Festivalenescu.ro: galerie media, interconectivitate şi transmisii live

Festivalul-George-Enescu-2015

Site-ul Festivalului Internaţional „George Enescu” – festivalenescu.ro – a fost relansat joi, 19 martie 2015, sub forma unei platforme de conţinut multimedia şi care oferă galerie media, interconectivitate şi transmisii live de la concerte.
Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Festivalului, noua platformă pune în valoare conţinutul şi facilitează legătura dintre informaţia culturală de tip ştire şi programul Festivalului Enescu, artiştii invitaţi, precum şi spectacolele la care mai sunt disponibile bilete. Totodată, site-ul este astfel construit pentru a putea fi accesibil de pe orice device (smartphone, tabletă, desktop) la cea mai bună calitate şi viteză de încărcare.

„Continuăm strategia de utilizare a noilor tehnologii pentru deschiderea Festivalului Enescu către un public cât mai larg şi mai divers. De asemenea, noul site trece de componenta utilitară şi mizează pe conţinut, o platformă culturală care pune în lumină viaţa şi muzica lui George Enescu, precum şi informaţii la zi despre lumea muzicii clasice internaţionale – Festivalul Enescu aduce, o dată la doi ani, la Bucureşti unele dintre cele mai importante nume din muzica clasică internaţională”, a declarat Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului.

În opinia acestuia, „seria de transmisii live a concertelor din cadrul Festivalului pe site”, care va fi continuată şi la această ediţie, constituie „un lucru foarte apreciat atât de publicul din România, cât şi de cel de peste hotare”. Festivalenescu.ro oferă facilităţi atât pentru publicul larg, cât şi pentru jurnalişti, presa având la dispoziţie o galerie foto şi video cu imagini la calitate foarte bună cu artiştii invitaţi, urmând a oferi imagini în timp real şi în ediţia 2015.

În plus, noul site permite afişarea tuturor informaţiilor şi articolelor legate de un artist invitat în festival sau de o orchestră în funcţie de căutare, astfel încât jurnaliştii se pot documenta cu mai multă uşurinţă şi au la îndemână un context complet. Noul site al Festivalului „George Enescu” a fost dezvoltat de Mind Apps, după un concept al OMA Vision şi Artexim, iar grafica este asigurată de către artiştii plastici Ioana Gheorghiu şi Robert Blaj, mai informează sursa citată. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/enescu.festival)