Filarmonica Banatul nu mai permite accesul copiilor sub 7 ani la concerte

Filarmonica Banatul

Copiilor cu vârsta sub şapte ani le este interzis accesul la concertele şi la recitalurile Filarmonicii Banatul din Timişoara, cu excepţia recitalurilor educative.

‘Hotărârea a fost adoptată de Consiliul de Administraţie al Filarmonicii Banatul, în aprilie 2016. Astfel, este interzis accesul copiilor care au vârsta sub şapte ani la concertele şi la recitalurile filarmonicii, chiar dacă sunt însoţiţi de părinţi, cu excepţia recitalurilor educative, destinate şi celor mai mici’, a declarat vineri, 3 iunie,  prof. Ioan Coriolan Gârboni, directorul Filarmonicii Banatul.

Potrivit acestuia, copiii prea micuţi deranjează spectacolul şi concentrarea artiştilor, întrucât nu au răbdare, se plictisesc sau nu suportă momentele când lucrările simfonice ating intensitate ‘forte’. Ei încep să se plimbe prin sală, vor să mănânce sau să bea apă ori sucuri, foşnesc ambalaje de dulciuri, plâng, vorbesc cu voce tare.

Măsuri ‘de bun simţ’ au fost luat şi cu privire la spectatorii de vârste mai mari, fiind interzisă folosirea telefoanelor mobile şi a aparatelor de fotografiat de orice fel, în timpul concertelor şi al recitalurilor Filarmonicii Banatul, excepţie făcând, pentru foto şi film, jurnaliştii special acreditaţi.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între şapte şi 10 ani, accesul este gratuit, cu obligaţia de a fi însoţiţi, iar pentru elevi, studenţi, pensionari, în afară de posesorii legitimaţiilor de fidelitate, accesul se face pe bază de bilet al cărui preţ este de 10 lei.

Elevii Colegiului Naţional de Artă ‘Ion Vidu’ şi studenţii Facultăţii de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara au accesul pe bază de bilet al cărui preţ este de 5 lei. Pentru grupuri de elevi care solicită rezervarea de bilete printr-o cerere depusă cu cel puţin trei zile înainte de eveniment, accesul se face pe baza de bilet la preţul de 5 lei. (Text: Agerpres, Foto: timpolis.ro)