Fotbal – Europa League: CSMS Iaşi – Hajduk Split 2-2 (2-0)

csms-iasi

CSMS Iaşi şi echipa croată Hajduk Split au terminat la egalitate, 2-2 (2-0), joi seara, 14 iulie, pe stadionul ”Emil Alexandrescu” din Iaşi, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa League la fotbal.

La primul său joc în cupele europene, CSMS Iaşi a scăpat printre degete o victorie importantă, în faţa unei echipe cu nume notabil în fotbalul continental, Hajduk Split.

Ieşenii au avut o primă repriză bună, încheiată în avantaj, prin golurile marcate de Andrei Cristea (19) şi Gianmarco Piccioni (23), dar au făcut o repriză secundă slabă, primind goluri la început şi la sfârşit, semnate de Franck Ohandza (48) şi Ahmed Said (90+4).

Hajduk a început cu mai mult curaj, dar prima ocazie a aparţinut ieşenilor, dar Vasile Gheorghe (7), găsit bine în careu de Piccioni, a greşit şutul spre vinclu.

CSMS Iaşi a deschis scorul după o greşeală a fundaşului Cosic (19), Piccioni a centrat în faţa porţii, iar Cristea a reluat simplu, ca la antrenament.

Echipa din Copou şi-a dublat avantajul (23), când Piccioni a dejucat pasul la ofsaid şi a scăpat singur cu portarul, pe care l-a executat, după o pasă a lui Vasile Gheorghe.

Croaţii au replicat cu un şut-centrare al lui Kozulj (26), respins în corner de Grahovac.

CSMS putea înscrie şi al treilea gol, dar Cristea (36) a reluat alături cu capul din poziţie ideală, la centrarea lui Bole.

Până la finalul primei reprize, Kozulj a avut două şuturi de la distanţă, primul reţinut de Grahovac (38), iar al doilea peste poartă (41).

Hajduk a revenit în joc odată cu repriza secundă şi a reuşit să înscrie un gol preţios prin noul-intrat Franck Ohandza (48), care a trecut destul de uşor de Frăsinescu şi l-a învins pe Grahovac.

CSMS Iaşi a mai avut două oportunităţi, o lovitură de cap a lui Frăsinescu (65), mingea fiind reţinută de portar, şi un şut al lui Cristea (67), deviat, dar fără probleme pentru Stipica.

Kozulj a executat destul de bine o lovitură liberă de la circa 25 de metri (77), însă balonul a trecut peste transversală. Oaspeţii au alergat în continuare după egalare, dar Grahovac şi Mitic au îndepărtat pericolul (84). Pe contraatac, Roman a irosit o oportunitate bună, şutând slab în braţele lui Stipica (85).

Jefferson i-a testat vigilenţa lui Grahovac (86), cu un şut de la distanţă, însă goalkeeper-ul nu a avut emoţii. Portarul sârb a salvat un gol ca şi făcut, la mingea trimisă de Nizic (89).

Ieşenii au fost egalaţi după o serie de erori, Mădălin Ciucă pasând greşit, iar apoi portarul Grahovac scăpând balonul în plasă la şutul lui Ahmed Said, în ultimele secunde ale prelungirilor (90+4).

CSMS Iaşi a arătat că este lipsită de experienţă europeană şi a oferit adversarului multe oportunităţi, de care acesta nu a întârziat să apară.

Hajduk, medaliată cu bronz în ediţia trecută a campionatului croat, are acum prima şansă de calificare în faza următoare a competiţiei, în perspectiva manşe secunde, care va avea loc pe 21 iulie, la Split.

CSMS Iaşi — Hajduk Split 2-2 (2-0)

Au marcat: Andrei Cristea (19), Gianmarco Piccioni (23), respectiv Franck Ohandza (48), Ahmed Said (90+4).
Iaşi, stadion ”Emil Alexandrescu”: 11.000 spectatori
Europa League — turul II preliminar, prima manşă

Au evoluat echipele:

CSMS Iaşi: 12. Branko Grahovac — 20. Ionuţ Voicu (căpitan), 4. Marius Mihalache, 23. Cosmin Frăsinescu, 30. Alexandru Țigănaşu (27. Mădălin Martin, 78) — 90. Alexandru Ciucur (19. Mădălin Ciucă, 65), 22. Milan Mitic, 7. Vasile Gheorghe, 21. Lukacs Bole — 11. Gianmarco Piccioni (24. Dan Roman, 83), 10. Andrei Cristea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Rezerve neutilizate: 1. Alessandro Caparco — 6. Alexandru Creţu, 44. Ante Saric, 5. Narcis Bădic.

Hajduk: 1. Dante Stipica — 17. Josip Juranovic, 44. Marko Cosic, 23. Zoran Nizic, 19. Hrvoje Milic — 26. Toma Basic (14. Tonci Mujan, 57), 6. Jefferson — 32. Fran Tudor (22. Ahmed Said, 68), 8. Nikola Vlasic (căpitan), 18. Zvonimir Kozulj — 16. Ivan Mastelic (11. Franck Ohandza, 46). Antrenor: Marijan Pusnik.

Rezerve neutilizate: 13. Ivo Grbic — 24. Marko Pejic, 34. Ardian Ismajli, 20. Anthony Kalik.

Arbitru: Iuri Mojarovski; arbitri asistenţi: Aleksandr Voitiuk (Ucraina), Semen Șlonceak; arbitru de rezervă: Serghei Berezka (toţi din Ucraina)

Delegat UEFA: Christian Schmoelzer (Austria), observator UEFA pentru arbitri: Costas Kapitanis (Cipru)
Cartonaşe galbene: Ciucă (80), Martin (82), Said (90+5).  (Text: Agerpres, Foto: fanatik.ro)