Filmul cu cele mai mari pierderi financiare

john-carter

Pelicula SF intitulată „John Carter”, produsă de Walt Disney Pictures şi regizată de Andrew Stanton, este cea mai falimentară creaţie de la Hollywood. Mai exact, realizarea filmului a costat aproximativ 250 de milioane de dolari, la care s-au adăugat încă 100 de milioane pentru promovare.

În schimb, începând cu 9 martie 2012, ziua lansării filmului pe marile ecrane din întreaga lume, încasările nu au depăşit suma de 184 milioane de dolari.

De altfel, studioul a recunoscut că este în pierdere cu nu mai puţin de 200 de milioane de dolari din cauza peliculei John Carter, ceea ce propulsează amintita creaţie cinematografică pe primul loc în topul… celor mai falimentare filme. Scenariul filmului John Carter este bazat pe romanul „A Princess of Mars”, prima carte a seriei „Barsoom” scrisă de Edgar Rice Burroughs.

Pelicula descrie şi înfăţişează o serie de aventuri interplanetare ale lui John Carter, protagonistul principal al seriei amintite. Filmul, din 2012, a însemnat debutul regizorului Andrew Stanton în ceea ce înseamnă film artistic, anterior acesta ocupându-se doar de filmele de animaţie „Finding Nemo (2003) şi „WALL-E” (2008).

Alte pelicule de la Hollywood, care nu au avut succesul scontat şi care le-au adus pierderi financiare serioase producătorilor, au fost „47 Ronin”, film din 2013 care i-a sărăcit pe producătorii săi cu 150 de milioane de dolari, şi animaţia 3D din anul 2011 numită „Mars Needs Moms”, cu pierderi de 130 de milioane de dolari. (Text: Agerpres, Foto:moviecitynews.com, Video: youtube.com)