Femeie prinsă între rădăcinile aeriene ale unui ficus uriaş

ficus-gigant

O femeie din Forida a rămas prinsă între rădăcinile terestre ale unui banian, un arbore din familia ficusului tropical (Ficus bengalensis), şi a avut nevoie de ajutorul corpului de Poliţiei şi Pompieri din Key West pentru a fi eliberată, relatează EFE.

Ofiţerul Scott Standerwick a postat pe contul de Facebook al Poliţiei din Key West o fotografie incredibilă cu femeia, căreia i se văd doar picioarele, prinsă în mănunchiul de rădăcini aeriene. Se pare că femeia a încercat să se caţere, dar a alunecat şi a rămas blocată ca într-o capcană.

Fotografia o arată pe femeia prinsă în interiorul rădăcinilor lemnoase, în timp ce un poliţist îi vine în ajutor.

Bananianul (Ficus bengalensis) atrage prin modul său deosebit de a creşte. Cum arborele este epifit (nefixat în pământ prin rădăcini puternice subterane) din ramuri se dezvoltă rapid rădăcini adventive, care se fixează de sol ca nişte „proptele” sau „catalige”.

Pe măsură ce arborele creşte şi formează ramuri, din fiecare ramură pornesc în jos „proptele” care susţin şi hrănesc coroana. Treptat, dintr-un singur trunchi apare o adevărată pădure, ce poate acoperi o suprafaţă de 2-4 hectare. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/ Key West Police Department