Fără televizor în Săptămâna Mare

TV-inchis

Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teofan, i-a îndemnat, sâmbătă, 23 aprilie, pe credincioşi să renunţe la televizor în ultima săptămână a Postului Mare.

El a declarat, la sfârşitul slujbei de Sfântul Gheorghe oficiată la Biserica Sfântul Gheorghe din Botoşani, că scoţând televizorul din priză oamenii îşi vor limpezi mintea, auzul şi cugetul.

„În această săptămână, dacă se poate, să scoateţi televizorul din priză. Nu o să pierdeţi mare lucru! Vă mai limpeziţi puţin mintea şi auzul, şi cugetul. O să avem vreme după Paşti şi pentru aceste bucurii pământeni cu grija să alegeţi din ceea ce vedeţi pe micul ecran doar ceea ce nu vă vatămă în sufletul dumneavoastră. Introduceţi, aşadar, în dimensiunea Postului, cel puţin din ultima săptămână, această asceză a ochilor şi anume: lăsaţi televizorul la o parte!”, a afirmat mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

ÎPS Teofan a cerut, de asemenea, ca toţi credincioşii să meargă mai mult la biserică şi să fie mai evlavioşi.

„Vă adresez rugămintea, vă adresez îndemnul ca săptămâna care vine să fie, cât se poate, cum zic cei de la şcoală, o săptămână altfel, în care inima noastră, mintea noastră, cugetul nostru să aibă un alt ritm. Ne ocupăm, slavă Domnului!, de-a lungul întregului an de cele ale noastre. În această săptămână, însă să ne împlinim obligaţiile pe care le avem fiecare la locul de muncă, dar să încercăm şi, dacă încercăm, să reuşim să introducem mai mult Cer, mai multă evlavie în cursul vieţii noastre”, a recomandat înaltul prelat.

ÎPS Teofan oficiază în fiecare an slujba de Sfântul Gheorghe la Botoşani, în condiţiile în care Sfântul Mare Mucenic Gheorghe este patronul spiritual al municipiului reşedinţă de judeţ. (Text: Agerpres, Foto: JapanesePod101.com)