovedit un succes. Fondurile rezultate din vânzarea cataloagelor şi a romanului au fost donate către „Red Cross Somalia Relief Fund”.

Din 1997, Campbell s-a implicat în acte de caritate, în special pentru ajutorul sud-africanilor. În 1998, Naomi a făcut o scurtă vizită în România, tot în scopuri caritabile. Naomi iubeşte Anglia, Franţa şi Thailanda, deşi trăieşte în SUA, nu urmează nicio dietă şi adoră bucătăria italiană; muzeul Tussaud din Londra găzduieşte o statuie de ceară care o reprezintă.

Naomi Campbell a lansat pe piaţă şi o linie de parfumuri intitulată „Naomagic” (2000), „Exult” (2001), „Mystery” (2003), „Paradise Passion” (2005), „Cat Deluxe At Night” (2007), „Cat Deluxe With Kisses” (2009), „Naomi Campbell Wild Pearl” (2011), „Naomi Campbell At Night” (2012), „Queen of Gold” (2013). Naomi Campbell şi-a asociat numele în 2013 cu o iniţiativă mondială, „Balance Diversity”, lansată de o personalitate a modei newyorkeze, Bethann Hardison, pentru a denunţa absenţa manechinelor de culoare din topul acestei profesii.

În perioada ce urmează, Naomi Campbell va pregăti propriul reality-show ce va fi difuzat pe Yahoo! Screen, serviciul de streaming al companiei. Reality-show-ul se va intitula „I Am Naomi” şi va prezenta îndeaproape viaţa acesteia care „îşi petrece timpul în compania unora dintre cei mai influenţi şi puternici oameni din lume”.

Naomi Campbell nu a fost căsătorită niciodată. A avut mai multe relaţii între care s-au numărat jucătorul de box Mike Tyson, actorul Robert De Niro, basistul trupei U2, Adam Clayton, fostul conducator al echipei de Formula 1, Flavio Briatore, omul de afaceri Vladislav Doronin. (Text: Agerpres, Foto: bogdannicolai.ro, Video: youtube.com)