Facultatea de Litere: modificări la admitere

admitere-Facultate-de-litere

Admiterea la Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti se modifică în acest an, la concursul pe bază de dosar adăugându-se realizarea unui eseu motivaţional. Potrivit unui comunicat remis de instituţie, concursul pe bază de dosar este completat de realizarea unui eseu motivaţional, de 500-600 de cuvinte, notat cu „admis” sau „respins”.

Excepţie face programul Comunicare şi Relaţii Publice, în cazul căruia, spre deosebire de anul trecut, candidaţii nu vor mai avea de susţinut două probe scrise, ci una singură, care va consta într-un test de comunicare scrisă în limba română, cu durata de o oră. Testul are ca obiectiv principal verificarea capacităţii viitorilor studenţi de a înţelege conţinutul, motivaţia şi structura unui text dat şi de a-şi exprima, în scris, opinia în legătură cu acesta, în concordanţă cu cerinţele de bază ale examenului de bacalaureat.

De asemenea, Facultatea de Litere a lansat începând o serie de evenimente care au scopul de a promova oferta educaţională pentru anul universitar 2015-2016, şi anume, Caravana Literelor, Ziua Porţilor Deschise şi deschiderea unor canale online dedicate admiterii. Ziua Porţilor Deschise, programată pe 6 aprilie, aduce în atenţia candidaţilor variate programe de licenţă din domeniul ştiinţelor umaniste şi al ştiinţelor sociale.

În ceea ce priveşte ştiinţele umaniste, Facultatea de Litere continuă programele de licenţă: Limba şi literatura română – limbă şi literatură străină şi Studii europene, la care se adaugă Literatură universală şi comparată – limbă şi literatură străină.

Pentru ştiinţele sociale, paleta specializărilor oferă deschidere către ştiinţe ale comunicării, ştiinţe ale informării şi ştiinţe administrative, prin alte trei programe de licenţă: Comunicare şi relaţii publice, Ştiinţe ale informării şi documentării şi Asistenţă managerială şi secretariat.

În plus, va fi organizată de către studenţi o Caravană a Literelor, care va prezenta oferta facultăţii în cât mai multe licee din Bucureşti şi din ţară. Caravana începe în luna martie şi se va întinde până în perioada admiterii. Reprezentanţii liceelor interesate de prezenţa Caravanei Literelor trebuie să contacteze Facultatea de Litere pentru a programa o prezentare a instituţiei. Promovarea se extinde şi în mediul online prin activitatea grupului de Facebook „Admitere 2015”, care va facilita comunicarea dintre facultate şi potenţialii viitori candidaţi. (Text: Agerpres, Foto: facebook.com/litere)