Femeile din România au salarii cu 9,10% mai mici decât ale bărbaţilor

venituri-romania

Femeile din România au salarii cu 9,10% mai mici decât bărbaţii, ceea ce înseamnă că din 27 noiembrie până la sfârşitul anului femeile nu sunt plătite pentru munca lor, conform unei cercetări realizate de compania Expert Market.

În Europa, femeile au în medie salarii anuale cu 16,68% mai mici decât ale bărbaţilor, echivalentul a circa două luni de muncă neplătită.

Cele mai mici diferenţe procentuale între salariile femeilor şi ale bărbaţilor se înregistrează în Slovenia (3,2%), Malta (5,1%) şi Polonia (6,4%). România se află pe locul nouă, cu 9,10%.

Cele mai mari diferenţe procentuale între salariile femeilor şi cele ale bărbaţilor se înregistrează în Bosnia (46%), Ucraina (41%) şi Georgia (34,8%).

Michael Horrocks, de la Expert Market, a declarat: „Când examinăm datele privind decalajul de salarizare între femei şi bărbaţi, este dificil să ne imaginăm cum este reflectat acesta în viaţa de zi cu zi. Este dezamăgitor să vedem că în multe state europene femeile lucrează de fapt fără a fi plătite două sau mai multe luni”. (Text: Agerpres, Foto: seenews.com)