Flămânzi: Muzeu al ţăranului, cu exponate despre Răscoala de la 1907

muzeul-taranului-flamanzi-04

Un muzeu al ţăranului, realizat în baza unui proiect cu finanţare europeană, a fost inaugurat în oraşul Flămânzi din judeţul Botoşani.

Muzeul Țăranului din Flămânzi, care are în colecţie obiecte cu caracter etnografic din zonă, a fost creat prin proiectul „Valorificarea potenţialului turistic şi conservarea moştenirii culturale a oraşului Flămânzi”.

muzeul-taranului-flamanzi-01

Potrivit directorului Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional Botoşani, Dănuţ Huţu, muzeul de la Flămânzi este singurul din Botoşani care prezintă documente-mărturii ale Răscoalei de la 1907.

muzeul-taranului-flamanzi-02

‘Este extrem de important acest muzeu pentru că, pe de o parte, cuprinde exponate care amintesc de Răscoala ţărănească de la 1907, iar pe de altă parte prezintă o parte din istoria locurilor’, a declarat Dănuţ Huţu.

muzeul-taranului-flamanzi-03

Pe lângă construirea şi dotarea Muzeului Ţăranului, proiectul european de cinci milioane de lei, implementat de administraţia locală, a prevăzut, de asemenea, reabilitarea a două monumente istorice, printre care Biserica de lemn Sfântul Nicolae de la Prisăcani, veche de aproape 400 de ani.

Muzeul va fi deschis publicului de marţi până duminică. (Text si foto: Agerpres)