Festivalul Internaţional de Statui Vivante

statui-vivante-01

Cea de a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Statui Vivante, organizat de Teatrul Masca, se va desfăşura în perioada 16 – 20 iunie în Grădina Casei Filipescu-Cesianu, Parcul Crângaşi şi Parcul Alexandru Ioan Cuza (intrarea de la statuia lui Al. I. Cuza).

Potrivit unui comunicat al organizatorilor remis luni, 6 iunie, festivalul va reuni peste 40 de statui vivante prezentate în premieră de Teatrul Masca, precum şi 20 de invitaţi străini din Olanda, SUA, Israel, Macedonia, Germania, Marea Britanie, Portugalia şi Rusia.

Serile de festival se vor încheia cu spectacole ale Teatrului Masca, realizate în tehnica statuii şi a tablourilor vivante — Zidul şi Arca lui Lenin.

statui-vivante-02-ww

„Ediţia din acest an a festivalului va fi o manifestare puternică şi care, suntem siguri, va avea un imens impact. Bucureştiul se numără printre puţinele capitale din lume în care statuia vivantă are un astfel de eveniment. De altfel, prin acest eveniment internaţional, Teatrul Masca sprijină Proiectul Bucureşti 2021 — Capitală Europeană a Culturii. Având în vedere faptul că ne aflăm în Anul Brâncuşi, este firesc ca ediţia din acest an să îl omagieze pe marele sculptor pe care îl vom aduce în atenţia publicului prin două statui vivante: prima reprezentându-l în atelierul din Paris şi a doua, prin Rugăciune, una dintre celebrele sale opere. Alegerea spaţiului de la Casa Filipescu-Cesianu nu este deloc întâmplătoare; printr-un parteneriat durabil cu Muzeul Municipiului Bucureşti vom încerca să aducem la lumină 300 de ani de istorie”, afirmă Mihai Mălaimare, fondatorul Teatrului Masca, citat în comunicat.

statui-vivante-03-ww

Organizatorul evenimentului este Teatrul Masca cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, Primăriei sectorului 3, Primăriei sector 6 prin Centrul Cultural European sector 6, Muzeul Municipiului Bucureşti, ArCub, cofinanţator fiind UNITER din încasările speciale ale timbrului teatral.

Intrarea publicului este liberă. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Festivalul Internaţional de Statui Vivante)