Festivalul Enescu: începe vânzarea biletelor

festivalul-enescu

Biletele individuale pentru ediţia 2015 a Festivalului Internaţional „George Enescu” (30 august -20 septembrie) vor fi puse în vânzare, luni, 16 februarie 2015, de la ora 10:00, pe site-ul eventim.ro, anunţă Biroul de presă al Festivalului.

Preţurile biletelor variază de la 40 la 160 de lei, astfel:

¤ Seria Mari Orchestre (Sala Mare a Palatului): CategoriaI – 160 lei; Categoria a II-a – 130 lei; Categoria a III-a – 100 lei; Categoria a IV-a – 70 lei;
¤ Seria Recitaluri şi Concerte Camerale (Ateneul Român): Categoria I – 160 lei; Categoria a II-a – 130 lei;
¤ Seria „By Midnight” (Ateneul Român): Categoria I – 160 lei; Categoria a II-a – 130 lei;
¤ Seria Concertele de Dimineaţă (Ateneul Român, Sala Mică a Palatului): Categoria I – 50 lei; Categoria a II-a – 40 lei.

„În premieră, Eventim introduce un nou sistem de printare al biletelor – print@home – care permite cumpărătorilor printarea biletelor acasă. Astfel, livrarea biletelor se face electronic, în format pdf. Opţiunea print@home va fi disponibilă pentru selectare pe site-ul Eventim în câmpul «Metode de livrare», iar plata se face prin card. În afară de print@home, vor fi disponibile şi metodele de livrare deja cunoscute, prin curier şi prin ridicare de la sediile Eventim, iar ca metode de plată: plată prin card, transfer bancar şi plată prin numerar la sediile Eventim”, precizează sursa citată.

O altă noutate realizată de Eventim este crearea unei camere de aşteptare virtuală. Astfel, în cazul în care, datorită cererii foarte mari de bilete, se ating anumite limite de trafic pe site-ul eventim.ro, această cameră virtuală va intra în funcţiune şi utilizatorii vor fi rugaţi să aştepte până când vor putea accesa paginile de cumpărare a biletelor. Camera de aşteptare virtuală funcţionează ca o coadă virtuală, utilizatorii putând intra pe site în ordinea în care l-au accesat.

Pentru a crea cât mai multe şanse de cumpărare în mod echilibrat pentru toţi cumpărătorii, Eventim permite achiziţionarea a maxim 8 bilete la acelaşi concert/per cumpărător. Vor fi puse în vânzare aproximativ 350 bilete per concert pentru concertele de la Ateneul Român, din seriile Camerale şi By Midnight, şi 1.600 bilete per concert pentru cele din seria Mari Orchestre de la Sala Palatului.

Pe site-ul Festivalului, publicul va avea la dispoziţie şi un ghid al utilizatorului cu recomandări – 10 paşi ca să îţi cumperi bilete la Festivalul Enescu.

Ediţia 2015 a Festivalului Internaţional George Enescu va avea loc între 30 august şi 20 septembrie, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, şi va găzdui, timp de 22 de zile, 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber, în cadrul „Pieţei Festivalului”, care se va desfăşura între 3 şi 20 septembrie, şi a „Bucureştiului Creativ”. (Text: Agerpres, Foto: cotidianul.ro)