Femeile sunt mai tentate să-şi înşele partenerii de viaţă care nu contribuie la sarcinile gospodăreşti

ID:59553983

Femeile sunt mai predispuse să îi înşele pe bărbaţii care nu pun umărul la treabă când vine vorba despre sarcinile gospodăreşti, potrivit unui studiu efectuat în Franţa.

Cercetarea, la care au participat 10.000 de femei abonate ale Gleedon – un site de top dedicat persoanelor căsătorite şi care au călcat strâmb în căsnicie – sugerează că cel mai bun mod în care poate fi cucerită o femeie este prin a spăla vasele şi da cu aspiratorul, informează The Telegraph.

Circa 73% dintre membrele site-ului care au fost chestionate pe tema infidelităţii pretind că au recurs la acest pas din cauza faptului că partenerii lor de viaţă nu participau la activităţile din gospodărie, precum curăţarea toaletei sau golirea maşinii de spălat.

Gleeden, care şi-a început activitatea în Franţa iar acum este prezent în mai multe ţări, a lansat un sondaj de amploare în încercarea de a afla motivul principal pentru care femeile sunt tentate să calce strâmb. Răspunsul care a apărut cel mai des a fost: ”Nu s-a ocupat îndeajuns de mult de treburile casnice zilnice”, potrivit site-ului francez LeBonbon.

Circa 86% dintre respondente au declarat că au fost profund afectate de tendinţa bărbaţilor lor de a evita sarcinile gospodăreşti, iar 84% au spus că au avut parte de certuri din această cauză. Copleşite de situaţie, au dorit să uite de mănuşile de cauciuc în braţele altcuiva, sugerează sondajul.

Acesta ar putea fi un motiv de îngrijorare pentru mulţi bărbaţi francezi care devin recalcitranţi când vine vorba de treburile din gospodărie. Conform unui sondaj efectuat anul trecut de agenţia franceză de statistică INSEE, pe umerii femeilor din Franţa încă revin două treimi dintre responsabilităţile casnice, chiar dacă în ultima vreme s-a observat o îmbunătăţire.

În Marea Britanie, bărbaţii se ocupă de 31% dintre treburile din gospodărie, potrivit unor cifre recente. Ei petrec circa şase ore gătind, făcând curăţenie, spălând vase şi călcând, în comparaţie cu femeile care alocă 14 ore acestor activităţi. S-a observat, însă, că bărbaţii britanici de culoare sunt mai harnici, realizând circa 40% dintre responsabilităţile casnice.

Acest lucru nu înseamnă, însă, că situaţia este ireparabilă. Conform unui sondaj Ifop, realizat în 2014, 55% dintre bărbaţii din Franţa şi 32% dintre femeile din această ţară sunt necredincioşi partenerului de viaţă, iar infidelitatea este în creştere, însă francezii sunt campioni la iertat, mai arată sursa citată. (Text: Agerpres, Foto: omgstory.net)