Fără frizuri fanteziste pe terenul de fotbal

arabia-saudita-frizura

Federaţia saudită de fotbal interzice frizurile fanteziste pe stadioane, considerate anti-islamice în această monarhie ultraconservatoare, au raportat mass-media locale citate de AFP.

Un jucător a trebuit să se supună unei şedinte de tuns ad-hoc pentru a se debarasa de creastă, înainte de a intra pe teren şi a se conforma astfel Federaţiei saudite de fotbal, potrivit unui anunţ video postat pe reţelele de socializare.

Înarmat cu o pereche de foarfece, un arbitru şi o altă persoană au tăiat rapid pletele care se ridicau în vârful capului unui jucător, înainte de a-l lăsa să intre pe teren.

O serie de directive au fost trimise săptămâna aceasta federaţiilor şi comitetului olimpic pentru a eradica acest fenomen ‘al-qazaa’, desemnând frizurile exotice afişate pe stadioane şi în sălile de sport, potrivit site-ului sportiv www.arriyadiyah.com.

„Acest fenomen este contrar islamului şi tradiţiilor regatului”, se arată într-un comentariu publicat de ziarul saudit Al-Jazirah, lansând un apel Federaţiei de fotbal „să impună sancţiuni” jucătorilor recalcitranţi ale căror frizuri bizare sunt copiate de fanii lor în şcoli. (Text: Agerpres, Foto: captura youtube.com)